Ny tyrkisk stormoske i Aarhus viser, at sharia har slået dybe rødder i Danmark

Tyrkisk imam og stormoske på Sintrupvej i Brabrand vest for Aarhus.

Tyrkisk Kulturforening, der tæller 400 medlemmer, har nu taget deres nye moske og kulturhus i brug, og de tyrkiske imamer er fløjet ind, så bøn og religiøse studier kan forestås på modersmålet tyrkisk.

 

Den tyrkiske stat bidrager til moskeens drift bla via aflønning af de autoriserede tyrkiske imamer.

 

Moskeen er indrettet efter islamiske normer med kønsadskildelse, kvindernes afdeling er dog en del af selve bederummet, da de sidder på en hems på 1. sal.

 

Moskeen er udformet i traditionel stil og den har fået navnet Brabrand Ulu Camii, dvs. stormoskeen i Brabrand.

 

Hvis sammenslutningen af muslimske foreninger i aarhus engang får deres stormoske, vil tyrkerne nok være nødt til at ændre navnet, for dén stormoske skal være mindst tre gange så stor.

 

Udsmykning af moskeens indre har givetvis hentet inspiration fra Ulu Camii i byen Bursa i Tyrkiet,. Bursa Ulu Camii blev bygget i slutningen af 1300-tallet, den er enorm og berømt for sin kalligrafi.

 

Så alt er i den skønneste orden, men der er alligevel en streg i regningen. For den tyrkiske forening havde foretrukket at deres moske, som har været 10 år undervejs, havde fået en mere fremtrædende plads i byen, i stedet for i et industrikvarter i Aarhus vest.

 

”Jeg ville have ønsket en rigtig moske i midtbyen, som kunne vise mangfoldighed, og at der er andre kulturer end kristendommen – en multikulturel by,” siger den tyrkiske forenings talsmand Vahip Pelit.

 

Det er godt, at tyrkernes Ulu Camii ikke kom til at skænde midtbyen, som et monument på kønsapartheid og islamisk arrogance overfor andre religioner.

 

Desværre kan borgerne ikke være sikre på, at der ikke bliver bygget en endnu større stormoske i midtbyen, for der er mange der mener at stormoskeer er vejen til bedre integration. Ulu Camiis talsmand er ingen undtagelse.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

”Hvis politikerne hjælper folk med at opfylde deres ønsker (stormoskeer red. tilføjelse), føler folk sig respekteret og vil yde deres bedste. Men hvis du bliver skubbet til side, vil du ikke gøre det,” siger han. (DR)

 

Man må altså forstå, at hvis muslimerne ikke får lov at bygge stormoskeer i Danmark, så gider de ikke yde deres bedste, sagt med andre ord, så skider de på os.

 

Mage til uforskammet udtalelse, kan man vist kun høre fra en praktiserende muslim. Men det er ikke så mærkeligt, for islam handler om, at forbande dem der afviser Allah og hans sendebud, krigsherren Mohammed.

 

Ifølge uriasposten sympatiserer talsmanden Valit Halip med flere stærkt konservative fraktioner i Tyrkiet, læs mere og se billeder på Uriasposten her.

 

Man kan se billeder og video fra moskeen på Tyrkisk Kulturforenings Facebook-side her.

 

Moskeens minaret forventes opført i nærmeste fremtid, og som ses af nedenstående illustration, med anseelig højde.

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

 

Nedenunder en video af byggeriet opstart, krydret med islamiske soldater-hymner.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…