Islamister vil gøre Spanien til et muslimsk land, sådan som det før har været

Vestlige efterretningstjenester har travlt med at overvåge og optrevle jihad-grupper, som benytter internettet til at hverve nye aktivister. Det gælder i høj grad Spanien, hvor 191 tilfældige togpassagerer i Madrid blev myrdet af arabiske terrorister d. 11. marts 2004. Politiet oplyser, at i forsommeren 2015 er ca. 100 potentielle terrorgrupper under observation.

 

Færre “hjemmedyrkede” terrorister

Spanien har de senere år haft en nedgang i antallet af arresterede mistænkte for terrorforberedelse: Fra januar 2012 frem til maj i år pågreb politiet kun 26 jihadfanatikere, mens det samlede antal for hele landet var 407 i tiden mellem 2004 og 2008 (ifølge David Fernández på den digitale avis “20 minutos”).

 

Terrorforskeren Soeren Kern, der skriver for Gatestone Institute og GEES (spansk forkortelse for Strategisk Studiegruppe), har andre tal. De kommer fra indenrigsminister Jorge Fernández Díaz, som oplyser, at i alt 568 jihadfanatikere er blevet arresteret siden massakren i Madrid for 11 år siden, og i dag kommer truslen hovedsageligt fra udlandet – især Frankrig.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Islams krigere finder klimaet “kvælende” i Frankrig

Politiet har skærpet overvågningen af suspekte miljøer efter ritualmordene i januar 2015 i Paris – Charlie Hebdos redaktion og kosherbutikken. Derfor finder mange jihadfanatikere, at klimaet er “kvælende” i Frankrig. Nogle af dem er flyttet til Spanien, hvor de søger sammen med lokale muslimer, der har samme ideologi.

 

En opgørelse fra 2012 viste, at 1,6 mio. muslimer opholder sig i Spanien. Heraf er ca. 465.000 spanske statsborgere. De fleste er immigranter fra Marokko og Algeriet plus efterkommere. Men 50.000 er konverterede spaniere.

 

Den ensomme ulv findes ikke

Det er en udbredt myte, at de fleste islamiske terrorister er “ensomme ulve”. Især er journalister, embedsmænd, akademikere og politikere hurtige til at erklære, at disse mordere handler af grunde, som ikke har noget med islam at gøre.

 

Det var også tilfældet d. 20 juni i den østrigske by Graz, da en 26-årig indvandrer fra Bosnien kørte sin bil ind i en menneskemængde med 100 km i timen. Tre personer – deriblandt en 4-årig dreng – mistede livet og 34 blev kvæstet.

 

“Ingen sammenhæng med religion” – lød det fra myndighederne. Men det viste sig snart, at ritualmorderen i længere tid har dyrket jihad-ideologi på internettet.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Det samme er tilfældet med unge islam-revolutionære i Spanien. De finder inspiration til at bekæmpe de vantro på nettet og knytter sig til personer med kontakt til al Qaeda og Islamisk Stat.

 

I tidsrummet 1996 til 2012 blev 77 jihadister – halvdelen var mellem 15 og 25 år – anklaget og dømt for terrorforberedelse. Ifølge tænketanken Elcano var ingen af dem “ensomme ulve”.

 

Tabet af al Andalus – et gammelt regnskab

I juli 2014 lagde Islamisk Stat en video om “det tabte” Spanien – Al Andalus – på internettet. Det er ikke første gang historien om islams erobring år 711 og senere tab af den iberiske halvø fortælles i bogform eller virtuelt.

 

Dette tema er oplagt som jihad-propaganda, rettet mod især unge muslimer. Islamisk Stat opfordrer dem til at “befri” Spanien og Portugal:

 

“Jeg advarer hele verden: Vi lever under islams fane, islams kalifat. Vi vil dø for det, indtil vi befrier disse besatte lande fra Jakarta til Andalusien. Og jeg erklærer, at Spanien er vore forfædres land, og med Allahs magt vil vi tage det tilbage …”

 

Trusler mod kongehuset

I begyndelsen af marts 2015 blev otte jihad-muslimer arresteret i fire spanske byer (bl.a. Barcelona). De udgør en sammensværgelse og er under anklage for at stå i forbindelse med Islamisk Stat og for at udsprede opfordring til terror.

 

Ved en husundersøgelse fandt politiet et manuskript med dødstrusler mod kongefamilien. Lederen af jihad-konspirationen siger, at han ikke selv har skrevet teksten, men fandt den på nettet (øjensynligt på arabisk). Derpå oversatte han den.

 

Kong Felipe d. 6., dronning Letizia og deres to døtre får her en advarsel: “Felipe af Spanien vil erfare, hvad lidelse er, når hans to døtre ligger under murbrokkerne …”

 

Fotograferer Barcelonas offentlige bygninger

Mange andre jihad-trusler er blevet lagt på nettet og de “sociale” medier, hvor efterretningsagenter naturligvis følger “trafikken”.

 

I april i år blev endnu en “celle” med ni jihadfanatikere arresteret i Katalonien. I deres computere og mobiltelefoner fandtes en stribe fotos af offentlige bygninger. Politiet mistænker, at det ikke drejer sig om ferieminder fra det populære turistmål, men forberedelse af terror.

 

kilder:

http://www.20minutos.es/noticia/2077061/0/terrorismo-yihadista/espana-amenazas/

http://www.lavanguardia.com/politica/20150408/54429757073/yihadistas-fotos-monumentos-barcelona.html

http://www.gatestoneinstitute.org/5888/spain-jihad

http://www.gees.org/articulos/el_islamismo_que_viene_9945

http://www.libertaddigital.com/espana/2015-04-08/los-islamista-detenidos-pretendian-cometer-un-atentado-en-cataluna-1276545051/

http://www.larazon.es/espana/felipe-sabra-lo-que-es-sufrir-cuando-sus-hijas-esten-bajo-los-escombros-KC9206194#.Ttt1yjaIKZNYYVf

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…