Virksomhedsudvikler: Grundfos og andre virksomheders kritik af stram asylpolitik er forfejlet

Foto: privat

Jeg er virksomhedsudvikler gennem 35 år, og har gennem årene arbejdet meget intenst med de “tunge” virksomheder, der nu udtaler sig negativt om begrænsninger af flygtninge.

 

Jeg ved – fra mit kendskab til disse virksomheder – at de ALDRIG ville vente på, at en flygtning kunne opfylde deres behov for en dygtig medarbejder. De søger rundt i verden for at finde de medarbejdere, der er bedst egnede til jobbet, og de betaler den løn, der er passende til jobbet. Ingen bliver her lagt under “startpakke” etc.

 

Det handler om et direkte arbejdsgiver/arbejdstagerforhold. Nogle af virksomhederne har deres egne uddannelsesstedet for at sikre forståelse for virksomhedens værdier.

 

Så det forrykte sludder om, at regeringens tiltag i forhold flygtninge skulle have en negativ effekt i forhold til Danmark, er så krænkende mod regeringen, som nu gør noget effektivt mod tilstrømningen. Den vilje regeringen har for at skabe de bedst mulige vilkår for de mennesker vi allerede har i Danmark, så vi kan KLARE at få dem integreret og til at få dem til at fungere i vores samfund, gør, at disse tåbelige udtalelser gør mig meget vred.

 

Bosnier var lette at integrere fordi de minder om danskere

Jeg bor i et mindre samfund, hvor vi for år tilbage fik mange bosnier til vores by – i virkeligheden langt flere end det var planlagt. Dels ligner bosnierne os, dels har de en kultur, der ligner vores. Det interesserede ikke os, hvilken tro, de bekendte sig til, for de tilkendegav den ikke.

 

Vores erfaringer blev, at de blev “sluset” ind i vores samfund. Det var venlige og positive mennesker. Størstedelen af dem har i dag arbejde i byens virksomheder. Deres børn går i folkeskole, og de har det fint i vores “mindre” samfund, fordi de evnede og ønskede at assimilere i vores samfund.

 

Jeg forstår ikke virksomheder som f.eks. Danfoss, Grundfos etc. kommenterer regeringens asylpolitik, fordi virksomhedernes metode til at skaffe udenlandsk arbejdskraft er IKKE afhængig af flygtninge.

 

Det er muligt, at de tager nogle få ind i deres produktion til stor ulempe for deres danske kolleger, fordi flygtningene udgør en stor risiko for de danske medarbejdere i forhold til f.eks. sikkerhed pga. deres manglende dansk og forståelse/respekt for værdierne i virksomhederne.

 

Jette Ziegler

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…