Rigspolitiet afslører: Antallet af hjemmerøverier er eksploderet

Overvågningsvideo

Antallet af hjemmerøverier er på det nærmeste eksploderet i løbet af de sidste syv år, fremgår det af Rigspolitiet kriminalstatistik for 2013.

 

Således blev der i 2007 ifølge Rigspolitiets tal ikke begået ét eneste hjemmerøveri, medens antallet i 2013 var eksploderet til ikke færre end 220.

 

For de første halvanden måned i år har Den Korte Avis kunnet registrere 12 hjemmerøverier. Flere af dem var brutale. Blandt andet ét mod en 92-årig kvinde i Holte, hvor Nordsjællands Politi efterlyser to østeuropæere. Det brutale hjemmerøveri blev beskrevet her i avisen i går.

 

Et af de flere andre brutale hjemmerøverier, der allerede i år har fundet sted, gik hårdt ud over en 84-årig mand.

 

Sparket ned og slået af mænd med elefanthuer

Omkring klokken 22:30 natten til søndag den 12. januar bankede det det på døren hos den 84-årige, der bor i landsbyen Hviding syd for Ribe.

 

Da han åbnede, blev den 84-årige væltet omkuld af to hætteklædte røvere, der tildelte ham flere slag og spark, hvorefter de stjal hans tegnebog og stak af.

 

Efter overfaldet var den 84-årige selv i stand til at ringe efter Syd- og Sønderjyllands Politi, som ikke har noget signalement af røverne, udover at de bar elefanthuer og var iført mørkt tøj.

 

Efter en tur på skadestuen kunne den 84-årige udskrives.

 

Tre østeuropæere bagbandt ældre ægtepar og truede med knive

Et ægtepar på henholdsvis 69 og 67 år i landsbyen Stinesminde ved Hobro, slap i modsætning til den 84-årige for en tur på hospitalet, men fik deres livs chok, da tre østeuropæiske mænd natten til fredag den 31. januar brutalt trængte ind i deres hjem.

 

Læs også
Kroatisk familie boede på Sydsjælland – de brugte danskernes gæstfrihed til at begå brutale hjemmerøverier, frygter politiet

Det ældre ægtepar blev bagbundet og truet med knive, medens de tre østeuropæere gennemsøgte deres hjem for værdier.

 

Gerningsmændene beskrives som østeuropæere, og kørte fra stedet i ægteparrets koksgrå Audi varevogn.

 

 

Flere og flere forretninger bliver røvet

Medens bankernes sikkerhedsforanstaltninger med blandt andet farvepatroner, begrænset pengemængde med videre har betydet en nedgang i antallet af bankrøverier fra 78 i 2007 til 48 i 2013, ser det straks værre ud for detailhandlens forretninger.

 

 

Her er antallet af røverier steget fra 512 i 2007 til 784 i 2013, og det er især Netto og Fakta, Der hærges. Således blev Netto-forretninger røvet 62 gange i 2013, medens Fakta-ansatte blev udsat for 39 røverier.

 

 

Læs også
Pinlig afsløring tvinger Justitsministeriet til at indrømme, at volden er steget – men nu giver man en ny søforklaring

Men også andre butikker bliver røvet i stor stil, og det er ikke kun i Storkøbenhavn, det foregår.

 

 

Udlænding bag groft butiksrøveri i Skjern

Således var Kiwi i Skjern i torsdags den 13. februar ifølge Dagbladet Ringkøbing Skjern udsat for et groft røveri, hvor en yngre mand af udenlandsk herkomst med en køkkenkniv truede den 16-årige ekspedient til at udlevere kassebeholdningen.

 

 

Efter røveriet flygtede manden, som talte gebrokkent dansk, med pengene i en grøn plasticpose. Han var iført en mørkeblå trøje med en bred vandret grå stribe henover brystet, blå slidte cowboybukser og marineblå Converse-sko. Han er mellem 180 og 190 centimeter høj og mørk i huden.

 

 

Røverne bruger især knive. Også de to udlændinge i Brøndby

Når det gælder butiksrøverier er det som oftest knive, der bliver anvendt. Det fik en butiksansat i Rema 1000 på Egelundsvej i Albertslund at føle, da han under et røveri i forretningen den 23. december sidste blev stukket i ryggen med en kniv og på et tidspunkt svævede i livsfare.

Læs også
Det fortalte Rigspolitiet ikke: Sidste år blev der i gennemsnit voldtaget to kvinder om dagen, og udviklingen fortsætter i år

 

 

Mandag den 16. december blev der begået et røveri mod et supermarked på Gammel Køge Landevej, hvor to udlændinge havde skaffet sig adgang via vareindleveringen og derefter med knive truet personalet til at udlevere forretningens kontantbeholdning.

 

 

Takker være indvandrebander: skydevåben og narko vælter ind i landet

I forhold til 2007 er der ifølge Rigspolitiets tal sket en voldsom udvikling i antallet af både skydevåben og narkosager, hvilket uden tvivl hænger sammen med de mange indvandrebander, der gennem de seneste år er opstået og bekriger hinanden om kontrol med narkomarkedet.

 

 

Således registrerede politiet i 2007 overhovedet ingen overtrædelser af våbenloven. Til gengæld registrerede politiet i 2013 i alt 605 overtrædelser plus 356 ”særligt skærpende”.

 

 

Læs også
Dramatisk stigning i antallet af radikale muslimer

Efter at våbenloven den 17. juni 2008 blev skærpet med det, der kom til at hedde knivloven, er der også på det område sket en eksplosiv udvikling i antallet af overtrædelser.

 

 

Samme år, som loven blev vedtaget og trådte i kraft, blev der i 2008 registreret 74 overtrædelser. Det antal eksploderede i 2013 til ikke færre end 2.045 overtrædelser.

 

 

På narkoområdet har en tilsvarende udvikling fundet sted med 971 overtrædelser i 2007 til i alt 3.153 overtrædelser i 2013.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…