Julepyntede franske storbyer skulle rammes af ny terror

Colourbox

 

PARIS: 1. december var valgt som datoen for ny terror, der skulle ramme julepyntede franske storbyer-som Paris og Strasbourg i hjertekulen.

 

Det fremgår af nye enkeltheder, som indenrigsminister Bernard Cazeneuve har bekræftet efter en række arrestationer i begyndelsen af ugen. Syv personer mellem 29 og 37 år  blev anholdt af uropoliti og efterretningsvæsenets specialstyrker, fire i Strasbourg og tre i Marseille.

 

Deres længe forberedte planer gik ud på at sende selvmordsbombere ned i tre metrostationer under lyshavet på den illuminerede Avenue des Champs Elysées i Paris. Danmarkshuset ligger i nr. 142 og betjenes af to af promenadens metrostationer.

 

Der var også planlagt terror mod det berømte julemarked i Strasbourg, som bugner med bacon og svinekød i egnsretter som Flammenkuchen og Choucrout (Sauerkraut på tysk). En udfordring for radikaliserede migranter.

 

To af de syv anholdte er siden sat på fri fod, men er under skærpet kontrol. Ingen af de øvrige er stillet for en dommer i løbet af 24 timer som i franske og danske grundlovsforhør. Terrorister, som forbereder så blodige anslag mod republikkens sikkerhed, har ikke krav på beskyttelse af samme republiks love. De falder ind under krigsrettens betingelser.

 

Tolv unge fra Strasbourg er blandt de hellige krigere, som fra Syrien har sendt ordrer og progandamateriale til ligesindede  i Alsace.

 

Sprængfarlig fritidsbeskæftigelse

Særlig opsigt har arrestationen af en 37-årig fritidspædagog i en børnehave i Strasbourg-forstaden Meinau vakt. Børnenes forældre er forståeligt nok chokeret over, hvad fritidspædagogen foretog sig i sin egen fritid. Under ransagning af hans hjem fandt politiet to automatpistoler, diverse sprængstoffer og materiale fra det islamiske kalifat.

 

Det var sprængstoffer fra fritidspædagogens arsenal, som skulle bruges på Champs Elysées i Paris og formentlig også på julemarkedet i Strasbourg.

 

Manden har pakistansk baggrund, og han er identificeret med efternavnets forbogstav, men fornavnet offentliggøres som Nitrittin. Det arabiske fornavn er formentlig det samme som skurkens i Adam Oehlenschlægers “Aladdin”. Han bogstaveres Nureddin.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

På smartsfones har myndighederne også fundet fotosaf ra Disneyland uden for Paris og af politiets hovedkvarter i Paris og andre offentlige bygninger. Men de har tilsyneladende ikke haft samme interesse for kamikaze-bombemænd, fordi de er velbvogtede.

 

Stribe af arrestationer

Foruden chokerende enkeltheder om de forpurrede attentater kan indenrigsminister Cazeneuve oplyse, at der er foretaget 418 arrestationer af formodede terrorister siden nytår. Siden 1. september alene 143 .Så der er god grund til at kriseforanstaltninger er forlænget i alt fald Francois Hollandes regeringstid ud.

 

Bliver næste præsident den 62-årige Francois Fillon, sker der næppe ændringer i årvågenheden.Det er mere sandsynligt, hvis det lykkes  borgmester Alain Juppé i Bordeaux  at slå konkurrenten i anden runde af primærvalget af borgerlig kandidat til præsidentvalget i 2017. I en debat torsdag aften kæmpede den 71-årige Juppé ihærdigt for at redde sit livs sidste chance for at nå republikkens toppost, men det er langt sikkert, at det lykkedes ham at gøre det af med Fillons himmelstormende forspring. Det afgøres, når stemmerne tælles op søndag aften.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…