10.000 børn spiser sammen i dag – det er Maddag 2015

Foto: Lars Just / Maddag 2015

I dag vil mere end 10.000 børn smage, lugte, hakke og snakke på Maddag 2015, der sætter fokus på værdien af det fælles måltid i daginstitutionerne.

 

Gode råvarer, madmod og en ordentlig sjat fællesskab. Det er hovedingredienserne, når mere end 10.000 børn i dag bænkes til en fælles madoplevelse i daginstitutioner over hele landet.

 

Menuen står på bagt fisk med sprød parmesantop, masser af krydderurter og grøntsager tilsmagt med ingefær. Det er FOA og Kost & Ernæringsforbundet, der arrangerer Maddag 2015. Eventen skal markere de mange positive ting ved et fælles måltid i daginstitutionerne, som giver alle børn lige adgang til et sundt og nærende måltid mad.

 

Fællesskab og maddannelse

”Vi fejrer fællesskabet omkring et godt måltid. Det indebærer naturligvis en super børnemenu, men er også en god ramme for samtale og samvær omkring maden”, siger Gina Liisborg, sektorformand i FOA.

 

Og der er god grund til at tage børnemaden alvorligt. Børn får nemlig dækket mellem 45-70 procent af deres daglige madindtag i daginstitutionen (Iversen & Sabinsky 2011).

 

”En fælles frokostordning kan bane vejen for bedre maddannelse hos næste generation. Børnene får køkkenfærdigheder og styrket deres nysgerrighed på råvarer og smag, når de er sammen om at tilberede og spise et måltid. Derfor håber jeg, at vi med Maddag 2015 vil motivere flere institutioner til at tilbyde en madordning med fagprofessionelle i køkkenet”, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

 

•Kun hver femte børnehave har en madordning: Kun 21 % af børnehaverne har en fælles frokostordning, hvor 94 % af vuggestuerne har en fælles frokostordning. Det viser en rundspørge til landets kommuner (kilde: Bureau 2000, jan. 2015).
•Gode vaner starter i barndommen: Forskning viser, at gode måltidsvaner og sundhedsadfærd grundlægges i barndommen.

 

 

Maddag 2015 er støttet af Måltidspartnerskabet, FOA og Kost & Ernæringsforbundet

 

Kilde: Pressemeddelelse Kost & Ernæringsforbundet

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…