Nytårsaften brød anarki og kaos løs i bebyggelsen på Motalavej i Korsør. Horder af unge indvandrere terroriserede området. En beboer, Joan Munk, taler om en gruppe på op til 30. ”Det var uhyggeligt,” siger hun.
Politiet fik anmeldelser om ti ildebrande, som brandvæsenet opgav at slukke. Brandbilerne kunne ikke komme ind i bebyggelsen, da de blev beskudt med raketter og kanonslag affyret fra bomberør.
Da Politiet nægtede at rykke ind i området og beskytte brandfolkene, måtte beboerne selv bekæmpe flammerne med skumslukkere.
Klik og se flere tv-klip på localeyes.dk
”Politiet blev bange og sked i bukserne”
Efter nytårsaften fortsatte balladen. Den Korte Avis var ude i området om aftenen 1. nytårsdag. Her bragede det stadig løs med kanonslag og raketter. Vi ville have talt med nogle beboere, men måtte efter overfald flygte under beskydning af kanonslag.
Forholdene i bebyggelsen nytårsaften gav efterfølgende en massiv presseomtale, der kulminerede torsdag den 2. januar, hvor blandt andre Den Korte Avis beskrev de kaotiske forhold, der var startet længe før nytårsaften med den forretningsdrivende Benny Svendsen, hvis forretning siden november var blevet terroriseret af unge indvandrere, uden at politiet i Korsør ville gribe ind.
Men det skulle blive værre endnu. Selvsamme torsdag mente politiet åbenbart, at man skulle vise flaget og sendte en patruljevogn ind i bebyggelsen. Den kom dog ikke ret langt, førend samtlige ruder var blevet smadret af brosten, og ordensmagten måtte forføje sig.
”Der blev skudt efter politiet. De stak af som små hunde. De blev bange og sked i bukserne,” udtalte en af de unge indvandrere, Loaay El Ahmed, torsdag aften hoverende til TV2 Øst.
Vil vise politiet, hvem der bestemmer
Han fortalte i TV-indslaget, at han står i spidsen for en mafiagruppe af unge indvandrere, der vil vise politiet hvem, der bestemmer i bebyggelsen.
”Ingen skal komme og fucke os. Jeg sværger. Det er vores kvarter, og hvis politiet er utilfredse, så er vi klar,” sagde han blandt andet til TV2 Øst.
Fakta er, at hidtil har ingen i Korsør lokalpoliti været klar til at vise deres utilfredshed. Som vi skrev her i avisen torsdag, så har politiet over for den terrorplagede forretningsdrivende Benny Pedersen forklaret, at de ikke kan hjælpe ham, da de ikke tør gå ind i bebyggelsen, fordi der bliver smidt kanonslag efter dem.
Præcis samme udmelding kom 1. nytårsdag fra medlem af den lokale fædregruppe, Bilal El- Milhelm, som også selv var ude mel pulverslukkeren for at slukke de brande, som politi og brandvæsen ikke turde køre ind og slukke.
”Jeg ringede til politiet, de kunne ikke komme her på Motalavej. De er bange for drengene, en fem-seks personer med bomberør,” sagde han til TV2 News.
Det blev det for pinligt for politiet, og så dukkede et helt nyt mysterium op
Efter torsdag aftens udsendelse i TV2 Øst, hvor de unge indvandredrenge for åben skærm og med navns nævnelse stod og hånede politiet, efter at de endnu engang havde smadret en politibil og jaget ordensmagten ud, må det til sidste være blevet for pinligt for ledelsen af Sydsjællands og Lollands Falsters Politi.
Under alle omstændigheder skred man til aktion i fredags og hentede og hentede den Loaay El Ahmed, der for åben skærm havde stået og hånet politiet og udfordret dem til en ny styrkeprøve, og nu viser det sig, at han slet ikke skulle have været på Motalavej, men bag lås og slå i en sikret ungdomsinstitution i Jylland.
Det viser sig nu, at han sidste år blev idømt to års ungdomsforvaring på en sikret institution i Jylland, efter at han i januar 2013 havde sat ild til Korsør Amatør Bokseklubs lokaler.
Af samme grund undrer det ifølge sn.dk både borgere i Korsør samt børn-, unge- og familiechef i Slagelse Kommune, Anders Skare, at han ikke befinder sig på den lukkede institution, han er blevet dømt til, men på Motalavej.
Mysteriet bliver endnu større af, at lokalpolitiet i Korsør åbenbart har vidst, at han var på fri fod i og med, at han formentlig er en del af den gruppe, der siden november sidste år har terroriseret Benny Frederiksens forretning på Motalavej, fordi han har nægtet at ansætte en af dem.
Ifølge lokalpolitiet kender man navnene på dem, der terroriserer Benny Frederiksen, og som ifølge politiet de samme, som smider kanonslag efter dem.
Vil rive dele af bebyggelsen ned
Lige siden asylpolitikken under Nyrup kom helt ud af kontrol, har bebyggelsen på Motalavej været domineret af problemer med utilpassede indvandrere fra den ikke-vestlige verden.
