Danske myndigheder roser moské, som agiterer for terrorbevægelsen Islamisk Stat – Mette Frederiksen er tavs

You Tube / Aarhus Kommune

Formanden for den berygtede moské på Grimhøjvej i Aarhus, Oussama El-Saadi, har afvist at tage afstand fra terrororganisationen Islamisk Stat. Han siger lige ud, at han håber, at Islamisk Stat vinder krigen i Syrien. Det skete i et DR-program for nylig.

 

Oussama El-Saadi hylder også den danske selvmordsbomber Viktor Kristensen som en ”martyr” og en ”helt”.

 

Samtidig gør El-Saadi det klart, at kendte islamistiske hadprædikanter som Abu Ahmed og Abu Hamza altid vil være velkomne til at tale i moskeen på Grimhøjvej.

 

En af moskeens egne imamer, Abu Bilal, bad for nogle måneder siden Allah om at udrydde alle ”zionister”, hvilket vil sige de fleste jøder.

 

En anden af moskeens imamer, Yossef Loubani, sagde efter terroren i Paris, at islam ikke går ind for at dræbe uskyldige, civile mennesker. Men han nægtede at tage afstand fra terrorangrebet på Charlie Hebdo. Han ville simpelt hen ikke svare på, om ofrene på bladet var uskyldige civile. (Jyllands-Posten)

 

Politikommissæren og topembedsmanden

Moskeen på Grimhøjvej agiterer med andre ord meget åbent og aktivt for den rabiate islamisme og for den terrorisme, som bygger på den. Moskeens repræsentanter gør dermed, hvad de kan, for at få unge danske muslimer til at se med sympati på Islamisk Stat.

 

Denne støtte til terroristerne har indbragt den stærkt berettiget kritik.

 

Men midt i denne kritik bliver moskeen nu rost i høje toner af danske myndigheder. Nærmere bestemt Allan Aarslev, politikommissær i Østjyllands Politi, og Toke Agerschou, leder af radikaliseringsindsatsen i Aarhus Kommune. (Berlingske)

 

Det er særdeles opsigtsvækkende.

 

Man kunne forvente, at justitsminister Mette Frederiksen ville gå i rette med politikommissæren og den kommunale topembedsmand. Men hun er helt tavs.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Mangler konkret dokumentation

Aarslev og Agerschou roser moskeen, fordi den angiveligt er begyndt at advare de unge muslimer mod at drage til Syrien. De mener, at der har ført til et stort fald i antallet af hellige krigere fra Aarhus, og ser det som en succes for deres strategi mod radikalisering.

 

Set udefra er det svært at vurdere, hvor meget hold der er i denne påstand. Der foreligger nemlig ingen konkret dokumentation for den.

 

Strategien mod radikalisering har stået på siden 2007. Alligevel leverede Aarhus i en årrække usædvanlig mange hellige krigere. Så det er ikke indlysende, at den samme strategi nu skulle have skabt et brat fald i antallet.

 

Hvorfor gør moskeen det?

Men hvis det er rigtigt, at Grimhøj-moskeen ikke længere tilskynder til at blive hellig kriger, har Aarslev og Agerschou så slet ikke stillet sig selv spørgsmålet: Hvorfor holder moskeen sig nu tilbage med den slags?

 

Det er soleklart, at den ikke gør det for at bremse Islamisk Stat. Tværtimod er moskeen jo blevet mere dristig med åbent at støtte Islamisk Stat.

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

En nærliggende forklaring kunne jo være, at moskeen af taktiske grunde ikke finder det hensigtsmæssigt at opmuntre til at drage af sted. Måske er man bange for, at det kunne skabe for megen politisk blæst omkring moskeen.

 

Måske er man også blevet mere bevidst om, at mange af de unge muslimer slet ikke har forudsætninger for at deltage i væbnet kamp i Syrien (våbentræning m.m.).

 

Det vides ikke. Men det ville være interessant at høre Aarslev og Agerschous forklaring.

 

Blander sig i den politiske debat

Det eneste, de ikke må prøve at fortælle os, det er, at moskeen nu holder igen, fordi den er blevet mere kritisk overfor islamisme og terrorisme. For det strider lodret mod den klare støtte, som den giver til Islamisk Stat, og den sympati med terrorangrebet på Charlie Hebdo, som antydes.

 

Alligevel går Aarslev og Agerschou ud midt i en situation, hvor moskeen vækker voldsom harme netop på grund af disse ting. Midt i denne situation taler de meget positivt om moskeen.

 

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

Med denne timing blander politikommissæren og den kommunale embedsmand sig kraftigt i den aktuelle politiske debat om moskeen.

 

De kommer klart til at stå som røster, der går til modangreb på moskeens kritikere blandt politikere og andre.

 

Politisk korrekthed

Man kan få det indtryk, at Aarslev og Agerschou faktisk ikke synes, at moskeen på Grimhøjvej er så slem. De finder den hårde kritik urimelig. I deres sprogbrug forsøger de på at nedtone problemerne med moskeen:

 

Berlingske refererer således Toke Agerschou for følgende: ”Han er pinligt bevidst om, at moskeen fra tid til anden har tiltrukket sig meget negativ opmærksomhed.” (23.1.)

 

”… fra tid til anden”?? Vi taler om en moské, der netop har erklæret sin støtte til den bestialske terrorbevægelse Islamisk Stat.

 

Nedtoning. Bagatellisering. Det samme kommer til udtryk i deres omtale af de islamistiske krigere med det forskønnende ord ”syriensfrivillige”. Så kan det da ikke blive mere politisk korrekt.

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

 

Men der er ikke brug for, at en politikommissær og en kommunal embedsmand på den måde forsøger at dreje den offentlige kritik af moskeens holdning til islamisme og terror i en mildere retning. Denne kritik er i høj grad på sin plads.

 

Har justitsminister Mette Frederiksen, som er politisk chef for politiet og ansvarlig for terrorbekæmpelsen, slet intet at sige om den sag?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…