Butikker er plaget af asylansøgere, der stjæler – men Mohammed Ali mener, at det er det danske samfunds skyld

 

I Allerød nord for København er det en prøvelse at drive en dagligvarebutik. Byens supermarkederne er plaget af utallige udenlandske butikstyve.

 

Politikommissær ved Nordsjællands politi, Morten Riisager-Pedersen siger, at det overvejende er udlændinge, der er sigtet i tyveri-sagerne. (Allerød Nyt)

 

Ikke langt fra den lille by ligger Udrejsecenter Sjælsmark, der er et center for afviste asylansøgere i udrejseposition.

 

Ikke langt derfra ligger Asylcenter Sandholm. De to centre har en kapacitet på op til 1300 personer.

 

Det siges, at de tyvagtige udlændinge kommer fra de to centre, og især Udrejsecenter Sjælsmark.

 

Med andre ord, det forlyder, at det primært er vrede udlændinge, som har fået afslag på asyl, der huserer i den lille by.

 

Men intet tyder på, at denne udlægning holder. Det er nemlig langt fra kun afviste asylansøgere, der er vrede over deres behandling, som stjæler. I Allerød kommer tyvene også fra det almindelige Asylcenter Sandholm.

 

Og i den anden ende af landet i Thisted har Kiwi de samme problemer. Mønsteret er det samme, selv om de ikke har noget center for afviste asylansøgere..

 

Ifølge Kiwis  landsdirektør Carsten Hansen har medarbejderne i butikken store problemer med at forhindre tyverierne, fordi asylansøgerne kommer i store grupper. Det skriver Ekstra Bladet.

 

”Vi har oplevet tyveri-problemer, hvor de kommer ind i butikken i store grupper og stjæler forskellige varer, ” siger Carsten Hansen. (Ekstra Bladet)

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

“De stjæler af nød”

I Thisted er det Beredskabsstyrelsen og Thisted Kommune der driver lejren, hvor de langfingrede asylansøgere er indkvarteret.

 

Ammar Mohammed Ali er netværksmedarbejder i lejren, hvor han han hjælper politiet. Han har en anden forklaring på, at de stjæler: De gør det af nød, hævder han.

 

”Vi har haft nogle problemer med de nye beboere, der kommer til centeret. De stjæler oftest ulåste cykler og ting i Kiwi. Derfor har jeg flere gange været nede i Kiwi for at se videoovervågning og udpege gerningsmændene, og så overtager politiet. De gør det af nød, og fordi de har brug for de her varer. Men vi taler naturligvis med dem og fortæller dem, at det ikke er i orden at stjæle,” siger han.(Ekstra Bladet)

 

De gør det af nød? Det var som pokker. Asylansøgerne får kost og logi og fornødenheder efter behov, for eksempel barbergrej, vaskepulver og hygiejnebind.

 

Og når myndighedernes forebyggende samtaler med visse asylansøgerne ikke hjælper, hvorfor fortsætter man så af samme spor, som om asylansøgerne er små børn og ikke granvoksne mænd, der samler sig i grupper for at stjæle.

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

Man har svært ved at tro, at disse mænd virkelig ønsker at være en del af Danmark, når de begår kriminalitet, allerede mens deres asylsag er under behandling.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…