Der er kun én ting at sige til problemerne med Levakovic og alle de andre – vi skal ud af Schengen

TV-udsendelserne om den vanekriminelle og den for skatteyderne afsindigt omkostningsbelastende zigeunerfamilie Levakovic og de tilbagevendende udviste kriminelle, affødte hos mig såvel vrede som dyb foragt.

 

Hvordan er det overhovedet gået til, at politikerne har vovet at udsætte befolkningen for den slags … øh, personager? Med hvilken ret? Med undtagelse af et par af partierne, tror de øvrige så, at det er det, danskerne har givet dem mandat til?

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Stefano, Django og Jura  

Mens de to Levakovic-brødre, Stefano og Django, i juni 2014 begge fik en udvisningsdom, havde et andet Levakovic-familiemedlem, Jura, som var den, der fra fængslet deltog i TV-udsendelsen, året før fået en endelig udvisningsdom efter over 200 forbrydelser og to betingede udvisningsdomme. Han fortæller i TV-udsendelsen, at han ikke regnede de betingede udvisninger for noget.

 

Han var jo opvokset her, så hvad kunne der ske? Han var jo vant til, at han og hans familie kunne gøre alt, hvad der passede dem og samtidig over årene med snablen suge 74 millioner kroner op af skatteydernes lomme – godt hjulpet af kommunalpolitikerne.

 

Ifølge Jura Levakovic har han indklaget udvisningsdommen til Menneskerettighedsdomstolen. For nu ville han være lovlydig, og han ville tage en uddannelse. Når man hører hans fattige, latrinære ordforråd, er det nærliggende at spørge: Hvordan?

 

Men uanset udvisningsdommene, som skal effektueres, når halvdelen af dommene er afsonet, har vi nok snart trekløveret tilbage. Det vidner udsendelsen om de tilbagevendende udviste kriminelle om.

 

De vender tilbage

Ifølge politiet vender mange af de udviste tilbage. Der er intet til at stoppe dem. Nogle kommer for at udsætte befolkningen for mere kriminalitet, andre kommer for at besøge familien og udsætte befolkningen for mere kriminalitet. Bliver de taget, ja, så er straffen ”en lokumsdom”, som en af de tilbagevendte udviste udtrykte det, på 20, 40 eller 60 dage.

 

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

Som ventet var der også en tudehistorie med. Den dybt kriminelle bosnier, Mirza, bliver ved med at vende tilbage til kæresten Camilla og deres to børn, der bor trygt i Danmark. Hun blev spurgt om, hvorfor hun ikke bare flyttede med til mandens hjemland (Bosnien). Men det kunne ikke lade sig gøre, for hun kunne ikke sproget godt nok til at kunne arbejde, og børnene skulle jo have mad. Mon tanken slet ikke har strejfet hende, at børnenes far kunne arbejde?

 

Mirza var træt af at blive ved med at rejse til Danmark, blive anholdt, sidde nogle uger bag tremmer og så blive sendt hjem igen. Så nu havde han fostret en god idé helt i overensstemmelse med hans kriminelle løbebane. Nu skulle Danmark komme til at fortryde det, hvis han én gang til blev anholdt og sendt retur. Hans trusler om at skyde nogen, foranledigede intervieweren til at spørge, om han havde tænkt sig at blive selvmordsbomber. Jo, det havde han. Se udsendelsen her (kræver login).

 

Lovforslag

Fredag den 23. januar behandlede Folketinget et lovforslag om at hindre udviste forbrydere i at vende tilbage.

 

Der skulle være scanning af nummerplader på biler, der krydsede grænsen, og så skulle der være ”intelligent” kontrol i grænseområderne.

 

Det er newspeak, der skal bilde befolkningen ind, at der gøres noget ved den grænseoverskridende kriminalitet.

 

Det eneste intelligente ville være at opsætte effektive grænsebomme og krav om forevisning af pas, når man lander i en lufthavn eller entrer en færge. Med andre ord: Ud af Schengen.

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…