Besøg fem fantastiske steder fra tv-serien “Game of Thrones”

Island, Trivago

Fjerde sæson af den internationale serie Game of Thrones har i øjeblikket premiere på tv. Fantasy-serien fra HBO er baseret på bogrækken “A Song of Ice and Fire” af George RR Martin og har bl.a. danske Nikolaj Coster-Waldau i en af de bærende roller.

 

Game of Thrones udspiller sig i billedskønne landskaber, gamle landsbyer og på imponerende slotte. Hotelsøgemaskinen www.trivago.dk har samlet et overblik over nogle af de smukkeste destinationer fra den populære serie.

 

Island

(Foto: Svínafellsjökull-gletcheren, Vatnajökull | Kilde: Iceland Tourism Office)

 

Bogseriens titel “A Song of Ice and Fire” er meget sigende for Island, som blandt andet kaldes for landet af ild og is. Det isede miljø kombineret med de karakteristiske vulkanske sten, gør øen særdeles velegnet som location for de store ødemarker i Game of Thrones. Islands brede højsletter udgør bl.a. landskaberne “Beyond the Wall”.

 

 

 

Vatnajökull Nationalpark

Denne nationalpark er opkaldt efter Islands største gletsjer Vatnajökull, som fylder næsten 8 % af landets overflade. Under isen findes nogle af Islands mest aktive vulkaner, som vi bland andet har set i udbrud i maj 2011, hvor aske og lava blev kastet 20 km op i atmosfæren. De iskolde sletter, kombineret med bjerge og vulkanske klipper præger nationalparken, som er brugt til optagelse af anden sæson af Game of Thrones.

 

 

Mývatn

Adskillige scener af Game of Thrones er filmet i det nordlige Island ved Mývatn-søen, også kendt som Myggesøen. Søen har sit navn efter de mange dansemyg, der yngler i området, og som danner grundlag for et rigt fiske- og fugleliv. Landskabet er præget af store, åbne sletter og vulkanske klipper kaldet Dimmu Borgir (Mørke Slotte). Ønsker man at se landet “Beyond the Wall” med egne øjne, er dette område absolut anbefalelsesværdigt.

Læs også
Stettin: Her får danskere repareret tænder og biler

 

 

Grjótagjá

Vest for Myggesøen ligger Grjótagjá-hulen, som især er kendetegnet ved den varme kilde, der befinder sig inde i hulen. Vandtemperaturen er steget i forbindelse med vulkanudbrud i 1975 og 1984 og kilden er stadig for varm til at bade i. Temperaturen falder med tiden, og hvis dette fortsætter, vil badning være muligt i fremtiden. I femte episode af sæson tre har Jon Snow og Ygritte sex i Grjótagjá-hulen.

 

 

Kroatien

(Foto: Fort Lovrjenac | Kilde: Dubrovnik Tourism Office)

 

Kroatien danner ramme om flere forskellige episoder af fantasy serien. Den tørre, varme atmosfære, de karakteristiske, sandfarvede huse og smalle stenbelagte gader, gør landet til en ideel location for optagelse af scener under mere ​​solrige himmelstrøg.

Læs også
Boeing 777 begiver sig ud på en over 16 timers nonstop rute med passagerer. Banebrydende, vurderer ekspert

 

 

Dubrovnik

Nogle af de smukkeste byområder i Game of Thrones er filmet i den gamle havn i Dubrovnik. Foruden havnen består byen af en gammel bymidte med en fæstning, der udgør en perfekt kulisse for forskellige byer fra Game of Thrones, herunder “Kings Landing” og “Qarth”. Fortet ud for den gamle by er desuden blevet brugt som grundlag for udarbejdelse af kongens slot “The Red Keep”.

 

Trsteno Arboretum

Ikke langt væk fra Dubrovnik er et af ​​de ældste arboreter i Europa. Den botaniske have bliver brugt som kongens slotshave i seriens tredje sæson, hvor man ser den smukke udsigt over Adriaterhavet fra havens kyst.

 

Nordirland

(Foto: Den Nordirske Kyst | Kilde: Ireland Tourism Office)

Læs også
Luksus til lavpris – 10 femstjernede hoteller til under 300 kr. pr. person

 

 

En stor del af den smukke natur, som vises i Game of Thrones er filmet i Nordirland. Øen bliver brugt som location for flere af seriens lande, såsom “The North”, “Winterfell”, “The Iron Islands” og “Vaes Dothrak”. De grønne områder, stenede kyster, og generelt overskyet vejr gør Nordirland til et perfekt sted at filme serien.

