Tysk politi mistænker nu tunesisk mand i terrorsag – det kan give Merkel store politiske problemer

Skærmprint VG.no

Alt tyder nu på, at tysk politi i første omgang fik fat i den forkerte mand i forbindelse med mandagens terrorangreb i Berlin. Som omtalt i Den Korte Avis tirsdag faldt teorien om, at en 23-årig pakistaner var gerningsmanden, til jorden.

 

Men nu har politiet fundet et nyt spor, som peger mod en anden mand:

 

Under førersædet i lastbilen har man fundet ID-papirer. Det drejer sig om et bevis på, at ejermanden befinder sig på såkaldt tålt ophold i Tyskland.

 

Tålt ophold tildeles normalt personer, der burde udvises, men af forskellige grunde ikke kan blive det.

 

Papirernes ejermand er en person, der kan give forbundskansler Angela Merkel store politiske problemer.

 

Farlig tuneser

Ifølge Spiegel Online er dokumentet udstedt til en tunesisk statsborger ved navn Anis A. Myndighederne kender også manden under to andre navne og forskellige fødselsdatoer. Desuden har han på et tidspunkt udgivet sig for at være egypter.

 

Tuneseren er af politiet kategoriseret som en “farlig person”. Det vil sige en person, der når som helst kan gennemføre et angreb, og som derfor løbende skal tjekkes. (Süddeutsche Zeitung og TV-stationerne NDR og WDR)

 

Han har på et tidspunkt opholdt sig i et asylcenter i delstaten Nordrhein-Westfalen. Her skal han have haft forbindelse til islamistiske kredse. I det hele taget beskrives han som del af et radikaliseret miljø.

 

Tyskland har oplevet mange problemer med migranter fra de nordafrikanske lande Tunesien, Marokko og Algeriet. En stor del af de sexmistænkte fra nytårsaften i Køln kom således herfra. I det hele taget synes de at stå for en betydelig kriminalitet.

 

Myndighederne anerkender normalt ikke folk fra disse lande som asylansøgere. Men når de først er kommet ind, forsøger de af al magt at blive hængende. Ofte har man ikke formået at få dem sendt hjem.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Det kan have kostet menneskeliv mandag aften i Berlin.

 

Store problemer for Merkel

Der har været stærk kritik af, at regeringen er alt for dårlig til at få hjemsendt blandt andet nordafrikanere. Merkel har måttet love forstærket indsats på det punkt. Der er også sket noget, men slet ikke nok.

 

Den tuneser, som politiet nu har i søgelyset, er åbenbart et særlig alvorligt tilfælde. Selv om han blev betegnet som farlig, har han altså kunnet blive i Tyskland.

 

Og det er endnu værre: Faktisk blev han udvist i sommer, men det har ikke forhindret ham i at dukke op igen. Enten er han bare blevet i landet, eller også er han rejst ud og så rejst tilbage igen, uden at myndighederne har opdaget det.

 

Under alle omstændigheder er sagen meget belastende for Angela Merkel.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Det er hendes politik, der har bragt en masse mennesker til landet – også fra Nordafrika. Det er hendes politik, der ikke har formået at sende dem ud, der skulle ud. Det er hendes politik, der ikke har sikret, at der var styr på en islamist som denne tuneser.

 

Hvis tuneseren viser sig at have en rolle i terrorangrebet – måske hovedrollen – vil Merkel komme under voldsom beskydning. Selvfølgelig fra det indvandringskritiske AfD. Men også fra søsterpartiet CSU i Bayern og i et eller andet omfang fra egne rækker i CDU.

 

Forbindelse til Islamisk Stat

Islamisk Stat har taget æren for terrorangrebet i Berlin. Nyhedsbureauet Amaq, der er propagandakanal for terrororganisationen, kalder på nettet gerningsmanden til de bestialske drab for ”en soldat for Islamisk Stat”.

 

Videre hedder det: ”Han gennemførte operationen efter opråb til at angribe alle lande i koalitionen (mod Islamisk Stat, red.).”

 

Man siger altså ikke, at Islamisk Stat har organiseret terrorangrebet. Men man siger, at det er gennemført på opfordring fra Islamisk Stat – af sympatisører.

 

Når Islamisk Stat på denne måde har taget æren for terrorangreb, har der normalt været grundlag for det.

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

Foreløbig peger pilen mod, at angrebet på julemarkedet i Berlin var en terrorhandling med islamistisk baggrund.

 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/anschlag-in-berlin-polizei-sucht-tunesier-a-1126931.html

 

http://www.bild.de/news/inland/terrorberlin/der-taeter-vom-berliner-weihnachtsmarkt-49401702.bild.html#remId=1538483936284816506

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…