Sandheden om Helle Thorning-Schmidts stramninger: Asyltallet for maj sætter rekord

You Tube / DKA

 

Fungerende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) gentagne postulater om, at hendes regering har genenmført de største aylstramninger i 12 år, er nu for alvor blevet gennemhullet af virkeligheden.

 

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at asyltallet for maj sætter rekord med 879 personer, der søgte asyl i Danmark mod 723 i maj måned sidste år, der i øvrigt også dengang var rekord for maj.

 

Hos Dansk Folkeparti er retsordfører Peter Skaarup ikke i tvivl om årsagen.

 

“Når man udbasunerer til alverden, at flygtninge, der kommer til Danmark, vil få både bolig og arbejde og i øvrigt social sikring på lige fod med danskerne, er det da klart, at Danmark med al sin velfærd vil komme til at virke som en magnet på alverdens asylansøgere,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis.

 

Næsten lige så mange som i hele 2011

Siden januar i år og til og med maj måned har ialt 2.995 personer søgt asyl i Danmark. Det er blot 811 færre end i hele 2011, hvor ialt 3.806 personer søgte her i landet.

 

I forhold til samme periode sidste år, hvor 2.853 personer søgte asyl i Danmark, er der tale om en stigning på 142, og hvis stigningtakten fortsætter, vil Danmark i år modtage langt flere asylansøgere end i rekordåret 2014, hvor ialt 14.792 personer søgte asyl i Danmark.

 

“Det begynder at ligne sidste år. Det vil medføre store omkostninger, og det øger behovet for at få gjort noget hurtigt i retning af at få strammet op, og det er glædeligt, at Venstre under valgkampen på det punkt har erklæret sig enige med Dansk Folkeparti,” understreger Peter Skaarup.

 

At Venstre er enige kan der ikke herske tvivl. Under valgkampen har Lars Løkke Rasmussen gentagne gange erklæret, at hvis han blev statsminister, vil Folketinget straks efter valget blive indkaldt for at hastebehandle en række lovforslag om stramninger på asylområdet.

 

“Vi kan ikke vente til oktober, for vi ved, at det er i sommermånederne. presset er størst,” lød det under valgkampen fra Venstres formand.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Kommunerne segner under presset

I øjeblikket segner landets kommuner under det flygtningepres, som den nu afgående regering har skabt med sine lempelser i asylpolitikken.

 

Alene i årets fem første måneder har Udlændingestyrelsen fordelt 5.334 flygtninge til landets kommuner. Det er næsten lige så mange som i hele 2014, hvor der blev fordelt 6.048 flygtninge til kommunerne.

 

Det har medført, at nogle kommuner nu er begyndt at bygge store og små barakbyer, der skal huse op mod 100 flygtninge. Blandt dem Greve Kommune, som nu fordeler 102 flygtninge i fire barakker.

 

Syrere og folk fra Eritrea dominerer

I lighed med sidste år, er det fortsat syrere og folk fra eritrea, der dominerer blandt asylansøgerne.

 

Af de ialt 2.995 personer, der siden januar og til og med maj måned i år har søgt asyl i Danmark, er de 1.161 syriske statsborgere, medens 326 kommer fra Eritrea.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

På tredjepladsen ligger statsløse, hvilket fortrinsnvis vil sige palæstinensere, med 208 personer, som i året fem første måneder har søgt asyl i Danmark.

 

Også somalierne søger fortsat mod Danmark. Således har ialt 142 somaliere ved udgangen af maj måned i år søgt asyl i Danmark.

 

Siden 1. januar 2014 og til og med maj måned i år har ialt 11.531 flygtninge fået asyl i Danmark.

 

Ungarn bygger 177 kilometer langt grænsehegn

Medens Dansk Folkeparti i øjeblikket arbejder på at få en genindførelse af den faste grænsebevogtning skrevet ind i et eventuelt kommende regeringsprogram, har den ungarske regering grebet til helt andre og mere håndfaste metoder.

 

Ifølge den britiske avis The Guardian er Ungarn i øjeblikket ved at opføre et 177 kilometer langt og fire meter højt grænsehegn mod nabolandet Serbien, som hverken er medlem af EU eller Schengen.

 

Ifølge den ungarske regerings talsmand, Zoltán Kovács, har Ungarn alene i år modtaget omkring 50.000 illegale indvandrere, fortrinsvis syrere og afghanere, der er kommet ind i landet via Serbien, og han betegner derfor hegnet som en nødvendighed.

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

 

“Det er et nødvendigt trin. Vi er nødt til at stoppe flodbølgen,” siger Zoltán Kovács til The Guardian.

 

Gjorde oprør mod EU’s asylregler

De illegale indvandrere bruger Ungarn som springbrædt til det øvrige EU, men så snart de søger asyl i et andet EU-land, bliver de i henhold til reglerne i Dublin-konventionen af 15. juni 1990 sendt retur til Ungarn, der som første asylland ifølge konventionen er forpligtet til at tage dem retur.

 

Tidligere på ugen havde den ungerske regering erklæret, at landet ville opsige Dublin-konventionen og i strid med EU’s asylregler nægte at tage de illegale asylansøgere retur, men det har den nu frafaldet.

 

I steder for bygger regeringen nu et grænsehegn, for på den måde holde alle de illegale syriske og afghanske indvandrere ude af landet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…