Brudgom efter vild kørsel under bryllup: “Fordi jeg er iraker, så ser folk anderledes på det!”

I anledning af et mellemøstligt bryllup kørte en stor bilkortege lørdag gennem Esbjerg midtby. Der var op til 40 biler i kortegen.

 

Bilkortegen gav anledning til en del bekymring blandt borgere på lørdagsindkøb i bymidten. Der var ikke kun mange bilder, der blev også kørt vildt og ulovligt.

 

Ifølge borgernes beskrivelser overtrådte nogle af bilerne flere færdselsregler, mens de cirklede rundt i midtbyen under stor larm.

 

Men ikke nok med det, flere af bilerne havde også attrapvåben stikkende ud af bilernes vinduer.

 

”Jeg var tilstede da det skete. Mine børn er stadig mærket af det. Ægte eller ikke ægte pistoler, hvor skal vi og især vores børn vide det fra?” spørger en borger på Den Korte Avis Facebookside.

 

Mange esbjergensere var vidne til hændelsen, så nu undskylder brudgommen i et interview til Jyske Vestkysten.

 

”Jeg vidste ikke, at der var nogen af gæsterne, som havde plastikvåben med. Og det er slet ikke acceptabelt, og det har jeg også sagt til dem. Det er heller ikke i orden, at der var to eller tre biler, som kørte ud og stoppede trafikken i et lyskryds”, siger Karar Abbas Al-Shebillawy. (JV)

 

Brudgommen er i familie med Abbas Hatem Al-Shebillawy, som bad bekymrede danskere ”holde kæft” da de kommenterede en artikel om bryllopsoptoget i Jyske Vestkysten lørdag aften. Læs artiklen her.

 

Brudgommen erkender altså, at hans gæster er gået over stregen. Hvad der er acceptabel adfærd i de mellemøstlige lande er ikke acceptabelt i Danmark. Så langt så godt, men så hopper kæden af for junior.

 

Ofre for diskrimination

Brudommen og den shi-muslimske klan Al-Shebillawy stammer fra Irak, nu mener junior, at opstandelsen over den aparte og utryghedsskabende tradition med at køre i kortege rundt i byen mens man dytter kraftigt med hornene, råber op og fremviser sin våben-magt skyldes at det var udlændinge. Hvis danskerne havde gjort det samme havde det været helt i orden.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

”Da politiet informerede om, at de skulle køre ordentlig, så gjorde de det. Hvis det var et dansk bryllup, så havde der ikke været noget, men fordi jeg er iraker, så ser folk anderledes på det,” siger han. (JV)

 

Unge Karar er født i Danmark, og han lader til, at være en arbejdsom og integreret ung mand, men han har åbenbart ikke fået styr på danske bryllupstraditioner endnu. Danskerne cirkler altså ikke i bilkortege rundt i byen, under larm og skrål og med en attitude der signalerer flyt dig for her kommer vi, og vi respekterer ikke at der er rødt lys.

 

Man må altså konstatere, at hvad der på overfladen ser ud som god integration, kan vise sig at indeholde stor uvidenhed om dansk kultur. Samtidigt viser Karar hvor almindeligt det er, at parkere danskerne på racisternes holdeplads så snart de kritiserer indvandrerne.

 

Men der er mere.

 

De falske pengesedler

Under bryllupsfesten blev brudeparret bogstaveligt talt overdænget med pengesedler. Men disse pengesedler eller nogle af dem nogle af dem var falske. Det blev kendt da Jyske Vestkysten fortalte, at tre drenge i 12-13-års alderen havde fået fat i nogle af dem, hvorefter de tog til Bilka for at bruge dem til bland-selv-slik.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Bilka fandt godt nok ikke noget mistænkeligt ved de falske 5 eurosedler, så det blev først opdaget da drengenes forældre selv henvendte sig i butikken.

 

Brudgommen fortæller, at der stod på sedlerne, at de var falske, og at de var fra udlandet.

 

”Jeg er iraker, og vi har ikke den tradition med at kaste penge til bryllup. Men der var forskellige kulturer med til brylluppet og omkring 500 mennesker. Der er nogen, der har kastet pengene, og der står på dem, at de er falske. De er købt på et marked i Istanbul,” siger han. (JV)

 

Ifølge Jyske vestkysten efterforsker Syd- og Sønderjyllands sagen om de falske eurosedler. Det ville de vel næppe gøre hvis det fremgik tydeligt at de var falske. Tværtimod siger politiet at de var vellignende.

 

”Sedlerne er meget vellignende, og det er jo også derfor, at drengene kan bruge dem i Bilka. Ved første øjekast kan det være svært at se, om de er ægte eller ej,” siger Mads Lervad Dammark. (JV)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…