Paris: Skønne hoteller i tre prisklasser

Det er ikke uden grund, at Paris er en af verdens mest populære turistdestinationer. Byernes By, som Paris også kaldes, tilbyder noget for enhver smag, og uanset hvilken bydel man befinder sig i, kan man opleve noget særligt, eller i det mindste smage på den fantastiske franske gastronomi.

 

Metroen gør det nemt at komme rundt i Paris, men rejser man på helligdage, eller planlægger at blive ude til de lyse morgentimer, bør man tjekke køreplanen på forhånd.

 

Et sundere alternativ til metroen er cyklen, og med mere end 20.000 bycykler tilbyder Paris verdens største netværk af offentlige cykler. Systemet går under navnet velib’, og tilbyder adgang til 1800 cykelstationer alle døgnets 24 timer.

 

Adgang til cyklerne kan købes med betalingskort, og koster ca. 13 kroner per døgn, eller ca. 60 kroner for en uge.

 

Oplev byens attraktioner

Paris er en af de byer, hvor turister ofte tager flere billeder end planlagt. Der er ganske enkelt så mange seværdigheder som bare skal opleves.

 

De verdensberømte turistattraktioner strækker sig lige fra Eiffeltårnet, Triumfbuen, Moulin Rouge og Champs-Élysées til Notre Dame og kirken Sacré Coeur på Montmartre. Er man til kunst og historie bør man muligvis kigge sig om efter et Paris Museum Pass fra Parisinfo. Passet giver adgang til 60 museer i og omkring Paris, og gør desuden at man kan springe indgangskøen over.

 

Med på listen over inkluderede museer er blandt andet Louvre og Musée d’Orsay. Er man på udflugt med børnene, skal det naturligvis nævnes at Disneyland Paris kun ligger en halv times kørsel fra centrum af byen.

 

Spis ude

På anden etage i Eiffeltårnet finder man restauranten Le Jules Verne. Her kan man nyde en fantastisk udsigt over Paris, mens man smager på de franske herligheder fra chefkok Alain Ducasse. Restauranten kan bryste sig med en Michelin stjerne, og de tiltalende menuer koster mellem 730 og 1715 kroner. Reservation kan være nødvendig.

 

Blot et par gader fra Sacré Coeur i Montmartre finder man et billigere alternativ, Le Coq Rico, som åbnede dørene i 2012. Restauranten er mest kendt for fjerkræsretterne, og er drevet af stjernekokken Antoine Westermann. En hovedret kan fås for mellem 150 og 300 kroner.

 

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

Ønsker man en mere speciel madoplevelse anbefales en tur på Dans Le Noir, som er en restaurant, hvor alt foregår i mørke. Dans Le Noir blev startet i Paris i 2004, og har siden udviklet sig til en kæde med yderligere restauranter i London, Barcelona og russiske Sankt Petersborg. Maden er inspireret af den franske gastronomi, og bliver serveret af blinde eller meget svagtseende tjenere. Priserne ligger fra 290 kroner og op til 635 kroner for en Gastronomic Champagne menu.

 

Bo behageligt

 

 

Det femstjernede hotel Prince de Galles er et elegant luksushotel fra 1928. En af verdens flotteste avenuer, Champs-Élysées, ligger kun 200 meter fra hotellet, som tilbyder 159 værelser og suiter.  Prince de Galles byder blandt andet på et moderne wellnessområde, et 24-timer åbent fitnesscenter designet af Pierre-Yves Rochon, og en Michelin-restaurant, La Scène.

 

Priser fra ca. 3700 kroner per nat i et Art Deco-dobbeltværelse.

 

 

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

Edouard 7 er et firestjernet hotel beliggende tæt på Louvre museet i hjertet af Paris. Fra værelsesbalkonen kan du nyde en forførende udsigt til byens berømte opera. Hotellets restaurant er styret af Christophe Hay, og de 69 værelser er alle indrettet i en moderne stil med trådløst internet, fladskærms-tv, air-condition og 24 timers room service.

 

Priser fra ca. 1600 kroner per nat i et standard dobbeltværelse.

 

 

I det 17. arrondissement, ikke langt fra Palais des Congrès og Champs Elysées, ligger Best Western Mercedes. Hotellet er firestjernet og tilbyder 37 værelser og suiter. Alle værelser inkluderer LCD TV, pengeskab, mini bar, air-condition og trådløst internet. Det venlige personale på Best Western Mercedes står altid parat til at dele lokale tips med gæsterne, for at sikre det bedst mulige ophold.

 

En overnatning i et standard dobbeltværelse fås for ca. 650 kroner per nat.

 

Om trivago:

www.trivago.dk giver rejsende en unik mulighed for at finde det perfekte hotel til den bedste pris. Hver måned hjælper trivago 45 millioner brugere med at sammenligne priser fra mere end 150 hotelbookingsider. I gennemsnit sparer rejsende 35 % per booking ved at benytte trivago, og mere end 700.000 hoteller og 120 millioner hotelanmeldelser fra hele verden er inkluderet i søgningerne på trivago, som dermed giver brugerne de bedste vilkår i deres rejseforberedelse. trivago GmbH blev grundlagt i 2005 og har hovedkvarter i Düsseldorf, Tyskland.

Læs også
Gode råd til de mange, der skal med fly til udlandet – her er de populærer rejsemål
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…