Brandmænd blev angrebet i indvandrertæt bebyggelse – men myndighederne vil ikke tale højt om hvem, der står bag

Arkivfoto Poul Erik Andersen

Det var nytårsaften og brandalarmen lød på brandstationen i Roskilde. Nu var den igen gal i Rønnebærparken.

 

Men da brandmændene ankom ventede der dem en modbydelig ‘velkomst’. De blev angrebet med raketter og kanonslag.

 

Det skete flere gange, skriver sn.dk.

 

Beskydningen blev så voldsomt, at brandfolkene ikke kunne arbejde. Til sidst måtte de tilkalde politiet.  Så kunne branden endelig blive slukket.

 

Branden var iøvrigt højst sandsynligt påsat skriver avisen.

 

Indvandrertæt boligområde

Rønnebærparken i Roskilde har en høj andel af beboere med indvandrerbaggrund.

 

Der har gennem flere år været problemer med store børn og unge mænd, der har angrebet brandmænd og politifolk.

 

Brandtjenestens leder Jesper Lyster lægger heller ikke skjul på, at det er unge med indvandrerbaggrund, som skaber problemerne, selv om han udtrykker sig nænsomt.

 

Det er unge, der har det svært med uniformer, og det er unge, der ikke er opdraget til at tage ansvar for deres handlinger og have forståelse for at de har konsekvenser:

 

“Overordnet set bunder problemerne ofte i, at nogle af de her drenge ikke har forståelse for det uniformerede system. Nogle af dem kommer måske fra steder, hvor de har oplevet dårlige ting med folk i uniform, og det går så ud over os”, siger han.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Nu ved vi jo ikke, hvem det var, der brugte fyrværkeri mod os nytårsaften, men der kan være store problemer i, at man i nogle kulturer ikke sætter grænser for unge drenge på samme måde, som man traditionelt gør i Danmark. På den måde har drengene ikke de samme forudsætninger for at forstå konsekvenserne af deres handlinger”, siger han.

Jesper Lyster henviser til, at brandvæsnet også andre steder skal have politibeskyttelse. Han nævner selv indvandrerghettoen Mjølnerparken i København.

 

I Slagelse blev politiet angrebet

Men politiet kan bestemt heller ikke regne med at gå fri for angreb. Det oplevede de i indvandrerghettoen Nordbyen i Slagelse i dagene mellem jul og nytår.

 

Her blev beboere angrebet med fyrværkeri. Og da politiet blev tilkaldt gik det hårdt ud over dem også.

 

“Det var virkelig slemt. Folk skød efter hinanden. Jeg turde ikke engang gå til købmanden. Så jeg ventede til politiet kom, fortæller Kim Hansen, der bor i Nordbyen. (TV2 øst, 30.12)

 

“Efter mørkets frembrud går vi ikke ud. jeg har oplevet en dreng helt bevidst skyde kanonslag efter min datter og jeg. Det er forfærdeligt at skulle være spærret inde i vores eget hjem, siger Pernille Roager Andersen, der også bor i Nordbyen.

 

Der har gennem flere år været lignende eksempler på asocial og kriminel adfærd i Slagelse. Det samme sker i andre bebyggelser med mange børn og unge med indvandrerbaggrund.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

Jesper Lyster beskriver meget fint baggrunden for, at det er sådan. Men myndighederne og medierne generelt fortier forklaringen. De taler som regel kun om “unge”.

 

så længe man ikke vil tale åbent om årsagen til den asociale adfærd, så vil den fortsætte. Og det er i virkeligheden et stort svigt af de unge selv.

 

http://roskilde.lokalavisen.dk/roskilde-brandvaesen-de-elsker-ikke-uniformerne-/20110107/artikler/701079842/1618

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…