Han røvede en bank iført sort gennemsigtig nederdel og dummede sig, da han flygtede

Colourbox

Iført dametøj i form af lyslilla jakke, sort gennemsigtig nederdel, spraglet tørklæde om hovedet og store solbriller begik en 53-årig mand i onsdags et bankrøveri mod Sparekassen Fyn i Ringe.

 

 

Under røveriet, hvor han truede med en pistollignende genstand, afleverede han en håndskreven seddel med ordlyden “Det er et røveri, og jeg skal have alle pengene også valutaen i skabet ved siden af. Jeg ved, hvor du bor.”

 

 

Efter at have fået udleveret næsten 100.000 kroner stak han iført sit dametøj med blandt andet den gennemsigtige sorte nederdel af på den gammel herrecykel, der var malet rød og hvid.

 

 

Flugtcyklen stod ved mandens bopæl

I sparekassen var personalet ikke tvivl om, at røveren var en mand, og røveriet blev hurtigt opklaret. Røveren havde uden videre anbragt sin ret karakteristiske flugtcykel fuldt synlig ved sin bopæl.

 

 

“Vi sendte flere politipatruljer til stedet, og under den efterfølgende rundering i området blev en patrulje opmærksom på en tilsvarende cykel (den rød-hvide flugtcykel, red.) ved et hus i Søndervang i Ringe,” oplyser vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland.

 

 

I huset befandt sig ifølge vagtchefen fem personer, der alle blev anholdt, og under en ransagning af et udhus på adressen blev der funder en gul plastikpose, der indeholdt de næsten 100.000 kroner fra røveriet.

 

 

Ville starte hashhandel for pengene

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

En af den anholdte, en 53-årig mand fra Ringe, tilstod hurtigt, at det var ham, der havde begået røveriet, hvorefter de øvrige anholdte blev løsladt.

 

 

Under det efterfølgende grundlovsforhør skærtorsdag ved Retten i Odense aflagde den 53-årige fuld tilståelse og forklarede også, hvad det var, han ville bruge pengene til.

 

 

“Han har sagt, at han ville bruge pengene til at starte en hashhandel med,” fortæller anklager ved retsmøde, advokaturchef Pernille Radsted, Fyns Politi.

 

 

Den 53-årige blev foreløbigt varetægtsfængslet i fire uger og skal mentalundersøges.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…