Han fik kommunens integrationspris – så blev det afsløret, at han har nedgjort demokratiet og går ind for en islamisk stat med sharia

Facebook

Samer Zaazou modtog Helsingør Kommunes integrationspris i 2015. Det var en belønning for hans arbejde som afdelingsleder på et værested for børn og unge, kaldet Tetriz.

 

Men så granskede Helsingør Dagblad Samer Zaazous baggrund. Og det bragte artige sager frem.

 

Nej til demokratiet

I 2010 og 2011 lavede han flere opslag på Facebook, hvor han nedgjorde demokratiet og hyldede det islamiske kalifat.

 

Om demokratiet skrev han blandt andet: ”Når jeg ser på en stemmeseddel, føler jeg mig som en muslim, der ser på et spisekort der udelukkende består af retter med svinekød.”

 

Om kalifatet skrev han: ”For enden af mørket er der uundgåeligt et lys, som vi allerede kan skimte, og som vi blot skal kæmpe for at nå.”

 

Om ikke-muslimer skrev han: ”Disse mennesker vil aldrig opnå muslimernes ædelmodighed, men det modsatte, vanære.”

 

Kommunens prismodtager har også deltaget i en Facebook-gruppe med navnet ”Only Allah 2 Fear”. Her gik man ind for at indføre kalifatet.

 

”En kort flirt”

I et interview med Helsingør Dagblad lørdag forsikrer Zaazou, at han slet ikke mener sådan længere.

 

I interviewet forklarer han, at hans islamistiske synspunkter alene skyldtes personlige problemer. Han var ”trist” og ”skuffet”, han og kæresten var gået fra hinanden, og han havde stor boliggæld.

 

Læs også
Flere kvinder anklager nu et stort muslimsk idol for at have tæsket og voldtaget dem

”Jeg var vred på alt og alle og havde brug for et ståsted, et sted, hvor jeg følte jeg hørte til. Men det var en kort flirt, og den førte ingen vegne.” (Helsingør Dagblad, 5.9)

 

Sharia og kalifatet

Men det ser nu alligevel ikke ud til bare at have været ”en kort flirt”.

 

I samme interview erklærer Samer Zaazou nemlig, at han går ind for sharia – hvilket indebærer et samfund styret af Koranens love. Hvordan det skulle hænge sammen med, at han nu går ind for demokrati, oplyser han ikke.

 

Intervieweren påpeger, at sharia indebærer straffe som stening af utro kvinder og afhugning af en tyvs hånd. Dette tager Zaazou ikke afstand fra – han nøjes med at påpege, at dette er et rent lovanliggende, der ikke har noget med ham at gøre.

 

Faktisk erklærer han også i interviewet, at han går ind for kalifatet, altså en islamisk stat. Han vil dog ikke bruge de metoder, som anvendes af terrorbevægelsen Islamisk Stat. Og han ser det ikke kalifatet en realistisk mulighed i Danmark. Men han siger:

 

”Hvis der bliver indført et islamisk kalifat, så ville jeg finde det passende, men det har ingen gang på jord i Danmark.” (Vi fremhæver, DKA)

Læs også
En norske minister skal i debat med en islamist – da hun vil give ham hånd, sker dette

 

Forsøg på en feberredning

Interviewet med Helsingør Dagblad blev overværet af to af Samer Zaazous foresatte: Birgitte Wittendorff, der er chef for kommunens center for børn, unge og familie, og SSPK-leder Richo Jensen.

 

De eller andre har måske ikke været helt tilfredse med interviewets forløb. I hvert fald meddelte Zaazou i en mail til avisen, at han ikke kunne ”genkende sig selv” i citaterne. Dette til trods for, at han havde fået citaterne forelagt, inden interviewet gik i trykken.

 

Derefter modtog avisen en mail fra en af kommunens kommunikationsrådgivere (!), hvor Zaazou fortalte, hvad han nu ønskede at blive citeret for.

 

Her understreger han, at han ikke går ind for den ekstremistiske fortolkning af sharia med for eksempel stening. Desværre oplyser han ikke, hvilken udgave af sharia (et Koran-styret samfund), han så går ind for.

 

Samtidig slår han fast, at han ikke missionerer på sit arbejde.

 

Læs også
Nu har kommunen fået nok: Den siger nej til omdiskuteret muslim, som vil åbne muslimsk friskole

Kommunikationsrådgiverens forsøg på en feberredning virker ikke ligefrem overbevisende.

 

Den sørgelige sandhed synes at være, at Helsingør Kommune har givet integrationsprisen til en person, der repræsenterer det stik modsatte af integration. Hvor naiv kan man være?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…