Politiet gav op i indvandrerghetto: Beboere fik skumslukkere til deres brændende biler

Foto og video: Localeyes.dk

Brandene i bebyggelse på Motalavej i Korsør nytårsnat skabte landsdækkende omtale ene og alene af den grund, at politi og brandvæsen i modsætning til andre uroplagede bebyggelser holdt sig langt væk.

 

Endvidere kom det i den forbindelse frem, at lokalpolitiet i Korsør generelt ikke turde bevæge sig ind i bebyggelsen på Motalavej, der i år er kommet på regeringens ghettoliste.

 

Den Korte Avis beskrev indgående forholdene i en artikel den 2. januar, og det medførte, at Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, ville have justitsminister Karen Hækkerup (S) på banen, med følgende spørgsmål:

 

”Vil ministeren på baggrund af artiklen i Den Korte Avis den 2. januar 2014 ”Den Korte Avis’ reporter måtte flygte fra unge voldsmænd” redegøre for, om den i artiklen nævnte politiindsats er tilfredsstillende for landets justitsminister? Ministeren bedes venligst selv svare på spørgsmålet i stedet for at lade politiledelsen svare på spørgsmålet.”

 

Men det ville Karen Hækkerup ikke

Det var Karen Hækkerup dog ikke indstillet på. Hun sendte i stedet spørgsmålet og artiklen i Den Korte Avis videre til Rigspolitiet, som herefter indhentede besvarelser fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, som efter sammenlægningen af politikredsene dækker området.

 

Her modtog Karen Hækkerup en række mildest talt modsigende svar, som hun til Martin Henriksens undren tilsyneladende uden videre har godtaget.

 

Vi rykkede skam ud, men blev alligevel væk

Indledningsvis oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at det ikke er korrekt, når det i artiklen i Den Korte Avis ”anføres, at politiet nytårsnat nægtede at bistå brandvæsenet med at slukke containerbrande og ikke turde bevæge sig ind i områderne.”

 

Tværtimod, hedder det i Rigspolitiets besvarelse, så har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyst, ”at i langt hovedparten af de tilfælde, hvor politiet er blevet bedt om at rykke ud til brande og i alle tilfælde af øvrige redningsopgaver, rykkede politi og beredskabspersonale ud i områderne.”

 

Det er muligt, men i forhold til artiklen i Den Korte Avis, som udelukkende handlede om Motalavej, hvad politiets og brandvæsenets fravær angår, er det totalt misvisende.

 

Her var situationen, at man blev væk. Og endda mere end det. Man havde på forhånd planlagt det.

 

Gav beboerne på Motalavej skumslukkere inden nytårsaften

Nu viser det sig, at politi og brandvæsen på forhånd havde afskrevet Motalavej og overladt beboerne til deres egen skæbne nytårsaften.

 

Af Rigspolitiets besvarelse fremgår det således, at:

 

”Politikredsen har tilføjet, at Slagelse brandberedskab forud for årsskiftet i tæt samarbejde med beboerne på Motalavej havde gennemført en forebyggende indsats og instruktion i, hvorledes de kunne forholde sig ved mindre brande i eksempelvis containere, og som en præventiv foranstaltning havde udleveret et antal brandslukkere i bebyggelsen.”

 

Efter først at have benægtet Den Korte Avis oplysninger om, at man konsekvent blev væk fra Motalavej, erkender man det nu alligevel og indrømmer oven i købet, at myndighederne på forhånd havde planlagt at holde sig væk og lade beboerne selv klare containerbrande og småbrande.

 

Indrømmer også, at man var bange for kanonslag

Efter ligeledes indledningsvis ligeledes at have tilbagevist artiklens oplysninger om, at politiet ikke turde bevæge sig ind i bebyggelsen på Motalavej, hedder det senere i Rigspolitiets besvarelse:

 

”Politikredsen har videre oplyst, at det hurtigt stod klart, at grupper af unge i områderne antændte mindre brande med det formål at skabe en konfrontation med politi og brandberedskab, hvorunder der blev kastet kanonslag mod både politi og brandvæsen.”

