Nabo til Sandholmlejren: Det er vores værste mareridt

Den Korte Avis

Antallet af asylansøgere fra især Syrien stiger dramatisk dag for dag. De får hurtigt en opholdstilladelse. Og med den  i hånden er der samtidigt mulighed for at søge om familiesammenføring.

 

De gunstige asylregler betyder, at Danmark for øjeblikket nærmest fungerer som en magnet, og man må formode, at selvom asylansøgerne måske ikke har udsigt til evigt ophold, så vil et-to-tre år  i Danmark, med alt betalt, trods alt være at foretrække fremfor krigstilstandene i Syrien.

 

Reglerne betyder, at man ikke længere skal være personligt forfulgt for at opnå asyl i Danmark. Det er tilstrækkeligt, at man kommer fra et krigsplaget område.

 

Ifølge indenrigsminister Morten Østergaard (RV) handler det for øjeblikket om at give beskyttelse til mennesker, som flygter fra generelle vilkår. (JP)

 

Det betyder sandsynligvis, at en del har en noget anden holdning til vilkårene i Danmark, end de mennesker, som har været personligt forfulgte, måske udsat for fængsling og tortur.

 

Det er mennesker, der efter alt at dømme har undersøgt reglerne og de rettigheder, man har som asylansøger i de forskellige lande. (JP søndag)

 

Ifølge naboerne til Sandholmlejren ser mange af de nytilkomne heller ikke ud, som om de netop har oplevet grusomme tilstande. Mange taler konstant i mobiltelefon, griner og hygger sig i venners lag.

 

Asylansøgere hygger sig under et træ. Den Korte Avis.

 

De mange asylansøgere, som hver dag strømmer til Danmark giver et stort pres på Sandholmlejren, der er modtagerlejr for de ny asylansøgere.

 

Det betyder, at der er mennesker overalt, i lejren, uden for lejren og på naboernes grund.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Den Korte Avis har tidligere fortalt om, hvilke store gener, der følger med at være nabo til Sandholmlejren.

 

“Det var slemt før, men nu er det vores værste mareridt,” siger Rikke Bindslev til Den Korte Avis.

 

Jeg kan ikke længere leve normalt, fordi jeg er nabo til Center Sandholm

“Der er hver dag folk på vores grund, og hvis vi siger til dem, at de skal gå, griner de og svarer, at vi bare kan ringe til politiet.

 

En dag var der en, som havde tændt for hele vores vandingssystem, midt om dagen under fuld sol, og han gik selv med en vandslange i hånden. Da jeg spurgte ham, hvorfor han gjorde det, sagde han at han kedede sig,” fortæller Rikke Bindslev, nabo til Center Sandholm.

 

“Det kan jo hurtigt blive dyrt for os, så nu er vi blevet nødt til at slukke for det hele, men det er godt nok træls, at man er nødt til at tage alle disse forholdsregler. Vi kan jo slet ikke leve normalt længere.

 

Vi har også haft en socialrådgiver på besøg, som har bedt os om ikke at have skarpe genstande frit liggende.

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

 

Hun sagde, at der var asylansøgere som var psykisk ustabile, så nu har min mand indtrængende bedt mig om at holde alle døre og vinduer lukket og låst, når jeg er alene hjemme.

 

Men vi har også haft mange indbrud i området, så egentlig er jeg ikke engang tryg, selvom jeg er låst inde,” siger Rikke Bindslev.

 

En anden skralde-kultur

Desværre betyder naboskab til Sandholmlejren ikke kun bekymring for ulovligt indtrængende personer, daglig indsamling af flygtningenes skrald er efterhånden også blevet en del af hverdagens gøremål.

 

“Jeg er nødt til at tage en runde hver dag, og især når det blæser flyver skidtet til og jeg kan fylde en hel pose. I selve Sandholmlejren skulle hele to fuldtidsstillinger gå med at samle skrald op som flygtningene har smidt.

 

Man kan også bare tage et kig på vores busstoppested, det ser ikke pænt ud. Men skrald og ulovligt ophold på vores grund er desværre ikke det eneste, vi døjer med.

