Vestlige værdier er årsag til terror, siger Hizb-ut-tahrir

Arkivfoto fra Facebook viser Hizb ut-Tahrir

Den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir har som sædvanligt, når islam og visse muslimer falder i dårligt lys, udsendt en pressemeddelelse.

 

Hizb-ut-Tahrir opfordrer muslimerne, til ikke at tage afstand fra terrorhandlingen der dræbte to og sårede fem politifolk.

 

De mener også, at muslimerne under ingen omstændigheder må bukke under for presset og acceptere præmissen om, at Islam er på anklagebænken.

 

Hizb-ut-Tahrir anklager derimod politikerne for selv at bære en del af skylden for terrorhandlinger i Vesten. De har blod på hænderne, siger de.

 

”Igennem de sidste 15 år, har man på alle mulige måder forsøgt at kvæle muslimerne både gennem en blodig udenrigspolitik, hvor tusinder og atter tusinder af muslimer er blevet slået ihjel i forsøget på at eksportere demokratiet til den islamiske verden, men også gennem en hård kurs mod muslimerne internt i Danmark og Europa, med lovstramninger, stigmatisering og mistænkeliggørelse, suppleret med en hadefuld retorik, der har ført til større samfundssplittelse og flere verbale og fysiske overfald på muslimer.”

 

Hizb-ut-Tahrir har fuldstændig ret i, at Vesten har forsøgt at hjælpe muslimerne med at komme af med despotiske muslimske diktatorer, som har holdt deres befolkninger i undertrykkende jerngreb, ofte med omfattende krigsforbrydelser til følge.

 

Desværre har hjælpsomheden ofte ikke båret den ønskede frugt. Tilsynekomsten af fredelige demokratiske samfund hvor muslimerne lever side om side med hinanden, uanset hvilken gren af det muslimske landskab man tilhører, er udeblevet.

 

Muslimerne er slet ikke klar til demokrati og frihed, det ser vi hver eneste dag, hvor der meldes om terrorhandlinger mod muslimer begået af muslimer.

 

Men nu skal vesten så have skylden for, at muslimer slår hinanden ihjel som aldrig før. Det er simpelthen Vestens skyld, at muslimerne ikke kan finde ud af at holde sammen. Vesten har kort sagt fordærvet de muslimske samfund.

 

Med den indstilling legitimerer Hizb-ut-Tahrir enhver kommende terrorhandling mod Vesten.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Det er bekymrende, fordi mange unge muslimer lytter til Hizb-ut-Tahrir, akkurat som de lytter til imamerne på Grimhøjvej, som håber islamisk Stat vinder krigen mod de mere demokratisk orienterede muslimer.

 

Hizb-ut-Tahrir afslutter pressemeddelelsen med at konstatere, at det er vestlige værdier der er årsag til problemet, og at problemet dvs. terrorangreb, skal ses som Vestens manglende evne til at skabe harmoniske samfund.

 

Hizb-ut-tahrir har ret i, at Vestens harmoniske samfund er under pres. Men ikke fordi vores samfundsidealer er forkerte eller dysfunktionelle, derimod fordi de ikke kan rumme islamismens fordringer uden at gøre vold på sig selv – fx ved at begrænse ytringsfriheden.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…