Hun er den eneste kvinde i Afghanistan, der er jagerpilot – læs hvad mændene vil gøre ved den modige kvinde

Niloofar Rahmani har altid ønsket at blive jagerpilot. Hun troede bare ikke rigtig på, at det kunne lade sig gøre for en kvinde og slet ikke i Afghanistan.

 

Men hun er en viljestærk og modig ung kvinde.

 

Da hun var 18 år, så hun en annonce i avisen, som opfordrede unge mennesker til at uddanne sig til pilot. Men det var ikke let at finde en pilotskole, som ville acceptere en unge kvinde som elev. Men det lykkedes.Hun kom ind på uddannelsen i 2010, og hun gennemførte den i 2012.

 

Dermed blev hun den første kvinde, der var pilot i den afghanske hær siden Talibans fald i 2001.

 

Hun begyndte med  at flyve mindre fly. Men tog hurtig en ny uddannelse, så hun kunne flyve større transportfly.

 

Og i dag er hun kaptajn i flyvevåbnet og den første kvindelige jagerpilot nogensinde i Afghanistan.  Hun deltager i kampen mod Taliban og forsvaret af sit land.

 

Æresbevisning i USA

Niloofar Rahmani har netop været i USA for at modtage en æresbevisning. Det er en organisation under udenrigsministeriet, som hærdre modige kvinder.

 

“Jeg håber jeg kan bidrage til mere ligestillig for kvinder i alle lande. Mit ønske er at vise, at kvinder kan meget, hvis de tror på sig selv”, siger hun.

 

Og hun har været med til at give andre unge kvinder i Afghanistan mod på at gå i gang med en uddannelse. Flere andre unge kvinder har nu meldt sig til uddannelsen som jagerpilot og helikopterpilot.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Men prisen har været høj. En modig selvstændig kvinde som Niloofar Rahmani er en voldsom provokation for Taliban og andre konservative muslimer.

 

Truet på livet for at gøre sin pligt

Hun bliver konstant truet på livet, og det gør hendes familie også. De modtager dødstrusler fra Taliban. Men også medlemmer af hendes egen store familie truer med at slå hende ihjel.

 

Men hun trodser dem, når der er brug for at hun gør sin pligt.
En dag landede hun et sted, hvor der var sårede soldater, der skulle have lægehjælp. I Afghanistan er det ikke tilladt for kvinder at flyve med døde eller sårede soldater. Men hun tog soldaterne med i sit fly og fik dem på hospitalet. Hendes overordnede valgte at se gennem fingre med det. Men Taliban blev endnu mere rasende på hende og dødstruslerne tog til.

 

Derfor har Niloofar og hendes familie har været tvunget til at flytte flere gange og leve i skjul.

 

Det lægger et stort pres på Niloofar. men hun giver ikke op. Hun elsker sig job som jagerpilot og vil kæmpe for sit land og sit folk.

 

Og hun vil ikke finde sig i, at reaktionære mænd skal bestemme, hvordan hun skal leve sit liv.

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

“I dag føler jeg mig ikke kun som kvinde men som et menneske og jeg har fået slevtillid og tro på mig selv”, siger hun.

 

Se video med Niloofar her:

 

8 minutter lag video om Niloofar:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…