Burkaen forbydes nu i flere europæiske lande – det kunne Danmark lære af, men her er ikke engang en debat

You Tube

Frygten for angreb af terrorister forklædt som harmløse kvinder i en burka har nu fået en række EU-lande og ikke mindst muslimske afrikanske lande til at forbyde brug af burka i det offentlige rum.

 

Senest har Bulgarien den 30. september i år forbudt burkaen. Ifølge den britiske avis Daily Mail er der ikke religiøse grunde bag forbuddet, men at det er derimod frygten for islamisk terror, der ligger bag.

 

Det bekræftes af en repræsentant for det regerende GERB-parti, Krasmir Velchov:

 

“Loven er ikke rettet mod religiøse samfund og er ikke repressiv. Vi har derimod gennemført en rigtig god lov af hensyn til vore børns sikkerhed,” udtaler Velchov således ifølge Daily Mail.

 

Overtrædelse af forbuddet vil ifølge Daily Mail blive straffet med en bøde på 770 euro eller cirka 5.700 danske kroner samt fratagelse af sociale ydelser.

 

Frankrig førte an med burka-forbud i EU

Som det første land i EU vedtog det franske parlament i juli 2010 et forbud mod burka i det offentlige rum. Senest har Frankrig i år også vedtaget et forbud mod brugen af den muslimske badedragt, burkinien.

 

Det franske burkaforbud trådte i kraft i april 2011, og overtrædelse straffes med bøde.

 

Belgien fulgte få måneder senere i juli 2011 efter med et forbud mod burka, hvor straffen for overtrædelse ifølge Daily Mail er bøde og fængsel i op til syv dage.

 

Holland indførte sit burkaforbud i maj 2015. Forbuddet mod brug af burka gælder dog her udelukkende terroroplagte mål såsom regeringsbygninger, hospitaler, skoler og offentlige transportmidler.

 

Selvstyrende europæiske regioner følger trop

I Italien har styret i den nordlige region Lombardiet indført burkaforbud i regeringsbygninger og på hospitaler, og i Schweiz har region Ticino ligeledes gennemført et burkaforbud, der gælder overalt i regionen.

 

I Schweiz er en lov om et landsdækkende forbud mod burka i øjeblikket til behandling Forbundsrådet.

 

Det er dog ikke kun i Europa, flere og flere lande indfører burkafobud. Også i Afrika bliver der i muslimske stater nu indført tilsvarende forbud mod brugen af burka i det offentlige rum.

 

To burkaklædte terrorister bag blodbad i Tchad

Som følge af en række blodige terrorangreb udført af islamister iført burkaer, indførte regeringen i Tchad i slutningen af juli sidste år totalt burkaforbud i landet.

 

Det var især politistationer, der blev angrebet af islamiske terrorister iført burka. Der er tale om terrorister fra terrororganisationen Boko Haram

 

Det værste angreb fandt ifølge Daily News sted midt under ramadanen lødag den 11. juli 2015, hvor to burkaklædte terrorister udløse en selvmordsbombe på det store og populære marked i hovedstaden N’Djamena og tæt op ad byens største moske.

 

Som følge af angrebet blev ni kvinder og fem mænd, der alle arbejde på markedet, dræbt og mere end 180 såret.

 

Flere og flere afrikanske stater indfører burkaforbud

Efter at Tchad i juli sidste år indførte totalt burkaforbud kort efter det blodige angreb i hovedstaden, er en række andre afrikanske stater begyndt at følge  efter.

 

Således indførte Senegal, hvor 92 procent af befolkningen er muslimer, i november sidste år et totalt burkaforbud. Ifølge avisen Kairo News udtalte Senegals indenrigsminister, Abdonlaye Dauda, ved den lejlighed:

 

“Burkaforbudet er udstedt af hensyn til den nationale sikkerhed og er beregnet til at forhindre terrorister i at bruge burkaen som forklædning.”

 

Foruden Senegal har også Cameroon og Den Demokratiske Republik Congo med hver store muslimske befolkninger forbudt burkaen af hensyn til den nationale sikkerhed og beskyttelse af befolkningen.

 

At en række muslimske lande i Afrika således har indført burkaforbud, burde give ikke så lidt stof til eftertanke hos dem, der hævder, at et burkaforbud er religiøs chikane rettet mod muslimer.

 

Især når man tager i betragtning, at de selv Forenede Arabiske Emirater med en befolkning, hvor 99 procent er muslimer, i 2014 indførte burkaforbud, efter at en amerikansk turist var blevet dolket ihjel af en burkaklædt mand.

 

Del på Facebook