Bandekrigen raser nu for alvor i Jylland: Black Armys klubhus i Herning er angrebet med håndgranat. Naboerne holder sig inden døre

Arkivfoto / Facebook / via Uriasposten

Bandekrigen er nu for alvor kommet til Jylland.

 

Sent tirsdag aften lød der et brag i Herning. Det viste sig at være en håndgranat, der blev kastet mod Black Army’s klubhus i Herning, hvor den berygtede indvandrebande fra Vollsmose gennem længere tid har haft en afdeling.

 

”Det er et ekstremt farligt våben. Det er en klar eskalering af de metoder og våben, vi har set tidligere,” siger politiinspektør Hans Roost fra Midt og Vestjyllands Politi til Ritzau, og fortsætter:

 

”Normalt er det sådan, at en rocker- og bandekonflikt foregår klubberne imellem. Men når man bruger et våben, der kan ramme alle mulige, også uskyldige borgere, så er det en ekstra alvorlig situation,” understreger politiinspektøren.

 

I det hele taget går det åbenbart ret hårdt for sig Herning. I midten af november blev et 28-årigt medlem af Black Army ramt af skud, medens sad i en bil sammen med andre bandefolk.

 

Naboerne til Black Army holder sig inden døre

Der hersker nu utryghed hos de beboerne, der er naboer til Black Armys klubhus i Herning.

 

”Onsdag formiddag var der larmende stilhed ved Black Army huset i Herning. Som om der kunne ske noget. Naboerne til bandehuset bliver helst inde i disse dage, hvor man venter på næste træk i krigen,” fortæller Ole Sørensen fra Herning til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Folk her i byen ønsker bare fred og ro, og juleønsket er så sandelig også, at Black Army huset bliver lukket, og folkene bag kommer udenfor bygrænsen, og borgmester Lars Krarup (V) har også i dag givet udtryk for, at ukrudt skal luges bort og langt væk fra Herning by.”

 

Politiet har nu lukket klubhuset

Indtil videre behøver naboerne til Black Armys klubhus i Herning dog ikke at frygte at havne midt i en bandekrig med håndgranater eksploderende omkring ørerne på dem.

 

Læs også
De muslimske parallelsamfund laver en aftale om våbenhvile i bandekrigen – helt uden om danske myndigheder

Først på aftenen i går besluttede Midt- og Vestjyllands Politi at lukke klubhuset og forbyde medlemmerne af Black Army, at bruge det.

 

”Vi har i løbet af de seneste måneder måttet konstatere, at konflikten mellem Black Army i Herning og andre bandegrupperinger er tiltagende,” siger politiinspektør Hans Roost i en pressemeddelelse og fortsætter med henvisning til angrebet med håndgranaten:

 

”Borgernes tryghed og sikkerhed er vores vigtigste opgave. Vi kan og vil derfor under ingen omstændigheder acceptere den slags livsfarlig adfærd. Ingen borgere skal risikere liv og lemmer på grund af banders hensynsløse opførsel,” understreger politiinspektøren som begrundelse for lukningen af klubhuset.

 

Til gengæld genåbner Fyns Politi bandeklubhuse

Siden den 4. oktober har Black Armys og Hells Angels klubhuse på henholdsvis Nyborgvej og Petermindesvej i Odense været lukket af Fyns Politi.

 

Lukningen skete, efter at der flere gange havde været sammenstød med brug af skydevåben mellem de to grupper, men nu har Fyns Politi besluttet sig for at genåbne begge klubhuse.

 

”Der har nu i en længere periode været roligt omkring de to klubhuse. Derfor har vi besluttet, at der ikke længere er grundlag for at holde dem lukkede, men vi holder naturligvis øje med både de to adresser og med bandemiljøet i det hele taget,” forklarer vicepolitidirektør Jens Langdal i en pressemeddelelse.

Læs også
To mænd skudt på café – gerningsmændene griner, for ingen vil vidne mod dem i et muslimsk parallelsamfund
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…