Danmark har et særdeles godt omdømme i USA, Storbritannien, Sverige og Norge. Det viser en ny undersøgelse. Faktisk er vurderingen af vores land blevet endnu mere positiv på det seneste.
Undersøgelsen er foretaget af Infomedia og blev omtalt i Politiken i går søndag.
For et halvt år siden påstod politisk korrekte danske medier og politikere ellers, at Danmarks omdømme var i frit fald. Det skete efter at nogle udenlandske medier havde skrevet kritisk om den danske asylpolitik og i særlig grad den såkaldte smykkelov.
Den ny undersøgelses resultat viser, at påstandene om Danmarks synkende omdømme intet havde med virkeligheden at gøre. Befolkningerne i lande som USA, Storbritannien, Sverige og Norge så fortsat meget positivt på Danmark, og den holdning har de stadig væk.
De skulle skamme sig
Påstandene om Danmarks dårlige omdømme var et led i en skinger kampagne, som en række danske medier og politikere førte mod deres eget land. Formålet med denne kampagne var at lægge den stramme udlændingepolitik for had og gøre danskerne bange for, at denne politik kunne skade os.
Den ny undersøgelse stiller de røde danske politikere og journalister, der førte denne kampagne, i et pinligt lys: Politikere fra De Radikale, Alternativet og venstrefløjen. Medier som DR, TV2 og Politiken.
De skulle skamme sig.
Røde medier og politikere
TV2’s Nyhederne blev dengang nærmest grebet af hysteriske kramper og kunne i en periode stort set ikke tale om andet end de udenlandske mediers kritik. Men også DR og flere aviser gik amok i stakåndede beretninger om, hvor forfærdeligt Danmarks omdømme nu var blevet.
En række danske politikere var ligeledes godt i gang.
Alternativets Uffe Elbæk gjorde, hvad han kunne, for at sværte Danmark i udlandet.
Danske medlemmer af Europa-Parlamentet, såsom de radikale Morten Helveg Petersen og Jens Rohde og SF’eren Margrethe Auken, arbejdede ihærdigt for, at udlændingeminister Inger Støjberg skulle stå skoleret i Parlamentet.
Så sent som i går søndag gentog den tidligere radikale minister Martin Lidegaard den falske påstand om smykkeloven: ”Den har ødelagt vores omdømme.”
”Eksperterne”
En vrimmel af såkaldte branding-eksperter, tidligere spindoktorer og universitetsprofessorer kunne også fortælle offentligheden, hvor umådelig skadelig den udenlandske medieomtale ville være for Danmarks omdømme. Man udmalede negative politiske og økonomiske konsekvenser.
Men vores omdømme har det altså fint. Og de alvorlige politiske og økonomiske konsekvenser er ikke til at få øje på.
Hvis Danmarks omdømme var blevet så forfærdelig dårligt, ville Lars Løkke nok heller ikke have fået rollen som nordisk festtaler for et meget velvilligt publikum hos præsident Obama for nylig.
Lasse Skjoldan, der er medforfatter til Infomedias undersøgelse siger til Politiken:
”Almindelige mennesker, som er dem, vi har spurgt, forbinder fortsat Danmark med noget meget positivt. Vi har tilsyneladende et meget stærkt nationalt brand, som der skal rigtig meget til at rokke ved.”
Snævre journalistkredse
De eneste, der for alvor tog på vej i udlandet, var ganske snævre kredse af politisk korrekte journalister på medier som BBC, CNN, Washington Post, The Independent og The Guardian (sidstnævnte bragte en tegning af Løkke som nazist).
Disse mediekredse har så spillet sammen med deres ligesindede danske kolleger om at puste sagen så meget op som muligt. Heftigt assisteret af røde danske politikere og eksperter.
Danske medier lod så, som om reaktionerne i udlandets politisk korrekte mediekredse var et udtryk for befolkningernes holdning. En påstand, som der absolut ingen dækning var for.
Grov misinformation
Den Korte Avis skrev allerede i slutningen af januar og begyndelsen af februar, da balladen stod på sit højeste, at de snævre journalistkredses reaktioner overhovedet ikke svarede til befolkningernes holdning.
Det fremgik nemlig både af læsernes debatindlæg i de udenlandske aviser og af meningsmålinger, at der i befolkningerne var stor opbakning til den stramme danske politik.
Men de skingre danske journalister undlod systematisk at informere danskerne om disse kendsgerninger. De førte befolkningen bag lyset for at fremme deres egne politiske holdninger.
TV2’s tavshed
Hvor langt danske journalister er villige til at gå med denne misinformation af befolkningen, gav Nyhederne på TV2 i går aftes et grelt eksempel på.
Man havde et indslag om smykkeloven. Men her forholdt man sig udelukkende til, at smykkeloven endnu ikke har været taget i brug, hvilket man på en eller anden måde fik gjort til noget suspekt.
Men til trods for, at Politiken selv samme dag havde bragt den opsigtsvækkende nyhed om undersøgelsen af Danmarks omdømme, sagde TV2 ikke en lyd om dette til seerne! Ikke en lyd om, at Danmarks omdømme er virkelig godt – stik imod TV2’s egne påstande!
Udlændingeminister Inger Støjberg måtte selv oplyse seerne om dette. Støjberg gav så den nævenyttige studievært en velfortjent afklapsning.
Så seerne endte med at få reel information om Danmarks gode omdømme. Men det var meget mod TV2’s vilje.