Massakren i Berlin efterforskes som terror, 23-årig pakistansk asylansøger mistænkes – ny trussel kræver permanent grænsekontrol

Klokken var cirka otte mandag aften. Masser af glade feststemte mennesker befandt sig på julemarkedet på Breitscheidplatz. Det ligger midt i Berlin, lige ved den berømte Gedächtsniskirche, hvis tårn er blevet stående som en ruin til minde om krigen.

 

Pludselig kørte en lastbil med slukkede lys ind i menneskemængden der gik mellem boderne. Folk blev pløjet ned. Lastbilen fortsatte over en strækning på 50-80 meter. Det mindede om terrorhandlingen i Nice i sommer.

 

Til sidst standsede bilen, og chaufføren flygtede til fods. En modig mand forfulgte ham gennem mørket i det store grønne område Tiergarten. Via sin telefon orienterede han løbende politiet om, hvor den flygtende befandt sig. Manden havde sikkert forestillet sig, at han kunne skjule sig i mørket, men takket være instrukserne kunne politiet pågribe ham ved den berømte Siegessäule.

 

Lastbilen var polsk indregistreret. I bilen sad en polak, der var død. Formentlig var han blevet dræbt, da lastbilen blev stjålet af gerningsmanden.

 

Foreløbig meldes 12 mennesker døde og 48 kvæstede ved terrorangrebet.

 

Meget tyder på terror

Ifølge flere tyske medier er den formodede gerningsmand en 23-årig asylansøger fra Pakistan, der synes at være kommet ind i Tyskland ved årsskiftet 2015-16. Avisen Tagesspiegel melder, at han var kendt af politiet for småkriminalitet. Bild omtaler ham som Naved B.

 

Men dette var alt andet end småkriminalitet. Sagen efterforskes som terror.

 

Tidligt tirsdag morgen meddelte politiet: ”Vores efterforskere går ud fra, at lastbilen bevidst blev styret ind i menneskemængden på julemarkedet ved Breitscheidplatz.” Man taler om det ”formentlig terroristiske angreb”. (Bild)

 

Den socialdemokratiske indenrigsminister i delstaten Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger, siger ligeud, at han går ud fra, at der er tale om et terrorangreb. Indenrigsminister på forbundsplan, Thomas de Maizière (CDU), konstaterer lidt mere forsigtigt, at ”meget taler for et terrorangreb”.

 

I en TV-tale tirsdag formiddag slog forbundskansler Angela Merkel da også fast, man må gå ud fra, at der er tale om en “terroristisk inspireret” handling.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Højeksplosiv politisk sag

Klokken fire tirsdag morgen gennemførte en specialkommando (SEK) i politiet en aktion mod en hangar i den nedlagte lufthavn Berlin Tempelhof. Denne hangar fungerer som asylcenter, og ifølge Die Welt har pakistaneren boet der.

 

Den mistænkte har benyttet sig af flere identiteter, og der er der stadig usikkerhed om, hvem han egentlig er.

 

Hvis det bliver bekræftet, at der er tale om en terrorhandling begået af en asylansøger, vil dette blive en højeksplosiv politisk sag.

 

Manden kommet ind i Tyskland som en del af den kæmpemæssige asylbølge, der ramte Tyskland på grund af forbundskansler Angela Merkels lempelige asylpolitik.

 

Terrorister forklædt som asylansøgere

Efterretningskilder i Tyskland og andre lande har advaret om, at terrorgrupper som Islamisk Stat bevidst planter deres krigere i asylstrømmen, så de kan gennemføre deres morderiske forehavende under dække af at være asylansøgere.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Lige siden asylstrømmen tog fart i september 2015 har Den Korte Avis påpeget denne fare. Men hverken PET eller daværende justitsminister Søren Pind så dengang noget problem. Nu er stort set alle ved at erkende problemets eksistens.

 

Hvis den 23-årige pakistaner er en af disse ’forklædte asylansøgere’, understreger det, at meget af den politiske debat om Schengen og åbne grænser er uden jordforbindelse.

 

Skal man opfange sådanne terrorister må man have permanent grænsekontrol. Spørgsmålet er kun, hvordan man praktiserer den, så den generer samfærdsel og samhandel mindst muligt.

 

Nu må det være nok

For forbundskansler Angela Merkel er den uhyggelige begivenhed politisk alvorlig.

 

Til september skal der være valg til Forbundsdagen. Hvis blodbadet på Breitscheidplatz er en terrorhandling begået af en asylansøger vil det give vind i sejlene til kritikerne af hendes asylpolitik, herunder Alternative für Deutschland (AfD).

 

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

Samtidig vil Merkel blive endnu hårdere presset af de kræfter i hendes egen lejr (CDU/CSU), der kræver en strammere kurs i asylpolitikken.

 

Presset på Merkel var i forvejen stort. Ugerningen i Berlin kan meget vel få endnu flere tyskere til at føle, at nu må det være nok.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article160455019/Mutmasslicher-Todesfahrer-23-lebte-wohl-in-Berliner-Fluechtlingsunterkunft.html

 

http://www.bild.de/news/inland/anschlag/der-taeter-vom-berliner-weihnachtsmarkt-49401702.bild.html

 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/berlin-lkw-spur-fuehrt-nach-polen-a-1126643.html

 

 

 

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…