Flygtningebørn og deres forældre volder store problemer i et lille bysamfund – nu flytter man dem til et endnu mindre bysamfund

Det går ikke så godt med modtageklassen for flygtninge- og indvandrerbørn i Hirtshals.

 

Modtageklasseeleverne har hidtil gået i skole på Hirtshals Skole. Men efter flere påbud fra Arbejdstilsynethar Hjørring Kommune besluttet at flytte modtageklassen til Tornby Skole. Det sker på grund af slagsmål og et generelt dårligt arbejdsmiljø på skolen, skriver DR Nordjylland.

 

“På skolen har der været flere episoder, som involverede forældre og tosprogede elever. Der har blandt andet været meldt om slagsmål, bid og trusler”, skriver DR.

 

”Vi har valgt at flytte modtagerforløbet for at skabe stabilitet og ro i Hirtshals,” siger skoledistriktsleder Rasmus Vørs Carlsen. (DR)

 
En mor, der har tre børn på Tornby Skole skriver til Den Korte Avis, at de danske børn er glade for flygtningebørnene og omvendt. Hun skriver, at det er misvisende at fremstille det negativt.

Kurser i konflikthåndtering
Men ikke desto mindre vil der blive afholdt kurser for personalet i konflikthåndtering. Endvidere er der ansat en inklusionsvejleder, som skal hjælpe medarbejderne.

 

Det er naturligvis meget fint med kurser i konflikthåndtering for personalet, det kan alle få brug for.

 

Men hvorfor er der ingen planer for dem, der truer og er voldelige?

 

Man skulle syntes, at det primært er disse som har brug for at lære, hvordan man opfører sig i Danmark?

 

Kommune har tre skoler i området, i Hirtshals i Horne og i Tornby. Tornby Skole er den mindste og den ligger i en lille landsby syd for Hirtshals.

 

Man må håbe Hjørring kommune er sit ansvar bevidst, for hverken elever eller lærere i Tornby har næppe mange erfaringer med den stærkt asociale adfærd og manglende respekt som nogle af flygtninge møder op med.

 

Tidligere advarsler

Allerede for to måneder siden var der store problemer:

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Lærere på skolen må bruge tid på at skille børn, der slås, ad. Forældre er også mødt op for at konfrontere andre folks børn. Nu har skolen fået to påbud for dårligt arbejdsmiljø og håber at få hjælp fra politikerne. (dagens.dk 12.2)

 

Vold og trusler er blevet et stort problem på Hirtshals Skole i Hjørring Kommune: Eleverne slås, og forældre kan finde på at møde op for at true andre folks børn på skolens område, stod der for to måneder siden.

 

– Der har været et hårdt miljø for de ansatte, men også for børnene og for forældrene, og vi anerkender, at der har været en rå tone og en tendens til fysisk tilgang, når man støder på konflikter. Der er tale om børn fra 6-10 år i indskolingen, og der er altså ikke tale om elever, der bliver slået til blods. Der er tale om skub i ryggen, riv og krads osv., forklarede Rasmus Vørs Carlsen i februar.

 

Det er problemerne dengang, kommunen nu forsøger at løse med modtageklasser i Tornby og kurser i konflikthåndtering.

 

Kilde: DR Nordjylland,

 

http://www.dagens.dk/indland/myndigheder-sl%C3%A5r-alarm-sl%C3%A5skampe-og-trusler-blandt-elever-og-for%C3%A6ldre-skaber-kaos-p%C3%A5

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…