Sådan undgår du den fæle hvidløgsånde

Foto: Colourbox

Hvidløg er en meget sund og smagsgivende krydderurt, og faktisk kaldes den også for havens penicillin. For hvidløg kan både give smag til maden og bruges som lægeplante.

 

Hvidløg har nemlig en dokumenteret forebyggende effekt mod blodpropper og for højt kolesterol, og samtidig styrker hvidløg immunforsvaret og kan modvirke infektioner og forkølelse. (madforlivet.com)

 

Men mange afholder sig måske fra at spise det sunde hvidløg på grund af den uheldige følge – den fæle hvidløgsånde.

 

Heldigvis har forskere fundet ud af, hvordan man bedst kurerer sådan en duft af hvidløg.

 

Man skal simpelthen bare spise et æble, drikke citronjuice eller et lille glas mælk. Det skriver The Telegraph.

 

Det er hvidløgets indhold af svovl, der efter indtagelse ikke bliver nedbrudt, men i stedet bevæger sig ud i blodbanerne og derfra ud gennem svedkirtlerne og giver den ubehagelige ånde og lugt.

 

Kuren er derfor at spise mad eller drikke væske, som kan neutralisere denne lugt.

 

Æble og grøn te

Ifølge forskere fra Ohio State University kan det være ved at spise et æble, drikke grøn te, citronjuice eller mælk.

 

Æbler indeholder nemlig et oxiderende enzym, der afhjælper den dårlige lugt fra sulfider i hvidløget. Det er det samme enzym, som gør at æblet bliver brunt, når det udsættes for luft.

 

Den grønne te indeholder særlige kemikalier, polyphenol, som på lignende vis arbejder med at neutralisere lugten fra hvidløg.

Læs også
Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke veganerkost til småbørn, men det er forældrebestyrelsen der bestemmer om børnehaven ‘går vegansk’

 

Det høje indhold af syre i citronsaft kan også neutralisere lugten fra knust hvidløg, der skyldes et enzym, der bliver aktiveret, når hvidløg knuses.

 

Ifølge undersøgelsen, der er blevet offentliggjort i the Journal of Food Science, skulle et lille glas mælk også kunne reducere hvidløgsånden.

 

Den bedste effekt skulle ifølge professor Barringer fra Ohios State Universitys fødevare og teknologiafdeling være at ledsage indtagelsen af hvidløg med de neutraliserende fødevarer. (The Telegraph)

 

Det må komme an på en prøve.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…