En politivogn blev igen ramt af kasteskyts i Vollsmose – samtidigt bliver unge ’belønnet’ med en regn af dyre projekter og udviklingsprogrammer

Det kunne være gået alvorligt galt for to betjente på patrulje i indvandrerghettoen Vollsmose, da et kasteskyts ramte politibilens forrude fredag aften.

 

Omkring kl. 21.30 befinder patruljebilen sig omkring Bøgetorvet i Vollsmose. Bøgetorvet er et af de steder i Vollsmose hvor bandemedlemmerne holder til.

 

Pludselig kommer en knallert med to personer kørende mod patruljevognen, og der bliver kastet et oliefilter mod bilen. Skytset rammer og knuser forruden. Heldigvis kommer ingen af de to betjente noget til. Gerningsmændene slap væk. (fyens.dk)

 

Tidligere på dagen havde nogen sat ild til en knallert ved Multibanen i nærheden.

 

Dagen efter om lørdagen, stjal bøller en pengekasse med entreindtægter midt under et boksestævne.

 

”Desværre havde vi et kedeligt indslag, hvor nogle unge bøller stjal vores pengekasse med entreindtægter på cirka 10.000 kr. Disse penge skulle være gået til at videreudvikle Vollsmose Boxings mange boksetalenter. Nu er det op til bestyrelsen at finde eventuelle sponsorer eller støttemuligheder, således at den gode udvikling i bokseklubben kan fortsætte,” siger bokseleder Jan Due Johansen. (fyens.dk)

 

Der går næppe en uge, uden at der er dårlig nyt fra ghettoen, og det bliver ved år ud og år ind.

 

Røveri og bander

Tidligere på måneden oplevede bydelen 3 røverier på samme dag. Blandt andet truede to unge mænd en 17-årig pige til at aflevere nogle chips og en sodavand, hun netop havde købt i Aldi på Vollsmose Alle. Den 17-årige pige blev truet men kniv for halsen.

 

En mand fra Seden blev ligeledes truet af fire mænd med kniv til at aflevere sin pung. Det skete på stisystemet ved Egeparken i Vollsmose. Gerningsmændene beskrives alle som mørklødede og ikke danske af udseende. (fyens.dk)

 

Men det kan ikke overraske, at det går af pommern til i ghettoen, for banderne vokser og der bliver flere af dem. Indvandrerbanden Black Army og den nydannede bande United Tribunes Forever har fornylig markeret sig i bla Vollsmose og i Odense indre by, hvor de er gået parade iført veste med rygmærker. Læs evt. mere her.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Man bruger masser af penge til at ’løse’ problemerne. Bare ikke noget der ser ud til at virke. Kriminelle indvandrere og efterkommere og kredsen af yngre brødre og wannabees omkring dem forstår kontant afregning, sanktioner og straf.

 

Det samme gælder de mindreåriges forældre. Myndighederne har i flere år haft mulighed for at give forældre et såkaldt forældrepålæg, der går ud på at fratage forældrene velfærdsydelser som børnecheck og boligsikring. Hvis de ikke hanker op i deres drenge som opfører opfører sig stærkt asocialt, og som fx ikke passer deres skole, kan det mærkes på pengepungen. Dét er noget alle har respekt for.

 

Men i stedet for at bruge det der virker, sender myndighederne flere penge efter dem.

 

Pengeregn over unge der pjækker fra skolen

Tværtimod hældes millioner af kroner i bydelen, i form af ”projekter” målrettet drenge og unge mænd.

 

Projekter der har til formål at få bydelens mange hårdkogte drenge og unge mænd ind på en fornuftig livsbane, projekter der har til formål at gøre Vollsmose og andre indvandrertætte boligområder et tryggere sted at bo. Men spørgsmålet er hvor meget de virker. Når man ser på det samlede billede, ser det ud til, at de asociale kriminelle elementer bliver grovere.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

De projekter myndighederne sætter i værk er måske mest til gavn for de såkaldte “mentorvirksomheder”, som får en mulighed for at profilere sig.

 

Det kunne for eksempel være Middelfart Sparekasse som har involveret sig med støtte til projekt ”Pray For The World”. Støtten gives ikke i form af direkte kontanter, derimod som professionel vejledning til de unge i projektet, plus frokost og diverse naturligvis.

 

Pray For The World projektet hører under det prisbelønnede koncept ”Mind Your Own Businees”. MYOB´s skriver på deres hjemmeside:

 

“Mind Your Own Business er et udviklingssprogram for drenge fra udsatte boligområder i alderen 13-17 år. Med iværksætteri som omdrejningspunkt samler programmet det sociale potentiale i erhvervslivet og civilsamfundet i en fælles indsats, der skal styrke drengenes faglige kompetencer, sociale relationer samt deres tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Drengene tilbydes indflydelse og ansvar for et fokuseret forløb, hvor de skal etablere egen virksomhed, producere eget produkt samt sælge og markedsføre det. Deres forretningstalent vil komme på prøve, de vil tilegne sig basale forretningsfærdigheder, og de vil blive udfordret i og motiveret til at tage ansvar og nå et defineret mål.”

 

De 9 drenge som er med i Pray For The World projektet kommer alle fra boligområdet Korsløkken, der ligger tæt på Vollsmose og de har fået 25.000 kr. at starte op på. Først vil de købe nogle T-shirts og trøjer, som de så kan sælge med et Pray For The World logo på. Bagefter er planen at lave nogle tilsvarende jakker. Se projektets på Facebook her.

