Maskerede mænd angriber politiet med sten i indvandrerghettoen Vollsmose – nu får bydelen 220 mio. kr. til blandt andet at forskønne veje og stier

Mandag aften ml. 22-23 blev en af politiets patruljevogn i Vollsmose beskudt med sten. Patruljen tilkaldte forstærkning da der havde forsamlet sig henved 40 maskerede mænd i Bøgeparken.

 

Ved 23-tiden blev 4-5 taget med på stationen. Her var de i halvanden time hvorefter de fik lov at gå. De fik hver en bøde for gadeuorden. (fyens.dk)

 

Uro og voldelige udfald mod politiet er almindeligt i Vollsmose, men det svinger lidt.

 

” Nogle gange er det en gang om ugen, andre gange to, men nogle gange kan der også gå uger imellem,” siger Kim Munksgaard Fyens Politi. (Tv2)

 

Vollsmose er et parallelsamfund, mere eller mindre styret af kriminelle bander og ældre klan-ledere fra muslimske lande. Sådan har det været i årtier, og som Fyens Politi konstaterer, så er deres udfald mod myndighederne en tilbagevendende begivenhed.

 

Danskerne fik syn for sagen, da Tv2 blændede op for dokummentarserien ”Moskeerne bag sløret”. Her fik seerne indblik i et hjørne af, hvad der kendetegner et muslimsk parallelsamfund i Danmark.

 

Sådanne parallelsamfund er der i alle europæiske lande. Og de ligner alle sammen hinanden, fordi de alle består af indvandrere fra stort set de samme ikke-vestlige muslimske lande. Der bor naturligvis også ikke-indvandrere i parallelsamfundene. Men ofte ser man, at de flytter fra området. Det kaldes også “hvid flugt”.

 

Men til trods for, at parallelsamfund er en kendsgerning, så tales der stadig om dem, som om de ikke eksisterer endnu, men kan være på vej. Med andre ord, det er vigtigt at forebygge parallelsamfund.

 

”Flere af landets ghettoer kæmper med store udfordringer, som øger risikoen for udvikling af parallelsamfund,” skriver integrationsminister Inger Støjberg på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside.

 

For at forebygge, at Vollsmose udvikler sig til et parallelsamfund, har ministeren derfor godkendt, at Vollsmose skal have 220 millioner kroner fra Landsbyggefonden.

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Vollsmose har mange gange fået meget store millionbeløb til renovering: I slutningen af 1990’erne – i 2005 – i 2012/2013 og flere andre gange.

 

Det betyder at Vollsmose og indvandrerghettoerne i Danmark generelt er pænere i Danmark end i så mange andre lande. Men det har hverken bremset kriminalitet, bander eller radikalisering.

 

Og nu sker det altså igen – med 220 mio kroner.

 

De mange penge skal gå til en række fysiske tiltag og projekter i syv boligafdelinger i Vollsmose. Formålet med projekterne er at skabe bedre veje til, fra og igennem Vollsmose ved at etablere bl.a. stiforbindelser og en ny bygade. Der skal også etableres en promenade, der kan fungere som et vigtigt socialt samlingssted for såvel beboere som udefrakommende, skriver ministeriet.

 

Det kan selvsagt være berettiget med nye anlæggelser og kvartersløft. Men nye bygader og promenader kan hverken forebygge eller fjerne parallelsamfund, det bliver højst et luksus-parallelsamfund. (UIBM)

 

Og hvis man tror, at Odenses øvrige borgere vil tage Vollsmose til sig, fordi parallelsamfundet har fået ny belægning og et kønt springvand, så er man bekymrende naiv.

 

Læs også
“På besøg i indvandrerghetto så jeg butikscenter uden julepynt men med korancitater og halal”

40 maskerede var ventet

Hos Fyens Politi er man ikke overraskede over episoden med stenkast mod patruljevognen. Som beskrevet er aggressioner mod myndigheder velkendt, men det er også politiets opfattelse, at episoden mandag blandt andet hænger sammen med varetægtsfængslingen af lederen for United Tribuns Forever, den såkaldte ”bandepræsident” Houssam Daabas.

 

 

Daabas er varetægtsfængslet mistænkt for at være involveret i 42,2 kilo hash, som politiet fandt i et hashdepot i Bøgeparken i februar.

 

”Fundet af 42,2 kilo hash for et par måneder siden, som nu har fået retten til at varetægtsfængsle Houssam Daabas i foreløbigt fire uger, var en følge af et muligt skyderi mellem to familier i Vollsmose, som i lang tid har været i konflikt med hinanden,” skriver fyens.dk.

 

Banderne laver parade i Odense centrum

Houssam Daabas bande United Tribuns Forever har for nylig etableret sig i Vollsmose, hvor banden Black Army i forvejen står stærkt.

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

Og de to bander er tilsyneladende rigtig gode venner. To weekender i træk har de to bander iklædt sig deres bandeveste med rygmærker, hvorefter de er gået i parade gennem Odense midtby.

 

I lørdags samledes Black Army og United Tribuns Forever sig i gården til Black Armys klubhus på Nyborgvej. En times tid senere gik de parade i centrum for at vise rygmærker. Nogenlunde det samme skete forrige weekend, men her var medlemmerne rundt i nattelivet, skriver fyens.dk.

 

Om føje tid, kan banderne så glæde sig over, at de får en fin ny promenade at gå på.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…