Frem til marts 2009 var den på VKO’s ghettoliste, men blev dengang sammen med Ringgården i Slagelse slettet fra listen.
I den forbindelse udtalte Slagelse Kommunes daværende borgmester, Lis Tribler (S) blandet andet i en pressemeddelelse:
”Mange mennesker har arbejdet hårdt for at løfte de to kvarterer. Først og fremmest vil jeg fremhæve boligorganisationerne, de mange frivillige og kommunale medarbejdere. Resultatet viser bare, at det nytter at gøre noget. Vi fortsætter naturligvis alle de gode tiltag,”
Nu er Ringgården i Slagelse for fuld udblæsning tilbage på ghettolisten, og i Korsør forsøger Korsør Boligforening nu at løse nogle af problemerne på Motalavej ved at rive boligblokke med tilsammen 105 boliger ned
Selv vandhaner af guld vil ikke løse problemet
Der er tale om et projekt, som vil koste boligselskabet 200 millioner kroner, og som Slagelse Kommune har stillet garanti for.
Det vil dog ikke løse det problem, at der næsten konstant er omkring 130 tomme lejligheder på grund af bebyggelsens dårlige renomé.
”Om man så forsyner lejlighederne med vandhaner af guld, får du ikke folk til at flytte ind, så længe forholdene er, som de er på Motalavej,” siger 1. viceborgmester i Slagelse Kommune, Michael Gram (DF), til Den Korte Avis.
En speciel indsatsstyrke i områder med ghettoproblemer
Michael Gram er ikke i tvivl om, at problemerne kan løses, men det kræver, at politikerne på Christiansborg giver kommunerne langt flere redskaber at arbejde med.
Det gælder blandt andet mulighederne for at fjerne kriminelle familier.
”I dag er det næsten umuligt, medmindre der foreligger nogle domme, og det er jo meget få der bliver dømt, selvom de udøver terror i det daglige og generer andre beboere,” forklarer Michael Gram og peger i den forbindelse politiets manglende ressourcer.
”Et af de andre alvorlige problemer, der også afhænger af Christiansborg, er politiets bemanding. Så længe politiet ikke effektivt kan sætte ind over for kriminelle og ballademagere i ghettoerne, nytter alle gode tiltag fra kommunernes side ikke ret meget,” understreger Michael Gram og forestår en mulig løsning på det problem:
”I de områder i landet, hvor man jævnligt har problemer med ghettouroligheder, kunne man etablere en speciel politistyrke, der er uddannet til opgaven, og som kan sættes ind og rydde op, når der er behov for det, så der i ghettoerne bliver respekt omkring politiet og dets arbejde i det daglige,” siger Slagelse Kommunes 1. viceborgmester, Michael Gram, til Den Korte Avis
Nu skal justitsministeren forklare sig om begivenhederne på Motalavej
Efter omtalen i torsdags her i avisen om forholdene på Motalavej i Korsør og i den forbindelse også forretningsdrivende Benny Pedersens forgæves forsøg på at få politiet til at gribe ind over for de indvandreunge, der terroriser hans forretning, Dansk Outlet, på Motalavej, skal justitsminister Karen Hækkerup (S) nu forklare sig over for Folketinget.
Således har Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, med henvisning til artiklen i Den Korte Avis stillet justitsministeren følgende skriftlige spørgsmål:
”Vil ministeren på baggrund af artiklen redegøre for, om den i artiklen nævnte politiindsats er tilfredsstillende for landets justitsminister. Ministeren bedes venligst selv svare på spørgsmålet i stedet for at lade politiledelsen svare på spørgsmålet.”
Også Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, vil nu have Karen Hækkerup på banen med følgende skriftlige spørgsmål:
”Hvad er ministerens holdning til, at ghettobebyggelsen på Motalavej i Korsør i realiteten er lovløst område, hvor hverken politi eller brandvæsen kommer for at opretholde lov og orden eller for at slukke containerbrande – det er overladt til beboerne selv at ordne, og hvad vil ministeren foretage sig for at genskabe lov og orden og almindelig tryghed for beboerne. Begrundelse: Der henvises til artiklen ”Den Korte Avis’ reporter måtte flygte fra unge voldmænd”, Den Korte Avis den 2. januar 2014.”
Vil have undersøgt mysteriet om forsvindingsnummer
I samme forbindelse vil Peter Skaarup bede justitsminister Karen Hækkerup redegøre for, hvordan det kan gå til, at den unge indvandrer, der som nævnt tidligere i artiklen skulle forestille at afsone en to-årig dom for brandstiftelse i ungdomsfængsel, pludselig kan optræde som selvudråbt mafialeder på Motalavej.
”Hvis det er korrekt, at han har været på fri fod uden at blive efterlyst, og at politiet har været vidende om, at han var hjemme igen på Motalavej på et tidspunkt, hvor han burde være på en sikret institution, er det jo en ren molbohistorie, siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:
”Jeg vil nu bede ministeren redegøre for, hvad der er op og ned i denne sag, samt hvordan hun fremover vil sikre, at unge, der er blevet domsanbragt på sikrede institutioner, fremover også bliver der.”