Kom TV2 til at lave en pinlig afsløring af en af stationens egne journalister?

Facebook

Nyhederne på TV2 bragte lørdag aften (kl. 19) en tophistorie om en Facebook-side, der bedriver en organiseret smædekampagne mod blå blok.

 

Indslaget oplyste, at siden er anonym, og at det må koste en del penge at køre den – blandt andet til annoncering. En ekspert vurderer, at der foreløbig må være puttet mindst 25.-30.000 kr. i foretagendet.

 

Berlingske.dk, som TV2-indslaget byggede på, kan fortælle, at man tilsyneladende har gjort sig umage for at sløre, hvor siden oprindelig kommer fra. Men sympatien med rød blok er i hvert fald ikke til at tage fejl af.

 

Sidens humor er temmelig fnisende og studentikos, og den får formentlig ikke den store politiske betydning.

 

Men det er jo en uskik at lave anonym tilsvining af andre mennesker – også i politik. Og det bliver ekstra suspekt, når der tilsyneladende står mennesker med nogle penge i pungen bag. Det virker organiseret.

 

Socialdemokrater

TV 2 lavede et udmærket kritisk indslag om denne måde at føre politisk debat på. Man kunne fortælle, at flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer har delt sidens opslag, har linket til siden og like’t den (”synes godt om”). Det gælder således Astrid Krag, Morten Bødskov og Jens Joel.

 

Jens Joel blev gået på klingen med hensyn til at betjene sig af den slags materiale i den politiske debat.

 

Han hævdede, at han kun delte det materiale fra siden, som han ”kunne stå inde for”. Men da han skulle give et eksempel, henviste han til en påstand på siden om, at Venstre ikke udelukkede at skære i dagpengene. En påstand uden hold i virkeligheden.

 

Den socialdemokratiske partisekretær Lars Midtiby kunne dog slet ikke se noget problem med den anonyme smædeside.

 

Pludselig dukkede et navn op

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

TV2’s vinkel på Facebook-siden og de socialdemokratiske politikeres brug af den var ganske kritisk. Men så hov! Hvad var det?

 

Mens man tog de røde politikere under behandling for at ”synes godt om” den anonyme side, tonede der pludselig et billede af siden frem på skærmen. På dette billede kunne man se navnene på et par tilfældige mennesker, der ”syntes godt om” den.

 

Et af disse navne var Mads Bisgaard. Dette er også navnet på … en politisk journalist på TV2! Den pågældende syntes åbenbart, at det var en fin Facebook-side.

 

Er det TV2-journalisten, der støtter smædekampagnen?

Den Korte Avis har tidligere omtalt TV2-journalisten Mads Bisgaard. Det skyldtes, at han konstant omtalte de borgerlige som ”højrefløjen” – hvilket er Enhedslistens yndlingsudtryk.

 

Vi gjorde opmærksom på, at dette ord tjener til at fremstille de borgerlige som meget højreorienterede. Og vi undrede os over, at en journalist på det offentlige TV2 brugte et så politisk ladet ord i stedet for de gængse ord ”borgerlig” eller ”blå”.

 

Er det den samme Mads ”Højrefløjen” Bisgaard, der siger, at han godt kan lide den anonyme smædekampagne på Facebook mod blå blok?

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

 

Vi ved det ikke – der er jo andre, som lyder navnet Mads Bisgaard. Men TV2 må vel kunne give svaret.

 

Kom TV2 ved et uheld til at lave en pinlig afsløring af en af stationens egne journalister?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…