Regeringen i asylpanik: Stopper med øjeblikkelig virkning al behandling af asylansøgere fra Eritrea

Collage: Asger Bonnevie

Det vælter nu ind med flygtninge fra Eritrea. Nye tal fra juli måned viser ifølge Justitsministeriet, at af de 1.720 flygtninge, der ankom i juli, kom de 510 fra Eritrea. Det er en femdobling i forhold til første kvartal, hvor der i gennemsnit ankom ti flygtninge fra Eritrea om måneden.

 

Den unormalt store tilstrømning har nu fået regeringen til med øjeblikkelig virkning at stoppe al asylbehandling af flygtningen fra Eritrea.

 

”Vi er nødt til at blive klogere på, hvem asylansøgerne fra Eritrea er, hvorfor de kommer til Danmark, og om de har et reelt beskyttelsesbehov. Har de ikke det, skal de sendes tilbage,” siger justitsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

 

Karen Hækkerup oplyser, at Udlændingestyrelsen nu vil sende en mission til det østafrikanske land og dets nærområder for at undersøge forholdene, samt at der som udgangspunkt ikke vil blive meddelt asyl til nogen eritreere, førend der foreligger en vurdering på grundlag af Udlændingestyrelsens undersøgelser lokalt.

 

Har mistanke om menneskesmugling

Karen Hækkerup oplyser, at regeringen nu er ved at undersøge, om der ligger organiseret menneskesmugling bag den store og pludselige tilstrømning.

 

”Det virker jo påfaldende, når rejsemønstret for en bestemt gruppe af asylansøgere pludselig, og uden nogen oplagt forklaring ændrer sig så radikalt, som tilfældet er her,” siger Karen Hækkerup og fortsætter:

 

”Jeg ved, at politiet har stort fokus på bekæmpelse af menneskesmugling, og Rigspolitiet har oplyst, at der allerede er iværksat en omfattende analyseindsats med henblik på at afdække, om der kan være tale om organiseret menneskesmugling.”

 

To asylansøgere: Vi kom til Danmark med menneskesmuglere

I asylcentret i Jelling ved Vejle sidder i øjeblikket to af de asylansøgere, som nu har fået regeringen til at slå alarm.

 

Det er Tedros A. på 25 år og Jacob K på 20 år. Jyllands-Posten har talt med dem, og de fortæller, at det netop var menneskesmuglere, der stod bag deres rejse, der gik gennem Sudan og til Libyen, hvorfra de sejlede sammen med 200 andre i en skrøbelig træbåd til Messina på Sicilien i Italien.

 

Læs også
Så galt kan det gå, når medierne går amok i politisk korrekthed

De har hver især betalt menneskesmuglere 1.000 dollars, knap 10.000 kroner, for turen, der fra Italien gik videre til Danmark med bus og tog.

 

”Danmark er et godt land at søge asyl i”

De to asylansøgere fortæller, at der kan komme mange flere flygtninge fra Eritrea til Danmark.

 

”Mange folk fra Eritrea har fået at vide, at Danmark er et godt land at komme til. Så jeg sagde til der italienske politi på Sicilien, at de ikke skulle registrere mig, og de lod mig komme videre til Danmark,” siger Jakob K til Jyllands-Posten

 

Tedros A forklarer samstemmende:

 

”Jeg sagde også nej til at søge asyl i Italien, for jeg har nogle venner, der allerede er kommet til Danmark. De sagde, at det var et godt sted at søge asyl.”

 

Ifølge Jyllands-Posten er de begge flygtet fra militærtjeneste i Eritrea, og har siddet i militærfængsel, fordi de havde nægtet at adlyde ordrer fra overordnede. Det er med den begrundelse, de nu vil søge asyl i Danmark, da de vil blive forfulgt, hvis de vender hjem.

Læs også
EU-topmøde: Enten bevæger Europa sig nu mod en ny asylpolitik – eller også bevæger det sig mod kaos

 

Tilstrømning ikke et nyt fænomen

Ifølge Justitsministeriet er den pludselige tilstrømning af flygtninge fra Eritrea, som Danmark nu oplever, ikke noget nyt fænomen.

 

Tidligere har Norge, Holland og Tyskland oplevet en tilsvarende og pludselig tilstrømning af flygtningen fra det østafrikanske land.

 

”Ministeriet er derfor i tæt dialogmed myndighederne i disse lande med henblik på at inddrage deres erfaringer,” oplyser Karen Hækkerup.

 

Ud over flygtningen fra Eritrea vælter det ligeledes fortsat ind med syriske flygtninge, som Udlændingestyrelsen nu desperat leder efter indkvarteringsmuligheder til.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…