 

Læs også
Politikerne skulle vise pressen, at der var kommet styr på kriminaliteten – så skete det eneste, der ikke måtte ske

Ofte kan vi hverken komme frem og tilbage

Min mands virksomhed ”UnitOne” har adresse her, men vi har stort set altid problemer med, at det enten er umuligt eller meget besværligt for fragtmændene at køre op til vores ejendom. Aktiviteter til og fra lejren spærrer det hele.

 

For øjeblikket er det så slemt, at vi nogle gange er nødt til at køre ud over græsplænen, for i det hele taget at komme ud.

 

Vi har haft kontakt til TaxaNord og bedt dem om at udvise hensynsfuldhed, nu hvor de tilsyneladende har fast holdeplads ved lejren.”

 

Hegnet

Den Korte Avis har tidligere beskrevet hvordan naboerne har kunne følge med i, hvordan der foregik en omfattende lyssky trafik over hegnet til og fra Center Sandholm.

 

Da sagen kom frem, blev det bestemt, at der skulle opsættes videoovervågning langs hegnet, så vagterne kunne gribe de indtrængende på fersk gerning.

 

Læs også
Tyskerne har fået nok: Dommer, der gav kriminel flygtning ren besked, har udløst en flodbølge af folkelig støtte

Ifølge naboerne er der ikke opsat kameraer på hegnet, men på husene inde i lejren. Det betyder tilsyneladende, at den lyssky trafik fortsat er, som den plejer.

 

Naboerne undrer sig over Røde Kors’ arbejde

Ifølge Rikke Bindslev er det som om, man slet ikke gør noget ud af at oplyse eller undervise asylansøgere i, hvad det er for normer og regler der gælder i Danmark.

 

“For hvis man gjorde det, ville der vel ikke være så mange, som er fløjtende ligeglade med, hvad vi venligt beder dem om?

 

”Det virker ærligt talt som om, Røde Kors slet ikke har styr på tingene, her er kaos og det bliver værre og værre for hver dag der går. Vi tør faktisk slet ikke tænke på fremtiden.”

 

Sjælsmark Kaserne

Ifølge regeringen er det planen at ombygge Sjælsmark Kaserne til udrejsecenter for afviste asylansøgere, udvisningsdømte kriminelle samt personer på tålt ophold.

 

Læs også
Nødhjælpsorganisationerne skovler penge ind og gemmer dem på kistebunden – DF er forarget, medens Venstre og Radikale finder det helt OK

Sjælsmark Kaserne ligger 1,5 kilometer fra Sandholmlejren.

 

Ombygningen siges at ville koste 75 mio. kr., og det undrer Rikke Bindslev. Hvorfor er det nødvendigt at bruge så mange millioner, når kasernen har været god nok til de danske soldater?

 

Sjælsmark Kaserne. Den Korte Avis.

 

Ellers bryder naboerne sig ikke om at tænke på, hvordan det kan blive med to kæmpe asylcentre så tæt på.

 

Det virker tydeligvis som om, Røde Kors ikke har styr på at holde sine beboere væk fra andres ejendom og ejendele.

 

Samtidigt vurderer Røde Kors, at naboerne ikke kan have skarpe genstande, som haveredskaber, liggende fremme på grunden.

 

Man må sige, at det er barske vilkår myndighederne byder Center Sandholms naboer.

 

Rikke Bindslev peger på, at hvis myndighederne vil gå ind og bestemme, hvad man af sikkerhedshensyn kan have liggende fremme i sin have, så er der måske ringet ind for, at myndighederne overtager ejendommen.

 

Der er løbet meget vand i åen siden Rikke Bindslev og Per Ove Poulsen bosatte sig som nabo til Sandholmlejren, dengang havde de ikke evne til at forestille sig situationen, som den er i dag.

 

“Her har vi haft hjemme og her har vi bygget en virksomhed op, det er svært at overveje om vi bliver nødt til at vende det hele ryggen.”

 

TaxaNord kører fast for center Sandholm. Den Korte Avis.

 

Krak.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…