Med kun fire dage til valget lavede DR og TV2 søndag hæmningsløs propaganda for Helle Thorning

Foto: Privat

Der er dødt løb mellem rød og blå blok i meningsmålingerne. Forstået på den måde, at afstanden mellem blokkene ligger inden for den statistiske usikkerhed.

 

Men de fleste målinger har de seneste dage vist et lille forspring til blå blok. Det giver nerver i rød blok og i Journalistisk Venstreparti.

 

Her ligger nok forklaringen på, at DR og TV2 søndag – fire dage før valget – gik helt over gevind med politisk slagside til fordel for rød blok.

 

De er offentlige medier, der skulle have en særlig forpligtelse til balance og fairness i deres dækning. Men studerede man TV-Avisen kl. 18.30 og Nyhederne kl. 19, var den forpligtelse ikke til at få øje på.

 

Dækningen af valgkampen var ganske hæmningsløs propaganda for Helle Thorning og rød blok.

 

Dermed blev der lagt yderligere til den TV-skandale, som vil stå tilbage i erindringen efter dette folketingsvalg.

 

I TV-Avisen på DR var begunstigelsen af Thorning meget håndfast.

 

Thorning fik 20 gange mere tid end Løkke

Tophistorien tog afsæt i Socialdemokraternes budskab om, at man stiler efter en vækst i det offentlige forbrug på 0,6 procent i perioden 2020-2025.

 

Dette budskab om fjerne mål er foreløbig frihåndstegning og dermed af beskeden interesse. Alligevel fik det lov til fuldstændig at dominere TV-Avisens dækning – kombineret med en fyldig omtale af Thornings valgturné, der nu foregår ved hjælp af en bus.

 

Indslaget bragte også et kort klip med Lars Løkke, der kommenterede Socialdemokraternes forslag om de 0,6 procent.

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

 

Men omtalen af Thorning fyldte cirka 20 gange så meget som omtalen af Løkke! 20 GANGE!! Knap 6 minutter til de røde mod 18 sekunder til de blå.

 

Det er en ekstrem skævvridning til fordel for rød blok – og det få dage før valget, hvor der bør være en skærpet opmærksomhed på at dele sol og vind lige.

 

Legestue for Bjarne Corydon

I indslaget indgik et studievært-interview med finansminister Bjarne Corydon. TV-Avisen vil sikkert selv kalde dette for et kritisk interview. Men det var det kun i formen.

 

Studievært Tine Gøtzsche anstrengte sig for at se bister og bestemt ud. Men det var ren legestue for Corydon, der aldrig fik sved på panden.

 

Ingen af Tine Gøtzsches spørgsmål tog nemlig afsæt i borgerlige synspunkter. Hun spurgte ud fra venstrefløjens præmisser, der går på, at den offentlige sektor er for lille.

 

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

Så skulle nogen endelig være utilfredse med Corydons svar, blev de snarest tilskyndet til at stemme på Johanne Schmidt-Nielsen – og det bliver jo i rød blok. Sådan er det som regel med Journalistisk Venstreparti: Kritiske spørgsmål til Socialdemokraterne stilles fra venstrefløjens synsvinkel.

 

Sådan lidt Nordkorea

Men indslagets skævhed kom ikke kun til udtryk i den tid, blokkene blev tildelt. Reportagen fra Thornings valgkamp var fyldt med varme billeder af Thorning omgivet af glade og begejstrede mennesker. Sådan lidt Nordkorea.

 

I Løkkes 18 sekunder så man derimod kun Løkke og en af hans ansatte.

 

Det skal så føjes til, at der efterfølgende kom et indslag om, at Løkke lagde op til forhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverne (trepartsforhandlinger), hvis der kommer en blå regering.

 

Her fik Løkke 53 sekunder ekstra. Det betyder, at de røde sammenlagt ”kun” fik FEM GANGE så megen tid som de blå!

 

Balance? Fairness? Uvildighed? Ikke i DR. Man smed alle hæmninger.

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

 

Nu skulle TV2 opdrage vælgerne

I Nyhederne på TV2 havde man tilsyneladende sat sig for at opdrage på vælgerne. De skulle bringes til at synes, at det ville være fint, hvis Danmark tog imod mange flere flygtninge og indvandrere. Det synes de nemlig i Journalistisk Venstreparti.

 

Man havde hele tre indslag på stribe, der skulle tjene dette formål:

 

Det første drejede sig om, hvor godt det ville være for erhvervslivet, hvis der kom mange flere hertil.

 

Det andet drejede sig om flygtninge, der har klaret sig godt i det danske samfund.

 

Det tredje drejede sig om flygtningepresset på Grækenland.

 

Læs også
Journalistisk Venstreparti er allerede gået i gang med at føre valgkamp for rød blok

Journalistisk Venstrepartis underforståede konklusion stod bøjet i neon hele vejen igennem.

 

De reelle problemer

Det er fint at minde om, at nogle flygtninge klarer sig godt i det danske samfund. Det er fint at gøre opmærksom på, at dansk erhvervsliv ikke kan klare sig uden udlændinge.

 

Men det er bestemt ikke fint at give indtryk af, at det gør valgkampens debat om asylpolitik forkert og upassende. Denne debat drejer sig om særdeles reelle og vigtige problemer.

 

Den drejer om, at asyltilstrømningen skaber et stadig voldsommere pres på det danske samfund og på de kvaliteter, som danskerne værdsætter ved dette samfund.

 

Og den drejer sig om, at flygtningene i det danske samfund samlet set er elendigt integrerede. Efter ti år i Danmark er kun en fjerdel af dem i arbejde. Alene i Thornings tid er antallet af indvandrere på kontanthjælp vokset med 37 procent.

 

Men det fik seerne intet at vide om. Til trods for, at det er kernen i valgkampens udlændingepolitiske debat.

Læs også
TV2 belærer os om, at en islamisering af Danmark er naturlig og positiv

 

TV2’s nye slogan

Også TV2’s dækning havde kraftig partipolitisk slagside. Udlændingepolitikken er en vindersag for blå blok. Forsøget på at få den kulet ned var en kraftig støtte til de røde.

 

Nyhederne sluttede med billedet af TV2’s reporter, som i bil fulgte Helle Thornings valgbus. Billedet passede til et slogan i retning af: ”TV2 ER MED HELLE THORNING HELE VEJEN”.

 

Det må man jo give dem ret i.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…