De smager fantastisk, og så er de supersunde

Foto: Colourbox

Vil du gerne have en sund og sygdomsafværgende snack – så tag en håndfuld af de enestående mandler. Mandler smager godt og har mange sunde gevinster. Seks nye undersøgelser konkluderer nemlig, at mandlen er en ultrasund og sygdomsafværgende snack, skriver Dailymail.

 

God til mange formål

Mandlen er rig på næring og indeholder meget protein. Seks nye undersøgelser, der blev præsenteret på American Society of Nutritions årlige Scientific Sessions i San Diego viste, at en håndfuld om dagen kan sænke appetitten, holde hjertet sundt og fedtet fra døren. (Dailymail)

 

Vitamin- og mineralrige nødder

Mandler er fede, men indeholder det sunde og gavnlige enkeltumættede fedt. Mandler indeholder også E-vitamin, som beskytter mod skader fra ultraviolet lyst og Alzheimers.

 

Mandler indeholder tillige mange mineraler heriblandt mangan, som hjælper kroppen med at danne stærke knogler og regulere blodsukkeret. Mandler er også rig på magnesium, som er vigtig for kroppens organer, muskler og nervefunktion. Magnesium hjælper også med til at holde blodsukkeret stabilt og er med til at regulere blodtrykket.

 

En af undersøgelserne, foretaget af Dr. Carol O’Neil fra Louisiana Stat Universitet, analyserede knap 25.000 voksne over 19 år og viste, at de personer, der spiste mandler, havde øget indtag af næringsstoffer, forbedret overordnet ernæringskvalitet og ikke mindst bedre fysisk form sammenlignet med de, der ikke spiste mandler. (Dailymail)

 

Forebyggende mod diabetes

Mandler viste sig i en anden undersøgelse også gavnlige for personer med risiko for at udvikle type 2 diabetes.

 

Dr. Richard Mattes fra Purdue Universitet undersøgte effekten af, at 137 voksne hver dag spiste ca. 42 gram tørristede og letsaltede mandler (1,5 ounces) svarende til 250 kalorier dagligt. Resultatet viste, at indtagelse af mandler var med til at nedsætte deltagernes appetit og stabilisere blodsukkerkoncentrationen. Samtidig førte indtagelsen af mandler til en signifikant forbedring af E-vitamin og enkeltumættet fedtindtag – og efter en måned viste det sig, at deltagerne ikke havde taget på i vægt. (Dailymail)

 

Kolesterolsænkende mellemmåltid

Mandler viste sig i en tredje undersøgelse at have god effekt på det usunde mavefedt. I et studie foretaget af Dr. Penny-Kris Etherton fra Pennsylvania State Universitet, undersøgte hun virkningen af mandler overfor en kalorie-matchet høj-kulhydrat-snack på kropsvægten. Deltagerne var 52 voksne, som alle havde forhøjede og dårlige kolesterol-niveauer.

 

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

Det gjorde ingen forskel på vægten, hvilket snack-alternativ man tyede til, men til gengæld viste det sig efter seks uger, at de, der spiste mandler, havde reduceret deres samlede mavemasse, deres mavefedtmasse og deres taljemål sammenlignet med dem, der spiste høj-kulhydrat-snacken.

 

Foreløbige resultater tyder altså på, at man ved at spise mandler til sine mellemmåltider kan være med til at mindske fedtet omkring maven (abdominal fedme), som er det farligste og en vigtig risikofaktor for det metaboliske syndrom, som dækker over en kombination af diabetes, forhøjet blodtryk og fedme, som øger risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. Samtidig indeholder mandler det sunde fedt, vigtige vitaminer og mineraler og de holder dig mæt og stabiliserer dit blodsukker, så tag bare en håndfuld. (Dailymail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…