Esbjerg skal modtage 411 flygtninge, men der er ingen ledige boliger

Borgerservice i Bramming skal måske omdannes til lejligheder til flygtninge.

For 5-6 år siden var det let, at finde en ledig bolig i Esbjerg, men det har ændret sig.

 

For øjeblikket ved kommunen ikke, hvor de skal boligplacere de 411 flygtninge, som de skal modtage i 2016. Til de 411 skal lægges mulige familiesammenføringer.

 

Det skaber i sig selv et stort problem for kommunen. Men dertil kommer, at danskere, der mangler en bolig, nu får det endnu sværere med at finde et sted at bo.

 

”Vi har ingen ledige lejligheder, og vi har ventelister. Kommer der yderligere pres på lejlighederne fra flygtninge, bliver det naturligvis endnu sværere” siger direktøren i Arbejdernes Boligforening Peter K. Larsen. (TV SYD)

 

Esbjerg modtog sidste år 276 flygtninge, så med det forventede antal i år bliver det sammenlagt knap 700 mennesker.

 

De har alle har et retskrav på en passende blivende bolig, indenfor en overskuelig tidsramme.

 

Men når boligmarkedet melder optaget, må Esbjerg finde på alternative løsninger. Derfor har man nedsat en arbejdsgruppe som skal undersøge forskellig muligheder, som kan komme i spil til indretning til flygtninge.

 

Det kan for eksempel være det tidligere rådhus i Bramming, som i dag fungerer som borgerservice samt det tidligere AMU-center.

 

Intet er dog besluttet endnu. Men kommunen regner med, at det kommer til at koste borgerne 32. mio. kr at boligplacere flygtningene. Beløbet er merudgiften efter statens tilskud.

 

Kommunen er for øjeblikket i gang med en større besparelse, så det er svært pludselig, at skulle finde midler til så stor en merudgift.

 

Læs også
Folketinget frygter voksende asylpres – men afviser DF-forslag om en australsk model

For øjeblikket venter ca. 8.000 flygtninge på at få egen bolig, rundt omkring i Danmark.

 

Taha Ahmad bor med familien som er på 5 personer i en 2-værelses lejlighed på asylcentret i Hviding. Det er ok, men familien glæder sig til at komme videre i livet. Hr. Ahmad håber på, at asylansøgningen snart går igennem, så familien kan flytte ud i egen lejlighed. Familien har ønske om, at komme til Randers. Taha Ahmad fortæller at hans svigerinde bor der i forvejen.

 

Kilde: TV Syd.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…