Afsløring: Tyrkiet får mange mia. kr. fra EU for at holde asylansøgere væk fra Europa, men det er fup – strømmen bliver større end nogen sinde

Arkiv/Daily Mail/video

En korrespondent fra den store tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) har besøgt det sted på den tyrkiske kyst, hvor et meget stort antal asylansøgere bliver sejlet til den græske ø Kos. Herfra strømmer de videre op gennem Europa.

 

Korrespondenten, der hedder Michael Martens, var i badebyen Bodrum og den lille by Akyalar ved stranden, hvorfra de mange gummibåde, som menneskesmuglere står bag, sejler ud. Herfra er der den korteste distance til Kos.

 

Han ville undersøge, hvad de tyrkiske myndigheder gør for at standse asylstrømmen. Den opgave har Tyrkiets præsident Erdogan nemlig lovet, at man vil tage på sig. Til gengæld har EU lovet at betale Tyrkiet 22-23 mia. kr. og give det tættere forbindelser til EU.

 

Tyrkiet hævder, at man gør alt, hvad man kan, for at standse strømmen. Men alle de lokale kilder, som Martens har talt med, mener, at det ikke passer.

 

FAZ-korrespondentens artikler dernede fra har den slående overskrift: ”Kun det tyrkiske politi ser ingenting.”

 

Man får et klart indtryk af, at EU bliver fuppet.

 

”Der vil komme endnu flere end sidste år”

Martens taler blandt andet med et fremtrædende medlem af lokalsamfundet ved navn Fahir Üzümcü. Han siger blandt andet:

 

”Fra april, når vejret bliver bedre, forventer vi en virkelig stor flygtningebølge. Der vil komme endnu flere end sidste år.” (vi fremhæver)

 

Det drejer sig langt fra kun om syrere, som man taler så meget om. Mange af dem er pakistanere og afghanere, der overhovedet ikke er flygtninge, men søger et bedre liv.

 

Alle ved, hvor bådene sejler fra, og alle ved, at det sker mellem midnat og klokken fem om morgenen.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

Martens spørger: ”Men hvad med politiet?” Fahir Üzümcü trækker på skuldrene og smiler hånligt.

 

En lokal advokat, der også er tysk konsul, fortæller, at politistationerne hver nat bliver fyldt op med asylansøgere. Men de kommer hurtigt ud igen. Det hele skal åbenbart bare se ud, som om man gør noget.

 

Smuglerne arbejder uforstyrret

Menneskesmuglingen fra Bodrum og Ankyalar er en kæmpeforretning. Smuglerne tager omkring 1.000 euro (7.500 kr.) pr. person. Og der kan være 30-40 eller endnu flere mennesker i hver gummibåd.

 

I højsæsonen kan der blive smuglet op til 3.000 personer i døgnet. Nu er smuglerne også begyndt at anskaffe sig store både, som kan rumme 100-150 personer.

 

Den tidligere franske konsul på stedet har fortalt til franske journalister, at de lokale myndigheder og havnechefen er helt passive i forhold til smuglerne. Michael Martens føjer til, at man næppe tager fejl, hvis man mener, at de bliver godt betalt for at lukke øjnene.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Som en af kilderne siger: ”Der bliver fragtet flere tusind over om dagen, og myndighederne ved intet? Der er da noget helt galt.”

 

Den pågældende kilde påpeger, at det er pærelet at slippe uden om kystvagten. Man skal bare aflytte deres meldinger over radioen om, hvor de befinder sig i øjeblikket.

 

Ingen kommentarer

Kontakten mellem menneskesmuglere og asylansøgere finder først og fremmest sted på en busstation i Bodrum, hvor parterne helt åbenlyst står og forhandler om prisen.

 

Her har for eksempel nogle pakistanske smuglere, der tjener store penge, fast tilholdssted.

 

Martens forsøger at spørge den lokale politichef om, hvad de gør i forhold til menneskesmuglingen. Men han får bare at vide, at han må spørge i Indenrigsministeriet. De menige betjente har heller ikke lyst til at udtale sig.

 

Martens taler med Bertül Erkan, en tyrkisk kvinde, der bor i Berlin og har sommerhus på stedet. Hun anser det for temmelig utroværdigt, når regeringen i Ankara hævder, at man gør alt for at standse den illegale asylstrøm. Bådene får jo lov til at sejle uforstyrret ud, som hun siger.

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

 

Merkel bliver trukket rundt i manegen

EU’s aftale med Tyrkiet, der koster de mange penge og politiske indrømmelser, er forbundskansler Angela Merkels store projekt. Når hun skal forklare, hvordan man får bremset den massive asylstrøm, sætter hun først og fremmest sine forhåbninger til Tyrkiets indsats.

 

Men det budskab synes ikke at være nået frem til politichefen og kystvagten i Bodrum.

 

Meget tyder på, at Merkel og EU bliver trukket rundt i manegen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…