Fransk debat: Hvem finansierer ludfattige flygtninges tur over Middelhavet?

You Tube

Også i Frankrig er det velmenende idealister, rådvilde politikere og talsmænd for godhedsindustrien, som dominerer debatten om de tusindvis af afrikanske og mellemøstlige flygtninges livsfarlige rejse over Middelhavet i synkefærdige plimsollere.

 

Men af og til lyder også skeptiske røster. Således i den fransk-tyske TV-kanal Arte, hvor en debat rejste spørgsmålet om, hvem der egentlig finansierer folkevandringen. Debatten fortsætter på nettet.

 

De har knap nok til det daglige brød. Halvdelen af 22 millioner syrere har det sidste par år haft mindre end to dollars om dagen at leve for.

 

Og alligevel har de.3.000 dollars til at betale menneskesmuglerne for en billet til en livsfarlige transport. Kan det tænkes, at nogen finansiere rejserne for jihadister, som er forklædt som flygtninge?

 

Spørgsmålet blev stillet af blandt andre en journalister fra dagbladet Le Monde, som ikke ligefrem er kendt for højredrejede standpunkter.

 

Hvem er de mest forfulgte i Syrien og Irak og afrikanske lande? Det er kristne, kvinder, oldinge og børn, hed det videre.

 

Er der kristne i de ladninger af flygtninge, som lander i italienske havne? Ikke udpræget. Der er næsten udelukkende muslimer.

 

Er der børn, ældre mænd og kvinder? Ikke særlig mange. Langt de fleste er uledsagede mænd.

 

Den islamistiske stat råder over enorme midler fra oliekilder og banker. Er det utænkeligt, at islamisterne finansierer overførsel til Europa af hellige krigere, som forklædes som fattige flygtninge, der skal leve upåagtet i en femte kolonne, indtil de en dag får ordre til at gå i aktion som terrorister.

 

Muslimer fra europæiske lande som Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland og Frankrig, som har været i hellig krig i Syrien og Irak, har problemer, når de vil vende hjem til de lande, som har givet dem statsborgerskab.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Men med en ny identitet som subsistensløs flygtning kan de smugles ind i Europa. En ny udgave af den trojanske hest, som havde afgørende betydning for udfaldet af grækernes felttog mod Troja.

 

Er nedsættelse af en kommission, der kan søge til bunds i, hvordan fattige folk fra Afrika og Nærøsten får råd til at betale menneskesmuglerne, diskriminerende og racistisk, lyder spørgsmålet på nettet efter Arte-debatten.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…