Gellerup: Indvandrere bliver ved med at overtræde færdselsloven for at vise, at her er det dem, der bestemmer – flere vilde eksempler

Politiet gennemførte torsdag den 12. maj endnu en færdselskontrol i Gellerup. Resultatet blev 30 sigtelser til 22 personer. (gellerup.nu)

 

Sigtelserne faldt for samme type forseelser som under alle de øvrige færdselskontroller i bydelen. For eksempel:

 

Tre gange rødt lys.

To gange hastighed – giver klip

Tre gange hastighed – betinget frakendelse

Fire ulovlige overhalinger (klip)

En sag med kørsel i frakendelsestiden

samt seler, mobil, osv.

 

Jagt på tre køretøjer

Men politiets dag i Gellerup bød alligevel på lidt nyt. Politiet måtte nemlig tre gange sætte efter føreren af et køretøj.

 

Først var det en person på en firehjuls-mc en såkaldt ATV. Efter 15 minutters jagt fandt politiet ATV´en gemt i et buskads, men da politiet kender ejeren, kan han forvente et brev en af de nærmeste dage.

 

Bagefter satte politiet efter en udlejningsbil, der endte med at blive forladt på Janesvej, hvorefter føreren tog benene på nakken. Politiet har en idé om, hvem det er.

 

Sidste eftersættelse endte dramatisk i Viby i det sydlige Aarhus, hvor føreren af en personbil først totalsmadrede to parkede biler, hvorefter han ligeledes stak af til fods. Jagten startede med, at manden kørte over for rødt lys på Edwin Rahrsvej, herefter fortsatte han mod Aarhus Syd, hvor han kørte rundt i kvarteret med 150 km/timen.

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Også her formoder politiet, at de ved, hvem føreren er. Han er nu efterlyst:

 

Gerningsmanden beskrives som en mand omkring 20 år med arabisk udseende med kort, sort hår og spinkel af bygning. Billeder af de smadrede biler kan se hos Aarhus Stiftstidende.

 

Ingen fremskridt at spore

Torsdagens færdselskontrol gav altså sammenlagt flere sigtelser end færdselskontrollen den 4. maj som lød på 30 sigtelser, forudsat det lykkes politiet at få fat i de tre personer, der havde held til at stikke af. Under de to foregående kontroller blev der skrevet 32 og 35 sager. (DKA)

 

Så politikontrollen har altså ikke rigtig resulteret i nogen fremskridt for trafikkulturen i bydelen. De bliver bare ved, fordi lovovertrædelserne tjener til at vise, hvem der bestemmer i området.

 

Hvis Østjyllands Politi fortsætter med en ugentlig færdselskontrol i Gellerup, hvilket der tydeligvis er behov for, kan de lige nå tre før den islamiske fastemåned ramadanen begynder 6. juni.

 

En måned frem fra denne dato må man formode, at der ikke er så meget at komme efter, da det jo handler om at være en god muslim og gøre gode gerninger, mens fasten står på.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

Skulle det ikke være tilfældet, vil der helt sikkert komme ordnede forhold i Gellerup, når man er kommet lidt længere frem med helhedsplanen. For det siger jo sig selv, at hvis veje og lyskryds ikke er tiptop moderne, så er der selvfølgelig heller ikke nogen, der gider følge færdselsreglerne (ironi kan forekomme).

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…