 

Men som ”nystartet virksomhed” er der brug for vejledning og sparring fra professionelle. De 9 unge rødder bliver derfor inviteret på besøg hos deres ”mentorvirksomhed” Middelfart Sparekasse. Hvordan mødet forløb kan læses her.

 

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

Det handler om motivation og perspektiv

Som nævnt er konceptet Mind Your Own Business blevet belønnet med flere priser, bl.a. Kronprinseparrets Sociale Pris 2015.

 

Konceptet Mind Your Own Business er sat i værk af Tryg Fonden og Dansk Flygtningehjælp. Det har kørt siden 2010 og det er foreløbigt blevet til 20 forskellige projekter geografisk fordelt over hele landet. Flere hundrede bøller har altså været gennem et forløb.

 

Målgruppen er de mest fortabte eller bølleagtige indvandrerdrenge og unge mænd. De er kendt af myndighederne, de har aldrig rigtig passet deres skole, mange af dem har urealistisk høje tanker om sig selv og fælles for dem er, at de er blevet hæmmet i deres udvikling af et samfund/skole som aldrig har forstået at tilpasse sig deres behov.

 

”I Mind Your Own Business møder vi drenge fra udsatte boligområder, som besidder store personlige potentialer og har et ønske om at bidrage positivt til samfundet. Drengene har dog ofte mødt afvisninger og negativ opmærksomhed fra deres omgivelser på grund af deres etnicitet eller det lokalområde de er vokset op i. Samtidig oplever en del af denne gruppe vanskeligheder med at passe ind i skolen og kan have svært ved at finde fritidsjob og på sigt opnå en tilknytning til det danske arbejdsmarked,” skriver MYOB på deres hjemmeside.

 

ALS Research lavede i 2014 en evalueringsrapport

Ifølge rapporten er det svært at påpege konkrete resultater. Der står blandt andet:

 

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

”Det er svært at dokumentere den betydning, som Mind Your Own Business har for deltagerne på sigt, men det er et unikt og godt koncept.”

 

”Samlet set har drengene fået styrket deres selvværd og/eller selvtillid gennem deltagelse i Mind Your Own Business.”

 

”I relation til projektets betydning for drengenes skolegang, udtrykker en del af drengene på den ene side, at de ikke har fået øget lyst til at gå i skole under projektperioden. På den anden side er andre deltagere gået op i karakter i kernefag som matematik og dansk.”

 

”Størstedelen af drengene har fået mere retning på deres liv, og de har fået nye fremtidsdrømme. Dog virker drengene stadig uafklarede i forhold til konkrete uddannelsesvalg.”

 

”Som beskrevet ovenfor har en del af drengene fået fritidsjobs efter forløbets afslutning. Desuden har to drenge startet egen enkeltmandsvirksomhed. Der er altså stadig en stor del af drengene, som ikke har fritidsarbejde eller gang i andre projekter. ”

 

”I relation til drengenes udbytte af Mind Your Own Business, er det relevant at tilføje, at der har været et fravær af engagement fra deltagernes forældres side gennem forløbet. Der er altså relativt få af forældrene, der virkelig bakker op om drengenes deltagelse i projektet, og flere af drengene udtrykker, at det er er svært for deres forældre at forstå, hvad projektet indebærer.”

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Der er brug for kontante faglige kvalifikationer

Evalueringen beskriver altså, at konceptet næppe giver nogen samfundsmæssig gevinst, da en stor del af deltagerne ikke har fået blod på tanden for det med skole og uddannelse. Med andre ord, deltagelse i projektet har for en stor dels vedkommende ikke ændret på, at drengene stadig er uafklarede og stadig dalrer rundt og laver ingenting.

 

Evalueringen beskriver samtidigt, at drengene har opnået nogle personlige og sociale kompetencer gennem deltagelsen. Man må sige det ville være bemærkelsesværdigt hvis de ikke havde, når drengene bliver gjort stads af som små business-konger. Man må håbe at drengene formår at lagre de opnåede kompetencer til den dag, de måske beslutter sig for at blive til noget.

 

Dog kunne man frygte, at hvis man først har prøvet at være direktør, økonomi-, marketings- eller designchef i ”egen virksomhed” så bliver det måske lidt svært, at indordne sig i en virksomhed hvor man oftest starter nederst i hierarkiet, for eksempel som fejedreng.

 

Myndighederne i Odense kan for øjeblikket følge med i en stigende tendens til bandegruppering i Vollsmose-bydelen. Den Korte Avis har skrevet om det her.

 

Samtidigt bliver udfaldene mod politiet frækkere og frækkere. Man må formode, at der skal andet til, end fine koncepter som fx Mind Your Own Business for at forhinde, at nye rekrutter står parat for at tilslutte sig de seje med rygmærkerne.

 

Man kan også forstå, at bølledrengenes forældre ikke forstår, hvad konceptet går ud på, eller skulle være godt for. Drengene har brug for kontante faglige kompetencer, så de kan klare en ungdomsuddannelse, ikke drømme om big business og læderbetrukne direktionsstole.

 

Desværre bærer forældrene den største skyld for, at sønnerne måske er godt på vej ud i en kriminel løbebane. Man må sige det kan undre, at forældrene ikke reflekterer over hvordan det kan være at døtrene tilsyneladende godt kan finde ud af det.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…