Nu tør Det Kongelige Teater ikke opføre en opera uden at spørge PET, om det kan være farligt

Det kongelige Teater

I år er det 150 år siden den berømte danske komponist Carl nielsen blev født. I den anledning opfører Det Kongelige Teater hans opera ”Saul og David” fra 1901.

 

Det lyder jo ret ukompliceret. Men nej. Det Kongelige Teater var tilsyneladende bange for, at operaen kunne formærme nogle muslimer.

 

I hvert fald kontaktede teaterets ledelse PET for at få deres vurdering af om operaen kunne udgøre en sikkerhedsrisiko for de ansatte og publikum. Det skriver Politiken og b.dk.

 

Operaen udspiller sig nemlig i Mellemøsten. Og så er det ikke godt at vide om der er noget der kan gøre nogen vrede.

 

»Med den sensitivitet, som vi ser nu, skal der ikke meget til, før man får hidset en stemning op, og derfor vurderede vi, at det var bedst at lade PET vurdere sikkerhedsrisikoen,« siger Morten Hesseldahl til Politiken.

 

Operaen foregår godt nok 1000 år før Kristus fødsel. Israelitterne er i krig med filistrene og kongen Saul føler sig truet af den unge David. Men de bliver forsonede efter David har besejret kæmpen Gholiath.

 

Operaen ender med, at David hyldes som Israels konge og håb. (Det Virtuelle Musikbibliotek). Derfor kan det måske virke fornærmende på dem, der slet ikke anerkender Israel, at det her siges, at Israel allerede eksisterede 1000 år før Kristus.

 

Det havde Carl nielsen nok ikke tænkt på.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…