TV2’s afsløring af imamer rystede danskerne – men nogle muslimer har et helt andet syn på sagen

Bydelsmor i Vollsmose. Youtube

De fleste danskere blev chokerede over TV2 afsløringer i udsendelserne “Moskeerne bag sløret”.

 

Imamer der gik ind for stening, kvinders totale underkastelse under manden, lovbrud, sharia.

 

Det kunne man da kun tage afstand fra, mente mange. Men så enkelt er det ikke, når man spørger muslimer.

 

Er dokumentaren troværdig?

Fire kvindelige medievidenskabsstuderende har spurgt nogle muslimer i Gellerup om de mener Tv2´s dokumentarserie er troværdig. Det skriver bydelsportalen Gellerup.Nu.

 

De fire studerende taler først med nogle muslimske kvinder, de såkaldte bydelsmødre i Gellerup. Bagefter er det meningen, at de studerende skal interviewe nogle muslimske mænd.

 

Flere kunder i Bazaren

Bydelsmødrene var enige om, at dokumentaren var som, at se en film, der viser en del af helheden.

 

En mente, at dokumentaren havde skaffet flere kunder til det lokale handelscentrum Bazar Vest.

 

En anden mente, at dokumentaren var ensidig, og nu havde hun helt droppet Tv2.

 

En tredje fortalte, at hun var blevet såret. ”Danskerne ser anderledes på dem nu. Muslimerne føler sig udsatte,” fortæller en af de medievidenskabsstuderende.

 

Læs også
“Forfølgelse af kristne er næsten på folkemordsniveau” – politisk korrekte politikere og medier gør ingenting

Atter andre gav udtryk for, at muslimske forældre selv har et ansvar for, at børnene ikke udvikler ekstreme holdninger, ved fx at gå i moskeen eller ved at være på internettet mange timer i døgnet.

 

Endeligt gav den prominente somaliske bydelsmor, blokambassadør og mor til fem Kaltuma Guraa sit bud på hvorfor danskerne ser anderledes på muslimerne efter dokumentaren.

 

”Folk vægter kun det med ‘vantro’ i Koranen. Det jeg har lært, og det der står i Koranen er, at hvis man slår et menneske ihjel, så har man syndet lige så meget, som hvis man har slået hele menneskeheden ihjel. Hvis man redder et menneske, svarer det til, at man har reddet alle mennesker.” (gellerup.nu)

 

Ingen af de adspurgte bydelsmødre giver udtryk for at de mener dokumentaren er utroværdig, den giver ikke et fyldestgørende billede af livet i Gellerup, men det var jo heller ikke meningen.

 

De fire medievidenskabsstuderende kan altså roligt konkludere, at de adspurgte muslimske kvinder mener, at dokumentaren er troværdig. Med andre ord, den viser det der foregår i moskeerne, ikke det hele, men en del af det.

 

Bortforklaringer og vildledning er uundgåeligt

En anden prominent muslim, den tidligere wannabee bombemand og nuværende medlem af partiet Alternativet Muhammed Sabah Ahmad, har også fremhævet, at der foregår mange andre ting i moskeerne, end undervisning i sharia og prædikener mod de vantro.

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

 

Det gør der selvfølgelig, men det ophæver ikke kendsgerningen om den hadske dyrkelse af anti-danskhed. Men det er en smart udtalelse, fordi den straks får danskerne til at associere alle mulige positive ting, så de glemmer sagens kerne, at islam og muslimer har et betændt forhold til ikke-muslimer og frie demokratiske samfund hvor mænd og kvinder er ligestillede.

 

Den somaliske bydelsmor Kaltuma Guraa nøjes dog ikke med, at prøve at fremkalde positive associationer. Det er højst beklageligt, men Guraa er åbenbart ikke bleg for at servere en direkte løgn, når hun forklarer hvad hun mener der var ”forkert” med dokumentaren.

 

”Folk vægter kun det med vantro”, siger hun.

 

Ret beset er det ikke så mærkeligt, at der er så stort fokus på begrebet vantro, især ikke blandt muslimer.

 

Islam grundlægger sig på forholdet til de vantro, de såkaldte kuffar. Og det er bestemt ikke på den gode måde. Det arabiske ord kuffar er en stærkt nedsættende betegnelse for en ikke-muslim.

 

Som at slå hele menneskeheden ihjel

Læs også
Ja til sharia: Socialdemokrater vil bane vej for, at muslimske mænd med flere koner kan få statsborgerskab

Man kan kun gisne om hvorfor bydelsmor Guraa vælger at fremhæve et falsk koran-citat. Men hun har sikkert hørt mange andre muslimer bruge det i debatter med ikke-muslimer. Den forfalskede udgave er nemlig et stærkt våben til at afmontere kritik af islam.

 

Det er korrekt, at Koranen siger ”at hvis nogen dræber et menneske … er det, som om han havde dræbt alle mennesker.”

 

Men det er ikke den fulde ordlyd. Sekvensens fulde ordlyd giver en helt anden stemning.

 

”… hvis nogen dræber et menneske, uden at det sker som hævn, lige for lige, eller for at have skabt fordærv i landet, er det, som om han havde dræbt alle mennesker.”

 

Sura 5 vers 32 og 33 kan ses i sin helhed herunder. (Koranen, Ellen Wulff 2. udgave) Artiklen fortsætter under billedet …

 

 

Læs også
Hvornår vil Irans regime omsider bryde sammen?

Man må sige, den fulde ordlyd af vers 32 ændrer lidt på den gode stemning. Hvis man læser videre i vers, 33 gives anvisning på hvad der skal gøres ved dem der ikke underkaster sig islam og/eller skaber fordærv.

 

Det vil fx sige hvis man opfordrer til at gå uden tørklæde, udenomægteskabelig sex, at indtage alkohol, at spise gris, at konvertere til en anden tro, at have et homoseksuelt forhold osv.

 

Kaltuma Guraa fyrer formodentlig ikke det falske vers af fordi hun ikke kender sin Koran, men fordi hun ved, at de unge mediefagsstuderende ikke ved bedre, og hvis de tror på hende, hvilket de formodentlig gør da de ikke stiller spørgsmål til hendes udsagn, så kan hun være sikker på, at de unge damer vil være glimrende ambassadører for islam.

 

Kilde: Gellerup.nu

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…