Imamen ved stor dansk moské tager afstand fra terror i Paris, men hvad mener han om Islamisk Stat?

Imamen ved Fredens Moské i Aarhus er modsat andre islamiske trossamfund i Danmark stået frem på TV for at lægge afstand til terrorhandlingen i Paris.

 

Imamen Radwan Mansour sagde:  ”Islam opfordrer til fred og ro og sameksistens, og de tager islam og muslimer som gidsler, i øvrigt er det endnu ikke bevist at det er muslimer der står bag, det kan være det er nogle andre grupper der har betalt nogle muslimer for at gøre det her. Men under alle omstændigheder fordømmer jeg det, fordi islam ikke står for vold og mord.” (TV2oj 08.01.15).

 

Islamisk Trossamfund tager ikke afstand

Det er selvfølgelig godt, at imamen tager afstand fra terroren. Det burde naturligvis være en selvfølge. Men det er det ikke. Islamisk Trossamfund har for eksempel ikke taget direkte afstand, det tætteste man kan komme på en fordømmelse af terrorhandlingen, er ved at bruge et hyppigt brugt korancitat, som endda ikke gengives i sin rette mening:

 

” I islam anses drab af uskyldige mennesker som en synd, der sidestilles med drab af hele menneskeheden, mens at redde et enkelt liv omvendt er en god gerning, der sidestilles med at redde hele menneskeden.”

 

Citatet er taget ud af en sammenhæng, der siger, at man ikke må dræbe nogen, med mindre det sker som hævn, eller  fordi de skaber fordærv i landet.

 

Terrorhandlingen mod Charlie Hebdo var tydeligvis en hævnaktion, fordi satiremagasinet har gjort grin med islam og profeten Mohammed. “Vi har hævnet profeten,” råbte de to terorister ifølge fransk politi.

 

Men heller ikke Fredens Moské er klar i mælet. De tager afstand fra terroren i Paris. Men tager de afstand fra terroren begået af Islamisk Stat?

 

I dag mandag afviser Islamisk Trossamfund igen at tage afstand fra terroren i Paris: “Hvilket formål vil det tjene?” skriver Imran Shah blandt andet i en mail til Berlingske.

 

Vi har spurgt Fredens Moské

Den Korte Avis afslørede i efteråret, at Moskéen på Grimhøjvej ikke ønsker at tage afstand til Islamisk Stat.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

På den baggrund foretog TV2 Østjylland en undersøgelse af om andre større moskéer i Østjylland ville tage afstand til Islamisk Stat. Det var der kun én der ville, og det var ikke Fredens Moské.

 

”Formanden for Arabisk kulturforening, der driver Fredens Moské ved Bazar Vest i Aarhus, fmd. Khaled Mansour afviser efter et døgns tænketid at fortælle om foreningens holdning. Han vil ikke forklare, hvorfor han ikke vil fortælle om moskéens standpunkt,” skrev TV2oj den 21. september 2014.

 

Hvordan kan det være at Fredens Moské ikke vil tage afstand til Islamisk Stat, der er en militant islamistisk terrorgruppe, anklaget for omfattende krigsforbrydelser, blandt andet udrensninger af ’vantro’ i historisk målestok.

 

Gruppen er blevet udpeget som en terrororganisation af De Forenede Nationer, Den Europæiske Union, Det Forenede Kongerige, USA, Australien, Indonesien, Canada, Tyrkiet, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Indien og Rusland. Over 60 lande er fører direkte eller indirekte krig mod Islamisk Stat.

 

Den Korte Avis har forsøgt at komme i kontakt med Fredens Moské, fordi det kunne tænkes at man har ændret holdning til islamisk Stat. Fredens Moské har imidlertid ikke svaret.

 

Danske værdier stammer fra islam

Fredens Moské har altså fortsat ikke taget afstand fra Islamisk Stat. Det er i det lys man skal høre imamens udtalelse til TV2 østjylland.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Da han havde taget afstand fra terroren i Paris, greb han muligheden for at fortælle, at danske værdier stammer fra islam.

 

”Vi prøver at lære børnene, at de skal være moderate muslimer, at de skal acceptere de danske værdier, som slet ikke står imod islam, tværtimod, danske værdier stammer oprindeligt fra islam,” siger Radwan Mansour.

 

Det var pokkers, der var noget vi danskere ikke vidste der.

 

Danske værdier bygger især på antikkens filosofi, hedenskab, kristendom, den franske revolution og en sand mangfoldighed af europæiske tænkere, hele vejen op gennem historien.

 

Danske værdier ligger lysår fra islamiske værdier, derfor har islamiske lande også deres egen menneskerettighedserklæring som er i overensstemmelse med den islamisk lov sharia.

 

Det er bestemt super fint, hvis Fredens Moské ønsker at præsentere deres værdier som danske værdier, fx angående kønnenes juridiske ligeværdighed, religionsfrihed, ytringsfrihed og accepten af islams underordnede stilling i et tilnærmelsesvist sekulært demokratisk samfund baseret på et kristent grundlag.

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

Men hvis det er tilfældet, hvorfor kan han så ikke bare tage afstand fra Islamisk Stat?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…