Ahmed er efterlyst for terror i Storbritannien – går frit omkring i Danmark

Ahmed Halane Youtube

Regeringen har bebudet, at den vil gøre en masse mod terror. Den vil forebygge og bekæmpe. Den vil rigtig spille med musklerne over for terroristerne.

 

Den vil forhindre, at tragedien den 14.2 gentager sig. Det tror jeg såmænd også gerne. Ingen ønsker en gentagelse af de forfærdelige begivenheder.

 

Men vi må heller ikke være blinde for, at der snart er folketingsvalg, og desværre er meget af regeringens pakke valgbulder. Det er ikke nok, og det er for uambitiøst.

 

Og så er det underligt, at regeringen tilsyneladende slet ikke er interesseret i at plukke de mere ”lavthængende frugter”.

 

Ahmed Halane

I øjeblikket bevæger den 21-årige somalier, Ahmed Halane, sig frit rundt i Danmark, selv om han har indrejseforbud og risikerer retsforfølgelse i Storbritannien. Hvad ved vi så om ham?

 

Jo, han er særdeles velbevandret i koranvers og har vundet en pris for sin afsyngelse af disse. Og så rejste han på et tidspunkt tilbage til det land, hans forældre var flygtet fra.

 

Her har han forsøgt at gifte sine søstre, som han lokkede fra Storbritannien til Somalia.

 

Hvis man betragter Ahmed Halanes handlinger, ligger det snublende nært at antage, at han er blevet radikaliseret, og at han udgør en fare for samfundet på samme måde som drabsmanden Omar el-Hussein, der myrdede to uskyldige mennesker i København.

 

Ligeså snublende nært ligger det derfor at spørge om, hvordan det kan være, at han får lov at bevæge sig frit omkring i landet.

 

Burde Danmark ikke være forpligtet til at undersøge, hvad det præcis er, Storbritannien frygter?

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Nej, regeringen taler hellere i overskrifter og store planer. Men langt hen ad vejen ligger svaret ikke i en ændret lovgivning, men snarere i ændret praksis og udvidede beføjelser til myndighederne i kampen mod terroren.

 

Myndighederne skal tale sammen

PET skal tale med politiet, og sammen skal de tale med Kriminalforsorgen.

 

Der er ligeledes god grund til, at myndigheder med ansvaret for tildeling af opholdstilladelser kommunikerer med PET og politiet.

 

Kort fortalt skal vi blive meget bedre til at undersøge, hvem det er, vi har siddende i vore fængsler, og som står til løsladelse.

 

Vi skal blive meget bedre til at undersøge, hvem vi giver adgang til vores land, og vi skal sikre, at politiet er ordentligt uddannet og udrustet til fremtidens mere krævende opgaver, idet vi nok desværre må se i øjnene, at der vil komme flere forsøg på terroraktioner.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…