Gerningsmanden var med i indvandrerbanden, Brothas – men han var også stærkt engageret i islam

Politiet

Den eftersøgte gerningsmand til terror-angrebet i Krudttønden og på synagogen i Krystalgade i København er Omar Abdel Hamid El-Hussein. Det oplyser TV2’s Nyheder.

 

Han var en del af bandemiljøet og har en dom for vold. Det var indvandrerbanden, Brothas, han var tilknyttet. En talsmand for Brothars tog her til morgen afstand fra Omars handlinger.

 

Han var i november 2013 eftersøgt for et farligt knivstikkeri ved Ny Ellebjerg Station. Politiet udsendte en efterlysning med foto, som Den Korte Avis bragte.

 

http://denkorteavis.dk/2013/efterlysning-af-gerningsmand-til-knivstikkeri/

 

Det var en mand på 19 år, der blev stukket flere gange med en stor kniv i et ben og i balden.

 

Han blev anholdt og dømt.

 

I december 2014 blev han idømt to års fængsel for grov vold.  Det er formentlig den lange periode med varetægtsfængsling, som betyder, at Omar Abdel Hamid El-Hussein allerede var på fri fod igen. Det skrive Ekstra Bladet.

 

Elskede islam og hadede jøder

Ekstra Bladet har talt med flere af Omars tidligere venner og klassekammerater. De fortæller at han reagerede kraftigt, hvis han for eksempel så en person drikke alkohol foran en muslim eller hvis kvinder gjorde noget upassende.
Han elskede at diskutere islam. Især konflikten i Mellemøsten mellem Israel og palæstinenserne. Han var ikke bange for at sige: “Jeg hader jøder”.

 

Naser Khader siger til TV2 news, at han ikke begik terror fordi han var medlem af en bande. han gjorde det ikke af kriminelle årsager. Der var en religiøs baggrund. Og de holdninger, som ligger bag, de kom et sted fra.

 

Der må være sket noget under hans ophold i fængslet. Det passer med det billede man har fra andre lande. Især i Tyskland forsøger Islamisk Stat og andre radikale muslimer at hverve tilhængere. Men problemet er kendt fra en del lande: Muslimer bliver radikaliserede i fængslerne.

 

Læs også
Han fik lov til at leve illegalt i Sverige, så begik han terror – problemet med illegale migranter er ude af kontrol

Der er også hadprædikanter i moskéer,  der forsøger at hverve unge muslimer.

 

Derfor må vi tage højde for, at der er unge hvis handlinger er helt uforudsige. De er ikke en del af et kendt miljø, men de går ud på egen hånd og begår terror.

 

Det er en illusion at tro, at fordi man er født og opvokset i Danmark, så er man også integreret.

 

Fordi man bor fysisk i Danmark, så er man ikke integreret. Mentalt kan man leve et helt andet sted. Det er det de unge gør, sagde Naser Khader i TV2 NEWS.

 

Det kan ikke nytte at blive ved med at sige, at det ikke har noget med islam at gøre. Erkender man ikke at det også er en del af islam, så kan man ikke stille noget op, sluttede Naser Khader.

 

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev tidligere søndag skud og dræbt af politiet på Svanevej på det Ydre Nørrebro.

 

Læs også
Han sad i terrorist-fangelejren Guantanamo, så blev han løsladt med en kæmpeerstatning – forleden kom hans blodige ’tak’

 

Foto: Privat

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…