Danmark er berømt for sine vikinger – nu skal de være med i en styrket kulturturisme

Foto: Nationalmuseet

Styrket kulturturisme i hele Danmark

Ny turismeindsats skal få flere udenlandske og danske turister til at besøge de danske kulturinstitutioner i hele landet. Der er nu afsat 2,8 mio. kr. til projekter i bl.a. Varde, Aalborg, Ribe og Helsingør.

 

Varde Museum, Sydvestjyske Museer, Bornholms Museum, Nationalmuseet, Dansk Landbrugsmuseum, Museet for Søfart i Helsingør og Utzon Center i Aalborg er nogle af de mange kulturinstitutioner i Danmark, der nu sætter ekstra skub i indsatsen for at tiltrække danske og udenlandske turister.

 

I alt 2,8 mio. kr. er afsat under turismeinitiativet Culture Plus til seks konkrete projekter, som vil give nye, spændende oplevelser for kulturturister i hele Danmark.

 

Kulturminister Bertel Haarder siger:
“Danmarks mange kulturoplevelser kan sagtens konkurrere med andre landes kulturtilbud. De nye projekter under Culture Plus vil bidrage positivt til at styrke markedsføringen og synliggørelsen af de danske kulturoplevelser, så de kan trække turister og vækst til lokalområder i hele Danmark. Det er positivt og vigtigt i vores bestræbelser på at skabe vækst i hele landet – ikke bare i hovedstaden.”

I tæt dialog med kulturinstitutioner og turismeorganisationer har styregruppen for Culture Plus indstillet, at følgende projekter får følgende tilskud i år:

  1. Museet for Søfart og Utzon Center m.fl.: Seaports Elsinore//Aalborg revisited, Maritime heritage reinterpreted tilskud 500.000 kr.
  2. Nationalmuseet, Ribe Viking Center, Vikingemuseet Ladby, Nordjylland Historiske Museum m.fl.: Vikingebuen. Fælles markedsføring og produktudvikling på danske vikingeattraktioner i hele Danmark tilskud 500.000 kr.
  3. Wonderful Copenhagen, Designmuseum Danmark og Trapholt: Velfærdssamfundets design og arkitektur tilskud 650.000 kr.
  4. Københavns Kommune, Helsingør Kommunes Museer, Sydvestjyske Museer, Bornholms Museum, Dansk Landbrugsmuseum m.fl.: Food Culture i hele Danmark tilskud 200.000 kr.
  5. VisitAarhus, Den Gl. By og AROS m.fl.: Det Levende Kulturliv tilskud 500.000 kr.
  6. Varde Museum m.fl. og Partnerskab for Vestkystturisme m.fl.: Kystkultur tilskud 450.000 kr.

 

Pengene uddeles fra Culture Plus, som så dagens lys i forbindelse med vækstplanen for dansk turisme fra 2014, og skal styrke samarbejdet mellem kulturinstitutioner og turistaktørerne.

 

Fakta om kulturturisme i Danmark:

  • Visit Denmark vurderer, at 40 pct. af de udenlandske turister i Danmark er kulturturister. Læs mere i Visit Denmarks rapport
  • 26 pct. af de besøgende på danske museer er udenlandske turister. Andelen er stort set uforandret fra 2009 til 2015, men antallet af besøgende på museerne er vokset fra ca. 11 mio. til ca. 14,5 mio. I perioden er andelen af turister, der kommer fra lande uden for Europa, steget fra 14 pct. til 22 pct. Størstedelen kommer fra Tyskland. Tyske besøgende udgør omkring en tredjedel af de udenlandske brugere.

 

Kilde: Kulturministeriet

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…