Journalister og skolelærere er meget venstreorienterede – det satte sit præg på TV2-programmet ’Test dit valg’

Foto: Ole C. P. Sørensen

Journalister og skolelærere hører til blandt de absolut mest venstreorienterede faggrupper i Danmark.

 

En undersøgelse fra 2012 (Nordiske Mediedage) viste, at fire ud af fem danske journalister (nøjagtig 80 procent) ville stemme på partierne i rød blok.

 

Stort set samme andel af skolelærerne (85 procent) stemte rødt ved sidste folketingsvalg. Mange af dem er endda rykket yderligere til venstre efter folkeskolereformen – hver fjerde skolelærer vil i dag stemme på Enhedslisten (Gallup/Berlingske).

 

Når de to faggrupper mødes i en TV-udsendelse, går det virkelig rødt for sig. Det blev klart demonstreret i TV2-programmet ’Test dit valg’ mandag aften.

 

Danskerne og udlændingepolitikken

I programmet skulle man finde ud af, hvilke partier der passede bedst til deltagernes svar på en række spørgsmål. Og studieværterne gjorde sig store anstrengelser for at lægge spørgsmålene sådan op, at der kom en masse venstreorienterede svar på dem.

 

For eksempel serverede man en historie om en mand (i øvrigt skolelærer), der ikke kunne få sin amerikanske kone til Danmark. På baggrund af dette eksempel spurgte man så folk, om de syntes, at udlændingepolitikken er strammet for meget.

 

Nu ved vi fra meningsmålinger, at et overvældende flertal af danskerne ikke mener, at udlændingepolitikken er strammet for meget – snarest tværtimod.

 

Men ved at hænge det hele op på denne ene ulykkelige sag, lykkedes det at få deltagerne til at svare, at udlændingepolitikken er blevet for stram.

 

Det er sådan, man laver rød politisk propaganda i TV2 nu om dage.

 

Skolelærere og førstegangs-vælgere

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

Et af panelerne i programmet bestod af skolelærere. Og de leverede virkelig varen, formentlig til studieværternes store tilfredshed. De inviterede var endnu mere venstreorienterede, end skolelærerne er det i Gallups måling.

 

86,4 procent ville stemme på et rødt parti, hele 40,9 procent ville stemme på Enhedslisten, og 0,0 procent ville stemme på Dansk Folkeparti!

 

Man havde også fået en gruppe førstegangs-vælgere i studiet, og det var endnu bedre. De var helt vildt røde.

 

44 procent ville stemme på Enhedslisten. I alt ville 100 procent af disse unge stemme på rød blok! Ingen var til de blå.

 

Det var virkelig en festaften for Journalistisk Venstreparti.

 

Skiftede kanal i frustration

Men hvad skal alle de mange mennesker, som ikke er røde, med et valgprogram på en offentlig TV-station, der ivrigt missionerer for Johanne Schmidt-Nielsen og Helle Thorning-Schmidt?

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

 

Som en læser skriver i en mail til Den Korte Avis:

 

”I går under TV2’s program Kandidat-testen skiftede vi simpelt hen væk fra programmet i frustration over fremstillingen og hvordan TV2 bevidst med deres optakt til hvert spørgsmål tydeligt prægede vælgerne i en retning.”

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…