 

Derfor holdt man sig væk for ”ikke at eskalere denne konfrontationssøgende adfærd”, som det hedder i svaret fra Rigspolitiet, hvis der udelukkende var tale om småbrande.

 

Sagt på en anden måde, så ville politiet altså ikke gribe ind med den begrundelse, at det bare ville give ballade, hvis politiet forsøgte at opretholde lov og orden. Derfor lod man i stedet uromagere og bøller regere og sætte ild til affaldscontainere som passede dem inde midt i en tæt bebyggelse, hvor beboerne blev overladt til totalt anarki.

 

Og dermed gav man bøllerne på Motalavej ret, når der de siger: ”Det er os, der bestemmer!”

 

Politiet kommer da på Motalavej uden problemer

I artiklen havde vi også skrevet, at politiet heller ikke i det daglige tør bevæge sig ind på Motalavej.

 

Det benægtes også i Rigspolitiets svar på artiklens oplysninger. Således hedder det, at: ”Politikredsen bemærker i øvrigt, at den polititjenestemand, som er dedikeret til nærpolitiindsatsen på Motalavej, næsten dagligt kommer i området, uden at dette giver anledning til problemer.”

 

En af de lokale forretningsdrivende, Benny Svendsen, terroriseres jævnligt at de unge i området, men politiet gør intet.

 

”Betjentene fortæller mig, at de ikke tør komme ind i det område, fordi de blandt andet får kastet kanonslag efter sig,” har Benny Svendsen fortalt til sn.dk

 

Et medlem af den lokale fædregruppe, Bial El-Mihelm, oplyser tilsvarende til TV2 News:

 

”Jeg ringede til politiet. De tør ikke komme her på Motalavej. De er bange for drengene, en fem – seks personer med bomberør.”

 

Og da lokalbetjenten den 6. januar skulle ind i området for at efterforske containerbande, kom han ikke ret langt. TV-stationen Local Eyes har filmet ham, medens han står ved siden af sin politibil, der har fået et par brosten gennem ruderne. En flok rødder står omkring ham og spørger ham, hvad han nu vil gøre?

 

Han smiler. Sætter sig ind i sin bil og kører sin vej. Der blev ikke efterforsket containerbrande den dag og heller ikke, da han var derude 1. januar. Da fik han også smidt brosten gennem bilruderne.

 

Martin Henriksen: ”Her hopper kæden altså af”

Det er synd at sige Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martine Henriksen, er imponeret over det svar han har fået.

 

”Det er faktisk trist, at der tilgår et svar til Folketinget, hvor ministeren på den ene side siger, at politiet har haft styr på situationen, og på den anden side siger, at der har været tilfælde, hvor myndighederne ikke rykkede ud til påsatte brande,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og understreger:

 

”Der er noget, der ikke hænger sammen, og kæden hopper altså af, når myndighederne begynder at udlevere brandslukkere til befolkningen, som så selv må klare at slukke ildebrande, fordi politiet ikke vil tage konfrontationen med de bøller, der brænder containere af.

 

Martin Henriksen oplyser, at han på ny vil rette henvendelse til justitsminister Karen Hækkerup og bede hende svare på, om hun synes at myndighederne har styr på det, når de begynder at udlevere brandslukkere til befolkningen i situationer, hvor politi og brandvæsen på forhånd har sagt, at de ikke vil rykke ud af frygt for konfrontation med bøller og ballademagere.

 

”Det er som om, at flere politikere ikke ved, hvad der foregår ude i virkeligheden. Og så er det svært at føre en politisk diskussion,” beklager Martin Henriksen.

 

Klik og se flere tv-klip på localeyes.dk

Se video her: http://localeyes.dk/67885-3293-beboer-paa-motalavej-vi-bliver-ladt-i-stikken/

Del på Facebook