Det skal være slut med, at flygtninge kommer forrest i boligkøen

Colourbox

Udlændingepolitik er et af valgkampens helt centrale emner. Her er der et klart valg.

 

På den ene side en regering, der sammen med venstrefløjen og desværre også Liberal Alliance (jeg håber, de er blevet klogere) gentagne gange har lempet udlændingepolitikken og dermed bidraget til, at antallet af asylansøgere er steget voldsomt, og at udgifterne til asylområdet er steget med mere end seks milliarder kroner.

 

På den anden side har vi en række partier, som – med forskellige kraft ganske vist – argumenterer for, at der skal strammes op, og at tilstrømningen af asylansøgere skal begrænses. Socialdemokraterne har godt nok gjort sig stor umage for – via dyre annoncekampagner mv. – at signalere, at de skam står for en stram udlændingepolitik. Men det passer ganske enkelt ikke.

 

Slut med retskrav

Dansk Folkeparti har fremlagt et asyludspil, hvor vi blandt andet foreslår, at fremover skal flygtninge, der kommer til Danmark ikke længere have et retskrav på at få en bolig. De skal i stedet bo på asylcentrene indtil de kan hjemsendes.

 

Vi ser, at der desværre er eksempler på at danskere bliver skubbet bagerst i boligkøen. Det synes vi er hamrende urimeligt, for nu at sige det som det er. Vi mener ikke, at folk, der kommer til Danmark skal kunne hoppe over danskerne i køen.

 

Det er Dansk Folkepartis holdning, at alle, der får asyl, skal have en midlertidig opholdstilladelse, der udløber efter et år. Derefter skal der søges igen for at opnå endnu en midlertidig opholdstilladelse. Kan der ikke opnås asyl på ny, hjemsendes vedkommende.

 

Det er Dansk Folkepartis mål, at vi helt skal omlægge dansk asylpolitik. Som systemet fungerer i dag, hvor alle asylansøgere har krav på at få behandlet deres sager i Danmark, Sverige eller, hvor de nu ender henne i EU, er menneskesmuglerne de eneste sikre vindere.

 

Den australske model

Nej, vi skal i stedet for lade os inspirere af den australske model og oprette og betale for at drive asylcentre i nærområderne eller andre steder i udlandet, således at der på sigt ikke længere gives asyl i Danmark. Det er i nærområderne, at langt fleste – og de mest udsatte, nemlig dem der ikke har råd til at betale en menneskesmugler – flygtninge i realiteten befinder sig. Her kan vi hjælpe 10 gange så mange mennesker i nød for pengene.

 

Helt grundlæggende mener jeg, at man bør skille flygtninge- og indvandrerpolitik ad. Flygtninge skal hjælpes midlertidigt – bedst i nærområdet, som beskrevet herover – til de igen kan vende hjem.

 

Læs også
Rablende racist stod bag massemord i to moskeer i New Zealand – stærke advarsler fra dansk politi

Indvandrere skal i begrænset omfang kunne komme til Danmark. Derfor vil vi især begrænse den ikke-vestlige indvandring. De kæmpeproblemer vi har, eksempelvis med islamister, er i mange tilfælde kommet ind via asylsystemet. Derfor er en del af løsningen en grundlæggende ændret asylpolitik, men der er også brug for generelle stramninger i indvandringspolitikken! Regeringen gør flygtninge til indvandrere fra dag ét. Det må høre op.

 

Jeg mener, at denne regering har nedprioriteret danskerne. Det skal stoppes. Det er i høj grad det, valget handler om.

 

Martin Henriksen MF, Folketingskandidat i Københavns Storkreds for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…