Borgmester nægter at tage imod flere asylansøgere – han er muslim, og han har en kontant besked til de politisk korrekte

Foto: Arturo Cerulli

I Italien lægger staten stort pres på kommunerne for at tage imod flere asylansøgere. Men det preller af på Arturo Cerulli, som er borgerlig borgmester i Monte Argentario på Toscanas kyst.

 

”Vi vil ikke have flere flygtninge her, for vi har ikke faciliteterne til dem. Vi ved ikke, hvor vi skal anbringe dem, og vi ved ikke, hvad vi skal stille op med dem,” siger han til The Local.

 

Den 60-årige Cerulli, der er tidligere atomingeniør, har en usædvanlig baggrund: Han konverterede til islam for 27 år siden og har en indonesisk kone. Han har rejst og arbejdet i en række forskellige lande, herunder muslimske.

 

Men hans nej til flere asylansøgere i kommunen har intet med hans religion at gøre, fortæller han. ”Jeg taler som borgmester, jeg må tage mig af mit område og mine borgere. Jeg ville ikke vide, hvor vi skulle anbringe flere asylansøgere.”

 

Han fortsætter: ”Hvis vi tager imod seks personer, vil de sende seks flere og så 20 flere.”

 

Denne holdning får han en del kritik for, ikke mindst i venstreorienterede kredse. Men han har et kontant svar til disse kritikere:

 

Hans kommune er et meget smukt ferieområde, hvor der er fuldt af ”mondæne, venstreorienterede intellektuelle”. Så han har et godt råd: ”Lad disse mennesker åbne deres smukke huse og tage imod asylansøgere, hvis de mener, at det er en god idé.”

 

Sjovt nok har borgmesteren ikke fået nogen henvendelser fra disse typer med de store, dyre huse og de rigtige meninger.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…