David Cameron ville vise, at Storbritannien hører hjemme i EU, så han ville spise bacon og æg i Bruxelles – men der var lige et lille problem

Torsdag-fredag i sidste uge forhandlede man i Bruxelles om en aftale mellem Storbritannien og EU.

 

Den britiske premierminister David Cameron var spændt hårdt for. Efter kun få timers søvn havde han lyst til en god gang britisk morgenmad med pølser, bacon og røræg.

 

Det kunne samtidig sende et fint signal om, at Storbritannien hører hjemme i EU. Bacon og æg i hjertet af Bruxelles – ikke sandt?

 

Cameron nåede dog aldrig at få bestilt sin bacon og æg. Han havde simpelt hen for travlt med forhandlingerne fra morgenstunden.

 

Men måske var det også meget godt, at han ikke fik det bestilt. For han havde risikeret, at den fine symbolik med den ærkebritiske morgenmad i Bruxelles ville gå galt.

 

Forbudt-forbudt

Camerons ønske om bacon og æg kunne nemlig være blevet ramt af et EU-forbud! Derhjemme kunne det være blevet et skrækeksempel på det, som mange briter frygter: at EU-bureaukratiet og alle dets regler truer den britiske identitet.

 

Den havde ikke været god, netop som Cameron skulle i gang med at agitere for, at Storbritannien skal blive i EU.  

 

Bacon og æg, som enhver sand brite foretrækker frem for Bruxelles’ kaffe og croissants, støder nemlig sammen med EU-regler for fødevaresikkerhed.

 

I EU-bygningerne serverer man normalt ikke røræg på grund af risikoen for salmonella. Faktisk oplevede man tilbage i 1981 et rent mareridt, da et EU-topmøde i Maastricht i Holland blev ramt af salmonella, der gjorde 700 mennesker syge.

 

Så nu er det forbudt-forbudt. Og sådan noget vil man have briterne til at sige ja til? Uha, det bliver svært …

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

(Daily Express)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…