 

Castle Ward

Dette irske slot og landsted stammer fra år 1570, og ligger kun 45 km fra Belfast. Slottet er brugt til at filme scener fra Stark-familiens store borg “Winterfell”.

 

Mourne Mountains

Ikke langt fra Castle Ward ligger Mourne Mountains, som bland andet omfatter det højeste bjerg i Iandet. Det græsbeklædte terræn ved Mourne Mountains udgør indgangen til “Vaes Dothrak” i seriens fjerde episode i første sæson.

 

 

Læs også
Sådan finder du en billig ferie

Ballintoy Harbour

På et af ​​de nordligste punkter af Irland, nær byen Ballintoy ligger en havn, som er kendetegnet ved dens afdæmpede fremtoning omgivet af klipper. Det er denne atmosfære, der er nødvendig for en perfekt fortolkning af “Iron Islands”. Den maleriske havn er især kendt som optagelsessted for byen “Lordsport”.

 

 

Marokko

(Foto: Essaouira | Kilde: Wikimedia commons, yeowatzup CC-BY-2.0)

 

Den forhistorie marokkanske arkitektur, kombineret med det sandede landskab, gør Marokko til en ideel filmplacering for byerne “Astapor” og “Yunkai”. Marokko er valgt, fordi det står i skarp kontrast til det mere rå og kølige kontinent ”Westeros”, filmet i Nordirland og Island. I serien ligger “Westeros” på den anden side af “the Narrow Sea”.

 

Essaouira

Den marokkanske havneby Essaouira udgør fantasybyen “Astapor”, der er en by med fokus på slavehandel og uddannelse af soldater. Medina, som er den gamle by i Essaouira, blev i 1500 tallet invaderet af Portugal, hvilket gør at meget af den gamle arkitektur er portugisisk præget. Dette giver byen en unik karakter, som er ideelt for “Astapor”.

Læs også
Video: Mange tør ikke gå over verdens længste bro af glas henover en 300 meter dyb kløft

 

Aït-Ben-Haddou

Den befæstede by Aït-Ben-Haddou er en af Marokkos mange juveler. Den gamle, fredede bydel er pakket med lerhuse, hvor halm og ler er anvendt til at konstruere bygningernes vægge. Fæstningen og de primitive lerhuse gør, at Aït-Ben-Haddou er et perfekt sted at vække Game of Thrones byen “Yunkai” til live.

 

 

Malta

(Foto: Tieqa Zerqa | Kilde: Malta Tourism Office, Maurizio Modena)

 

Malta er især benyttet til optagelserne af første sæson af Game of Thrones. Middelhavsøen ligger i smukke omgivelser, som er perfekt egnet til film. Arkitekturen på øen og de mange historiske monumenter skaber en atmosfære, der blandt andet er brugt til at optage billeder af “King’s Landing”. Endvidere er øens varme klima og tørre sandede kystområde en ideel location for seriens ørkenkyst “Essos”.

 

Dwejra Bay

Ved øen Gozo, som er en del af Malta, ligger en bugten Dwejra. Vielsen mellem “Daenerys” og “Khal Drogo” er optaget på Gozos nærliggende klippe, der også er kendt som Tieqa Zerqa, eller på dansk Det Blå Vindue. Klippen har sit navn fra det store hul i klippen, som er revet væk af havet.

 

 

 

Fort Ricasoli

I Kalkara, nær den maltesiske hovedstad Valletta, ligger Fort Ricasoli, som er bygget i slutningen af det 17. århundrede. I første sæson er fortet blev brugt som kulisse for “The Red Keep”, som er kongens slot i “King’s Landing”. Fortet lider af erosion og der er derfor ingen offentlig adgang. Det er dog stadig muligt at se indgangen med de karakteristisk snoede søjler, som også fremgår på “The Red Keep”.

 

Mdina

Den lille by Mdina, som indtil år 1571 var Maltas hovedstad, er bemærkelsesværdigt lille og i god stand på trods af de mange forhistorieske huse. Byen er omringet af en beskyttende mur og fyldt med bygninger fra middelalderen og barokken. I seriens første sæson bruges byen til optagelse af scener fra “King’s Landing”.

www.trivago.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…