Måske er angsten for flere brande slut: Politiet har nu anholdt en mand, som de mistænker for de mange pyromanbrande i Fjerritslev

Google Maps

For beboerne i Fjerritslev og omegn er der nu et begrundet håb om, at den serie af pyromanbrande, der har hærget området siden oktober, nu omsider har fået en ende.

 

Efter i alt 21 påsatte brande siden oktober anholdt Nordjyllands Politi i går den 28. november klokken 16:30 en 33-årig mand, som nu er sigtet for pyromanbrandene.

 

Der er tale om en lokal mand, som vi her i avisen i går efterlyste med foto, og ligeledes bringer foto af i dag.

 

Foto førte politiet på sporet

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordjylland Politi er det enslydende henvendelser fra lokale i området, som har genkendt manden på billedet, der førte til anholdelsen og sigtelsen af den 33-årige.

 

Den 33-årige vil i dag klokken 16:30 blive fremstillet i lukket grundlovsforhør ved retten i Hjørring.

 

”Der er tale et større efterforskningsarbejde, vi skal i gang med. Blandt andet skal vi have fastlagt mandens færden. Af hensyn til efterforskningen kan vi ikke sige mere nu,” lyder det i en pressemeddelelse fra visepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

 

En 89-årig kvinde var ved at brænde inde

Pyromanen har især antændt brande i udhuse og tomme sommerhuse samt halmstakker, men lørdag den 19. november om aftenen udvidede han sit repertoire.

 

På Thistedvej i Fjerritslev satte han ild til et stråtækt hus, der var beboet af en 89-årig kvinde.

 

Kvinden, der er svagt gående og bruger rollator, blev i sidste øjeblik reddet ud af flammerne af familiemedlemmer, som hun havde alarmeret telefonisk.

 

Læs også
En skole blev stukket i brand – nu efterlyser politiet denne mand

Efterfølgende brænde huset ned til grunden.

 

Kan føre til fængsel på livstid

Bliver den 33-årige tiltalt og efterfølgende dømt for brandstiftelserne, bliver det en alvorlig, da der i så tilfælde vil være tale om forsøg på mordbrand.

 

Indtil straffelovsrevisionen i 1866 var der dødsstraf for mordbrand.

 

I dag kan ildspåsættelse, hvor pyromanen er bevidst om, at han udsætter andres liv for fare, ifølge straffelovens paragraf 180 medføre fængsel på indtil livstid.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…