TV2 og DR misbrugte grundlovsdag til massiv propaganda for rød blok

Foto: Privat

Den Korte Avis har påpeget flere eksempler på, at de to store offentlige TV-stationer har været stærkt partiske til fordel for rød blok i deres dækning af valgkampen.

 

I dækningen af grundlovsdag nåede denne tendens nye højder. Dagen blev misbrugt til massiv propaganda for rød blok.

 

Tvungen barselsorlov til mænd

Både TV2 og DR havde fået den idé at kombinere dækningen af festlighederne med en omtale af striden om øremærket (tvungen) barselsorlov til mænd.

 

Ideen kom åbenbart fra venstrefløjen. Og begge TV-kanaler interesserede sig udelukkende for venstrefløjens kritik af regeringen for at have opgivet kravet.

 

Det havde ellers været mere end nærliggende at have de borgerlige partier med.

 

Det er nemlig de borgerlige partier, der har været drivende i modstanden mod øremærket barselsorlov til mænd. Ud fra den betragtning, at det må familierne selv bestemme.

 

Regeringen kritiserede de borgerliges holdning til sagen – lige indtil meningsmålingerne viste, at et klart flertal af vælgerne støttede den borgerlige holdning. Så vendte regeringen på en tallerken.

 

Men både TV2 og DR udelukkede de borgerlige politikere fra denne debat.

 

I det hele taget fik de borgerlige ikke et ben til jorden i TV’s dækning.

 

TV2: Rød blok fik otte gange mere taletid

Læs også
DR og TV2 fortier en af de vigtigste afsløringer i lang tid: Integrationen af indvandrere fungerer overhovedet ikke

I TV2’ indslag i Nyhederne kl. 19 fik rød blok sammenlagt 4 minutter og 35 sekunders taletid. Blå blok fik … 35 sekunder fra Lars Løkkes grundlovstale.

 

Danmarks uden sidestykke største politiske grundlovsarrangement, nemlig Dansk Folkepartis med Kristian Thulesen Dahl, blev overhovedet ikke omtalt.

 

I dækningen af den store dag fik rød blok således otte gange mere taletid end blå blok. Midt i en valgkamp! Otte gange mere!

 

Det omvendte ville aldrig være sket, hvis der var en blå statsminister. Aldrig. Journalistisk Venstreparti brugte dagen til endnu et forsøg på at påvirke valgresultatet til fordel for rød blok.

 

Thorning fik lov at holde en stor valgtale på skærmen

Næst efter Helle Thorning fik Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen som så ofte mest opmærksomhed på TV2. Hun var på to gange. SF’s Pia Olsen Dyhr og den radikale Zenia Stampe hver én gang.

 

Og så kom det store clou: Efter at man havde bragt en stribe klip af Helle Thorning sammen med Dronningen og på talerstolen ved det officielle arrangement, gav man hende en ekstra platform med et interview sidst i indslaget.

Læs også
Video: TV-reporter befinder sig blandt illegale afrikanske immigranter – pludselig forsvinder hun fra billedet, og der lyder et skrig

 

Det var ikke bare et interview. Det var et KÆMPE interview. 4 minutter og 5 sekunder, hvilket er enormt langt i TV-sammenhæng.

 

Anledningen skulle forestille at være, at Thorning skulle svare på venstrefløjens kritik. Men det udviklede sig til en regulær valgtale fra hendes side.

 

Hun snakkede og snakkede og snakkede – ikke bare om barselsorlov, men om bedre normeringer på daginstitutioner, skattelettelser for enlige forsørgere og andet godt, som regeringen havde gjort. Og hun fik lov til det.

 

Studieværten burde naturligvis have afbrudt hende i samme øjeblik, det stod krystalklart, at hun udnyttede situationen til at føre valgkamp for fulde gardiner. Men hun fik helt frie tøjler.

 

DR: Rød bingo

TV-avisen kl. 18.30 på DR havde heller ikke plads til andre borgerlige politikere end Lars Løkke (der fik 21 sekunder).

 

Læs også
Barcelona: Dansk TV taler meget om terroren, men man gør alt for at nedtone, at den er islamisk

Bortset fra det var reportagen om selve fejringen på Christiansborg ret afbalanceret. Men derefter tog man også her fat på venstrefløjens tema: øremærket barselsorlov til mænd. Og så stod der rød blok over det hele. De borgerlige blev igen udelukket fra denne debat.

 

Til gengæld fik rød blok i alt cirka 4 minutter til at agitere og forklare sig. Heraf gik knap 3 minutter til et afsluttende interview med socialminister Manu Sareen.

 

TV2 og DR vil måske forsvare sig med, at man jo netop omtalte venstrefløjens kritik af regeringen, så det var ikke bare et positivt indslag. Men det holder ikke en meter.

 

Alle røde partier fik masser af opmærksomhed og god plads til at fortælle, hvad de mente. Og deres indbyrdes strid blev overhovedet ikke fremstillet som et problem i valgkampen. Rød bingo. Det var jo også derfor, venstrefløjen var ivrig efter at sælge historien.

 

Til overflod bragte TV-Avisen også et langt indslag om et grundlovsarrangement hos en kvindelig tilhænger af Alternativet, som på den måde fejrede sin 70 års dag.

 

Selv om man også fik små bidder med et par politisk skeptiske naboer, så fik indslaget skabt en meget varm og rar stemning omkring Alternativet, og en af partiets kandidater fik også plads.

 

Læs også
80’er-hitserien “Roseanne” vender tilbage med ny sæson

Rød blok fik femten gange mere taletid

I forbindelse med DR’s dækning af grundlovsdag fik rød blok samlet set en taletid på 5-6 minutter. Blå blok fik … 21 sekunder. Rød blok fik altså mindst 15 gange mere taletid end blå blok!

 

Aldrig før i TV’s historie har man set en valgdækning med en så voldsom rød slagside. Dækningen af grundlovsdag blev misbrugt til massiv propaganda for Helle Thornings genvalg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…